FUTABA FF-7

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
Munda

FUTABA FF-7

#1 Příspěvek od Munda »

Taky jsem nikde nenašel toto vlákno. Uvažuju o ní, lítám letadla, jezdím lodě, a chystám se vzlítnout poprvé s heli. Jaké máte zkušenosti? Chvalte, ale i haňte :-)
davidlet
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od davidlet »

Neumí trimovat 2 zmixovaná serva na volnim mixu
Munda

#3 Příspěvek od Munda »

Díky za upozornění. A budu to někdy potřebovat? Fakt nevím, napověz třeba kdy.
davidlet
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od davidlet »

Munda píše:Díky za upozornění. A budu to někdy potřebovat? Fakt nevím, napověz třeba kdy.

No třeba když je výškovka na 2 serva.
Nedávno jsem tento problém stouhle soupravou řešil.Proto jsem si pořídil Servo Revers http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... -XTRA-2052

(samodřejmě při mé smůle nefungoval)

Tak jsme to vyřešily tak že jsme jednomu servu obrátily smysl otáčení(přepóloval servo) a dal jsem to na V kabel
el.
mikyno12

#5 Příspěvek od mikyno12 »

tiez rozmyslam na touto supravou

bude to na vrtulniku slapat dobre? (spalovak typu raptor 30/50)
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od j3nda »

FF7 je uz prehistorie spravne oznaceni soucasneho modelu je T7C
mam ji a umi vse co potrebuju, je v pohode pouzitelna i na heli akorat v porovnani napriklad s MPX Cockpit SX ma chudsi software (letove rezimy akorat v heli modu, neumi spozdeni pri prepinani, nepodporuje 4 serva v kridle, neumi tahovym potenciometrem omezovat plyn), zato ma lepsi mechanicke provedeni a uprime nebyl jsem nucen delat velke kompromisy a vse co jsem doposud potreboval jsem do ni napipal, ale casto s vyuzitim volnych mixu

myslim ze je dobre pouzitelna na vse krome maket s mnoha kanaly a slozitejsich vetronu

vlaken je tu o ni bezpocet, staci lepe hledat
Yowee

#7 Příspěvek od Yowee »

Uz dlouho se rozhoduju mezi DX7 a T7C. Po potvrzeni, ze 2,4GHz verze T7C opravdu nepodporuje spozdeni pri prepinani rezimu se vic priklonuju k DX7. Je to tezke rozhodovani :) . Co jsem vycetl, tak DX7 nema stopky na plynu, coz by u helin nemelo vadit. Ale co me zajima, je "nejake" menu na governor a prepinani zisku na gyru? Jak moc jsou tyto dve funkce uzitecne a dulezite oproti DX7? Jsem (spis budu) zacatecnik a je to moje prvni radio. Budu to mit zejmena na vrtulniky, ale nezavrhuju ani letadla. Dik za nazory.
raging

#8 Příspěvek od raging »

j3nda píše:FF7 je uz prehistorie spravne oznaceni soucasneho modelu je T7C
mam ji a umi vse co potrebuju, je v pohode pouzitelna i na heli akorat v porovnani napriklad s MPX Cockpit SX ma chudsi software (letove rezimy akorat v heli modu, neumi spozdeni pri prepinani, nepodporuje 4 serva v kridle, neumi tahovym potenciometrem omezovat plyn), zato ma lepsi mechanicke provedeni a uprime nebyl jsem nucen delat velke kompromisy a vse co jsem doposud potreboval jsem do ni napipal, ale casto s vyuzitim volnych mixu

myslim ze je dobre pouzitelna na vse krome maket s mnoha kanaly a slozitejsich vetronu

vlaken je tu o ni bezpocet, staci lepe hledat
souhlasim,mel jsem ji taktez,mrkni na recenzi v letosni RCrevue c3 :wink:
Maxipes

#9 Příspěvek od Maxipes »

Yowee píše:Uz dlouho se rozhoduju mezi DX7 a T7C. Po potvrzeni, ze 2,4GHz verze T7C opravdu nepodporuje spozdeni pri prepinani rezimu se vic priklonuju k DX7. Je to tezke rozhodovani :) . Co jsem vycetl, tak DX7 nema stopky na plynu, coz by u helin nemelo vadit. Ale co me zajima, je "nejake" menu na governor a prepinani zisku na gyru? Jak moc jsou tyto dve funkce uzitecne a dulezite oproti DX7? Jsem (spis budu) zacatecnik a je to moje prvni radio. Budu to mit zejmena na vrtulniky, ale nezavrhuju ani letadla. Dik za nazory.

DX7 taky nema zpozdeni, stopky trochu vadej - obcas je zapomenu spustit a pak nevim kdy sednout. Menu na governor neni a ani neni potreba - to se vyresi vodorovnou krivkou plynu. Prepinani zisku gyra umi ale docela nesikovne - mas IDLE1 i IDLE2 dohromady a to sou prave dva rezimy kdy by se prepinani hodilo. Jinak latadla taky umi ale jenom standartni (2 serva v kridle) neco navic by se dalo pomoci volnych mixu kterych je celkem dost. Celou dobu mluvim o DX7...
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od j3nda »

DX7 a T7C umi +- to same, ale DX7 ma hezci menu a lepsi display a T7C ma zase podle meho nazoru lepe zabezpeceny prenos (pokud se bavime o 2.4GHz) a lepsi stopky, sada je levnejsi ale ma drazsi prijimace

rozhodnuti je na tobe :wink:
kmarty

#11 Příspěvek od kmarty »

Maxipes píše:Menu na governor neni a ani neni potreba - to se vyresi vodorovnou krivkou plynu.
Ta polozka "governor" v menu u T7C neni pro elektry, ale pro spalovak. Ale neptej se mne jak to ma fungovat :-). Prej ovladani governoru na spalovaku ma (muze?) fungovat podobnym zpusobem jako je ovladani zisku gyra, ale to je asi tak vsechno co o tom vim.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od j3nda »

u spalovaku se governor ovlada specialnim kanalem, ktery s krivkou plynu nema nic spolecneho, v zasade se v menu governor da zvolit ovladaci prepinac, dvoje otacky a vypnuto u gyra zase prepinac, rezim a dva az tri ruzne zisky - takze smysl to ma, spis me zarazi jestli to u dx7 neni
zdzd

#13 Příspěvek od zdzd »

Governor u spalováku není navázán na křivku plynu. Ta se při něm vůbec neuplatňuje. Byla by použita jen v případě poruchy - třeba odpojeného čidla otáček.

Governor má minimálně dva vstupy, plyn a řízení governoru. Některé mají i další vstupy pro jejich řízení. Proto taky zabere dva až tři kanály, kterými se mu pak říká, zda má na servo plynu posílat přímo údaj z RX, nebo otáčky měřit a udržovat na nějaké hodnotě. K Futabí GV-1 lze připojit ještě další servo, které ovládá hlavní jehlu karburátoru. Pak se do něj dá naprogramovat křivka bohatosti směsi a servo ji upravuje podle otevření karburátoru.
Maxipes

#14 Příspěvek od Maxipes »

Pravda, nedošlo mi že governor může být i u spalováku.
Omlouvám se za matení. Ale pravdou je že DX7 nic takového nemá - leda použít volný mix
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
oscar
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od oscar »

Uvazuji o tomto radiu. Muze mi nekdo nabydnout naT7C 2,4 GHz cesky navod? Predem vsem dekuji.
Letadla, auta.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“