celnici
celnici
Zdar panove! Chtel bych se s vami trochu poradit. Treba mel nekdo podobnou zkusenost a poradi. Takze k veci :
Objednal jsem si z ciny/japonska jeden model, ktery stal pres 350 dolaru. Oni mi tam napsali na mou zadost cenu +-100 dolaru (je to celkem mala a lehka krabice). Jenze voala... dosel mi dopis od celniku a celnicek, ze jim mam poslat nejaky doklad. A ted co? Asi bude vypadat blbe, kdyz jim poslu vypis z banky, kde je odpocet tech 350 dolaru misto 100.
Dik za reakce, Hauz!
Objednal jsem si z ciny/japonska jeden model, ktery stal pres 350 dolaru. Oni mi tam napsali na mou zadost cenu +-100 dolaru (je to celkem mala a lehka krabice). Jenze voala... dosel mi dopis od celniku a celnicek, ze jim mam poslat nejaky doklad. A ted co? Asi bude vypadat blbe, kdyz jim poslu vypis z banky, kde je odpocet tech 350 dolaru misto 100.
Dik za reakce, Hauz!
ja sel jednou za celnikama a nesl jsem jim papir s paypalu... respektive to co paypal posle jsem prez CTRL C a ctrl V dal do wordu, tam zmenil castku, vytiskl a odnesl to tam
v podstate neni jak by na to prisli. protoze paypal jim zadne informace neda... prodejce jim taky nic nerekne... a kdyby si treba naaaaaahodou nasli, kolik to letadlo stoji u prodejce, tak vzdy muzes ricic, ze jsi tam mel dobropis za 250 dolaru (treba reklamace nebo tak neco)
ale psssst, at to necte zadny celnik
v podstate neni jak by na to prisli. protoze paypal jim zadne informace neda... prodejce jim taky nic nerekne... a kdyby si treba naaaaaahodou nasli, kolik to letadlo stoji u prodejce, tak vzdy muzes ricic, ze jsi tam mel dobropis za 250 dolaru (treba reklamace nebo tak neco)
ale psssst, at to necte zadny celnik
colnica neviem či má nejakú právomoc, ale tu je to o DPH a s daňovým úradom by som si osobne teda nezačínal (to môže len pár vyvolených, bežného človeka by hneď zožrali).
A daňový úrad určité právomoci má, neviem či konkrétne aj pozrieť sa Ti na obraty na účte. Ale ak ano, krátenie dane je trestný čin a je vymalováno..
A daňový úrad určité právomoci má, neviem či konkrétne aj pozrieť sa Ti na obraty na účte. Ale ak ano, krátenie dane je trestný čin a je vymalováno..
coro píše:colnica neviem či má nejakú právomoc, ale tu je to o DPH a s daňovým úradom by som si osobne teda nezačínal (to môže len pár vyvolených, bežného človeka by hneď zožrali).
Na vypis z uctu se muzou klidne podivat, ale nic tam neuvidi, protoze to nebylo placeno z meho uctu, nybrz z ciziho. Ciste teoreticky myslim, nejsem povinen jim prozradit od koho to bylo zaplaceno? A ten dotycny cizi clovek mi muze urcite odmitnout dat vypis z uctu. No je to takove hrani, ikdyz nejde o velke castky
Dik ale i ostatnim, vidim ze jsou ruzne zkusenosti a moznosti. Hauz
- liborkovar
Myslim ze nemas pravdu. Pravo rika jasne. Pokud je podezdreni ze spachani trestneho cinu {kam se radi i kraceni cla a dane} jsi povinen dokazat kolik dana vec stala a jak a cim jsi ji zaplatil. Takze nespolehej na to, ze kdyz ti to zpalatil nekdo jiny tak to {jako} nemuzes dokazat. Za odvedeni cla je zodpovedny prijemnce tedy ty. A ver mi, ze kdyz si to najdou na netu tak vzdycky vezmou tu nejvyssi castku co se da najit. Mam tam par znamych tak vim o cem je rec. Musis toho cloveka uvest a oni si to zjisti u nej. Otazka je jestli ti to stoji za to.
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7
hauz píše:coro píše:colnica neviem či má nejakú právomoc, ale tu je to o DPH a s daňovým úradom by som si osobne teda nezačínal (to môže len pár vyvolených, bežného človeka by hneď zožrali).
Na vypis z uctu se muzou klidne podivat, ale nic tam neuvidi, protoze to nebylo placeno z meho uctu, nybrz z ciziho. Ciste teoreticky myslim, nejsem povinen jim prozradit od koho to bylo zaplaceno? A ten dotycny cizi clovek mi muze urcite odmitnout dat vypis z uctu. No je to takove hrani, ikdyz nejde o velke castky
Dik ale i ostatnim, vidim ze jsou ruzne zkusenosti a moznosti. Hauz
Máš pravdu, a oni ti za odměnu k tomu napočítají i poštovné a co nejvíc.
Risknul bych co psal Walhalla, ale jak se to nebude zdát, tak se na tobě vyžijou-kdo má rád když z něho někdo dělá vola,že.
