olej do žhavíka
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
olej do žhavíka
Zdarec, mám takový dotaz. Možná je to blbost, ale nevíte někdo jestli by se dal použít do třeba 6,5 ccm žhavíka místo ricinu olej do motorové pily. Je takovej červenej, značku momentálně nevím ale je toho 1/2 litru asi za 300,-Kč. Tak si myslím že to nebude žádná sračka za ti peníze. Díky za každou zkušenost. 
Naposledy upravil(a) aviatik666 dne pát 08.05.2009 19:45, celkem upraveno 1 x.
Zkus to a uvidíš.......
(není nad dobrou radu)

(není nad dobrou radu)
Mé modely: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=21
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máte někdo zkušenosti s namícháním methylalkoholu (methanolu) s kvalitním syntetickým olejem do dvoutakttních motorů (původně určeným na míchání s benzínem) tak se s nima prosím podělte, velice by mě to zajímalo. Mám totiž hodně závodního plně syntetického oleje do 2T od Repsolu do mojí krosky Yamahy YZ 125ccm.
Myslíte si že když se onen olej v methanolu dokonale rozpustí, že je vyhráno? Teoreticky by to tak mělo být, ale chtělo by to spíše nějaké zkušenosti. Třeba jestli to někdo z vás dlouhodobě neprovozoval na svém starším motoru, žhavíku.
Já mám pouze MVVS 6,5ccm ale je to téměř nový motor, nechci na něm dělat pokusy.
Myslíte si že když se onen olej v methanolu dokonale rozpustí, že je vyhráno? Teoreticky by to tak mělo být, ale chtělo by to spíše nějaké zkušenosti. Třeba jestli to někdo z vás dlouhodobě neprovozoval na svém starším motoru, žhavíku.
Já mám pouze MVVS 6,5ccm ale je to téměř nový motor, nechci na něm dělat pokusy.
Re: olej do žhavíka
No jestli je červenej tak to bude asi Stihl-ale ta cena je asi za litr(i tak dost vysoká). Co se týče rozpustnosti v metylu bude asi mizerná.Nedoporučuji. Na co byl ten žhavík používán doteď? Nebo je nový-uveď značku motoru.aviatik666 píše:Zdarec, mám takový dotaz. Možná je to blbost, ale nevíte někdo jestli by se dal použít do třeba 6,5 ccm žhavíka místo ricinu olej do motorové pily. Je takovej červenej, značku momentálně nevím ale je toho 1/2 litru asi za 300,-Kč. Tak si myslím že to nebude žádná sračka za ti peníze. Díky za každou zkušenost.
ICQ 638556901
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
kupuju přímo u fuchse aerosynth 2 orange je ale třeba tam zavolat a domluvit se zda zrovna mají
nebo se dá taky objednat aerosynth taky tady
http://www.hobbyteam.cz/script/vypis.asp
s olejem do benzínu bych opravdu raději moc nelaboroval to že se rozpustí ještě nemusí znamenat že dokáže udržet stálý film,pak se to odtrhne a je vymalováno resp přidřeno.
nebo se dá taky objednat aerosynth taky tady
http://www.hobbyteam.cz/script/vypis.asp
s olejem do benzínu bych opravdu raději moc nelaboroval to že se rozpustí ještě nemusí znamenat že dokáže udržet stálý film,pak se to odtrhne a je vymalováno resp přidřeno.
Radim
...(popletl jsem si thread-sry) 
Naposledy upravil(a) arda1 dne sob 11.07.2009 20:15, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901