Aby serva déle vydržela ...
Aby serva déle vydržela ...
Mam elektroakrobat rozpeti 1m. Po mensi havarii nebo po trosku tvrdsim pristani mi vzdy odchzeji plastove prevody skoro na vsech servech. Z vetsich akrobatu spalovacich jsem zvykly delat tahla tuha z dratu cca. 2 mm. U vetsich serv jsem problemy se servy nikdy nemel. Jake jsou moznosti serva chranit pred znicenim prevodu? Da se na tahlo nainstalovat nejaky bezpecnostni prvek, nebo je lepsi koupit serva s prevody kovovymi? Asi by se mi to uz davno vyplatilo. Jedna se o dve Pikoserva a dve Mikroserva.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
tomanos píše:...kto nepadá, lieta pod svoje možnosti
Moje řeč
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 8sec/18.8g
Za 14 doláčů je s kovovejma převodama a já s ním mám ty nejlepší zkušenosti. Když tě odejdou i tyhle kovové převody, tak pak už fakt nevím co s tím...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Ak to ma normalne prepojene s pakami, tak nie je normalne ze ocese prevody v takom ere.
Mam CAP 232 od BH rozp. 1000 kde mam 4 ks hs81 a to aj na vyskovke - okrem toho, ze to ze to lieta na akrobata velmi rychlo a nie bohvie ako, az na jeden crash - ked som vylomil servo na smerovke - nikdy som nevylomil ani zubok, a to som na zaciatku s tym lietal a pristaval vseliako...
Mam CAP 232 od BH rozp. 1000 kde mam 4 ks hs81 a to aj na vyskovke - okrem toho, ze to ze to lieta na akrobata velmi rychlo a nie bohvie ako, az na jeden crash - ked som vylomil servo na smerovke - nikdy som nevylomil ani zubok, a to som na zaciatku s tym lietal a pristaval vseliako...
Fun Star 3D & T9x
aja píše:Akrobat je neco jako Extra, rozpeti 1 m, hmotnost 850 g. Serva v kridlech Hitec HS81, na ocase PS1516. Jsou to serva levna, mam strach abych s drazsima nedopadl stejne, akorat by to bylo vse drazsi. Jsem ochoten koupit lepsi serva, ale jaky ktery jsou viditelne odolnejsi?
Která odcházejí?
Kde jsou umístěná serva výškovky a směrovky?
Odchazeji vsechna serva, podle mne je to setrvacnou silou. Od kormidel se sila po narazu prenese pres tahla az na serva a tam se ohudluji prevody. Na kormidlech i na kridelkach mam kratunky a tlusty tahla, takze nic nezapruzi. Asi udelam slabsi tahla s jednoduchym "V" aby mi to propruzilo. Serva opravim ta velvna a uvidim.
aja píše:Odchazeji vsechna serva, podle mne je to setrvacnou silou. Od kormidel se sila po narazu prenese pres tahla az na serva a tam se ohudluji prevody. Na kormidlech i na kridelkach mam kratunky a tlusty tahla, takze nic nezapruzi. Asi udelam slabsi tahla s jednoduchym "V" aby mi to propruzilo. Serva opravim ta velvna a uvidim.
Jedině to vidět, to snad není možné.
Mám skoro v těch samých 2 strojích (1m, cca 800g) Hs 81, HS 55, vyzuboval jsem jednou ty HS 55 vlastní blbostí, když jsem chytil na hodně vysunutých klapkách o obilí.
(Nebo vidět ten manévr "přistání" - není to řízený pád ?)