Čistě teoreticky mají právo to provést-SVYM odborným odhadem, což tě asi pěkně zpraží, osobně bych je moc nedráždil, já to kdysi zkusil, a celkem si mě vychutnali.
No tak to mozna bude jeste zajimave. Poslal jsem jim fakturu + potvrzenou kompletni objednavku, tak pockam co oni na to. Kdyz to bude spatne tak jim poslu vypis a bude klid, zaplatim dph. I tak to vyjde cenove hodne dobre.
Moje blbost, taky me mohlo napadnout to provest jak popisuje pp - vycurane
No jde videt, ze cesi jsou cesi. Pro priste jsem ponauceny, takze zatim dik. Pak napisu jak to pokracuje, kdyby se to nekdy hodilo. Mejte se, Hauz!
P.S. Souhlasim, liborkovar ma pravdu - zni to logicky.
P.S. pro Were - maly vrtulnicek rady 450, rozdelany na casti, bez baterek a bez rc. Takze krabice mala, vaha asi 1-1,5kg tusim. Takze zase tak napadne to prave neni, proto me celkem ten dopis prekvapil.
Moje blbost, taky me mohlo napadnout to provest jak popisuje pp - vycurane
P.S. Souhlasim, liborkovar ma pravdu - zni to logicky.
P.S. pro Were - maly vrtulnicek rady 450, rozdelany na casti, bez baterek a bez rc. Takze krabice mala, vaha asi 1-1,5kg tusim. Takze zase tak napadne to prave neni, proto me celkem ten dopis prekvapil.
Naposledy upravil(a) hauz dne stř 19.08.2009 13:44, celkem upraveno 2 x.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
hauz píše:Na vypis z uctu se muzou klidne podivat, ale nic tam neuvidi, protoze to nebylo placeno z meho uctu, nybrz z ciziho. Ciste teoreticky myslim, nejsem povinen jim prozradit od koho to bylo zaplaceno? A ten dotycny cizi clovek mi muze urcite odmitnout dat vypis z uctu. No je to takove hrani, ikdyz nejde o velke castky
Ja mam za to, ze je to presne jak psal liborkovar - dukazni bremeno je na tobe, takze ty musis dokazat ze jsi zaplatil min nez je zdanitena castka. Oni tobe nemusi dokazovat nic, jen ti v opacnem pripade poslou slozenku
Btw. za 350 dolaru to uz je asi poradny kus era ne? Jestli je to nejaka velekrabice za par dolaru, tak me neprekvapuje, ze ti to moc neveri
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
liborkovar píše:Myslim ze nemas pravdu. Pravo rika jasne. Pokud je podezdreni ze spachani trestneho cinu {kam se radi i kraceni cla a dane} jsi povinen dokazat kolik dana vec stala a jak a cim jsi ji zaplatil. Takze nespolehej na to, ze kdyz ti to zpalatil nekdo jiny tak to {jako} nemuzes dokazat. Za odvedeni cla je zodpovedny prijemnce tedy ty. A ver mi, ze kdyz si to najdou na netu tak vzdycky vezmou tu nejvyssi castku co se da najit. Mam tam par znamych tak vim o cem je rec. Musis toho cloveka uvest a oni si to zjisti u nej. Otazka je jestli ti to stoji za to.
V případě občanskoprávního sporu je důkazní břemeno na tobě. V případě trestního řízení, t.j. u trestných činů, je důkazní břemeno na st. zástupci. Pokud se celníkům (finančímu úřadu) něco nelíbí, mohou použít tzv. pomůcky a určité případy řešit prostě dopočtem.
Hitec Aurora 9X
- liborkovar
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
V poslednej dobe som dostal dva balíky z USA - objektivy Minolta. Oba boli z eBay za cenu +- 100 USD. Jeden prešiel v pohode (vo štvrtok odoslané z USA a v pondelok už v ČR na pošte !) a u druhého žiadali doklad o zaplatení. Odoslal som screenshot z paypal a na druhý deň balík poslali na z colnice na poštu.
Doma som potom zistil, že balík bol colníkmi otvorený,zrejme kontrolovali obsah podľa toho čo je uvedené na colnej deklarácii.
Doma som potom zistil, že balík bol colníkmi otvorený,zrejme kontrolovali obsah podľa toho čo je uvedené na colnej deklarácii.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
- liborkovar
Je to tak jak rikas. Vzdy je to o nahode. Taky se mi uz stalo ze balik byl rozdelany a "celne" zapeceteno. Dnes mi dosel balik z Kanady. Byl nerozbaleny ale DPH domereno podle pruvodaku. Proste zalezi na tom kolik maji lidi a jak se jim chce. A taky vim ze od urcite hodnoty cca 250 Euro a vice. Berou vse.
Ricco, MT {prodan}, T-Rex 450 S, T-Rex500{prodan}, Sniper V2, Shuttle Plus+2 30, Raptor 50, Spectrum Dx6i {prodano}, Spectrum Dx7