Aby serva déle vydržela ...

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
aja

Aby serva déle vydržela ...

#1 Příspěvek od aja »

Mam elektroakrobat rozpeti 1m. Po mensi havarii nebo po trosku tvrdsim pristani mi vzdy odchzeji plastove prevody skoro na vsech servech. Z vetsich akrobatu spalovacich jsem zvykly delat tahla tuha z dratu cca. 2 mm. U vetsich serv jsem problemy se servy nikdy nemel. Jake jsou moznosti serva chranit pred znicenim prevodu? Da se na tahlo nainstalovat nejaky bezpecnostni prvek, nebo je lepsi koupit serva s prevody kovovymi? Asi by se mi to uz davno vyplatilo. Jedna se o dve Pikoserva a dve Mikroserva.
JMalik

#2 Příspěvek od JMalik »

Napiš jak ten akrobat přibližně vypadá a která serva odpravuješ.
diablotin

#3 Příspěvek od diablotin »

tak mas ty serva malí.nebo kovovou převodovku,ale chránit servo před nárazem moc nejde.
Co je to za serva??????????
Naděje umírá až po nás.
aja

#4 Příspěvek od aja »

Akrobat je neco jako Extra, rozpeti 1 m, hmotnost 850 g. Serva v kridlech Hitec HS81, na ocase PS1516. Jsou to serva levna, mam strach abych s drazsima nedopadl stejne, akorat by to bylo vse drazsi. Jsem ochoten koupit lepsi serva, ale jaky ktery jsou viditelne odolnejsi?
kf

#5 Příspěvek od kf »

Serv HS 81 mám okolo 20, nikdy jsem u žádného převody neočesal. Tato serva jsou svými parametry téměř srovnatelná se standartními, jsou o polovinu tenčí. To musej bejt docela rány, aby se zničily.
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od tomanos »

Tiež mám malého akrobata s rozpetím cca ako ty (Boom). Viac krát som ho už obúchal o zem, no servá to vždy prežili bez ujmy. Mám tam servá Futaba S3107. Možno ozaj stačí kúpiť kvalitnejšie servá a čoskoro sa ti investícia vráti 8) .
T.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od sharkcom »

Základ je naučit se lítat a přistávat tak, aby jsi s tím nemlátil :wink:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od tomanos »

...kto nepadá, lieta pod svoje možnosti :wink:
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ROMI »

Ak tam mas tiahla 2mm ocel, tak to je problem, bezne sa na tieto serva pouziva 0,8-1 mm drot a este na nom mozes ohnut vecsie alebo mensie "V" - tak si ochranis serva...
Fun Star 3D & T9x
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lindbergh »

tomanos píše:...kto nepadá, lieta pod svoje možnosti :wink:

Moje řeč :lol: Mimochodem já jsem očesal u HS-81 plastových převodů již několik, ale mimo jednoho případu (brutální flutter, který jsem přežil) jsem VŽDY ty převody očesal při přepravě...takže z mojí blbosti a zbrklosti... Ty převody očešeš při přistání z důvodu "zatrhnutí" táhla o trávu? To by vyřešila jednoduchá standartní krytka, naprosto běžně používaná... O havárii nemluvě...Když s tím jebneš o zem, tak je docela logický že něco odejde. :wink: Já bych zkusil místo HS-81 s kovovejma převodama nějaký servo z HC (používám toto na několika modelech)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 8sec/18.8g
Za 14 doláčů je s kovovejma převodama a já s ním mám ty nejlepší zkušenosti. Když tě odejdou i tyhle kovové převody, tak pak už fakt nevím co s tím...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ROMI »

Ak to ma normalne prepojene s pakami, tak nie je normalne ze ocese prevody v takom ere.

Mam CAP 232 od BH rozp. 1000 kde mam 4 ks hs81 a to aj na vyskovke - okrem toho, ze to ze to lieta na akrobata velmi rychlo a nie bohvie ako, az na jeden crash - ked som vylomil servo na smerovke - nikdy som nevylomil ani zubok, a to som na zaciatku s tym lietal a pristaval vseliako...
Fun Star 3D & T9x
JMalik

#12 Příspěvek od JMalik »

aja píše:Akrobat je neco jako Extra, rozpeti 1 m, hmotnost 850 g. Serva v kridlech Hitec HS81, na ocase PS1516. Jsou to serva levna, mam strach abych s drazsima nedopadl stejne, akorat by to bylo vse drazsi. Jsem ochoten koupit lepsi serva, ale jaky ktery jsou viditelne odolnejsi?

Která odcházejí?
Kde jsou umístěná serva výškovky a směrovky?
aja

#13 Příspěvek od aja »

Odchazeji vsechna serva, podle mne je to setrvacnou silou. Od kormidel se sila po narazu prenese pres tahla az na serva a tam se ohudluji prevody. Na kormidlech i na kridelkach mam kratunky a tlusty tahla, takze nic nezapruzi. Asi udelam slabsi tahla s jednoduchym "V" aby mi to propruzilo. Serva opravim ta velvna a uvidim.
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ROMI »

Z akeho mat. je ten model, ze ma taku zotrvacnost na vsetkych plochach a aj smerovke?
Fun Star 3D & T9x
JMalik

#15 Příspěvek od JMalik »

aja píše:Odchazeji vsechna serva, podle mne je to setrvacnou silou. Od kormidel se sila po narazu prenese pres tahla az na serva a tam se ohudluji prevody. Na kormidlech i na kridelkach mam kratunky a tlusty tahla, takze nic nezapruzi. Asi udelam slabsi tahla s jednoduchym "V" aby mi to propruzilo. Serva opravim ta velvna a uvidim.

Jedině to vidět, to snad není možné.
Mám skoro v těch samých 2 strojích (1m, cca 800g) Hs 81, HS 55, vyzuboval jsem jednou ty HS 55 vlastní blbostí, když jsem chytil na hodně vysunutých klapkách o obilí.
(Nebo vidět ten manévr "přistání" - není to řízený pád ?)
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“