Poradíte mi prosím s motorem? Chtěl bych ho mít lehce přemotorovaného, pro klasickou akrobacii, aby zvládal nožáky, kopané výkruty a nevím co ještě.
KROK 2. Výběr motoru
KROK 2. Výběr motoru
Ahoj, tak jsem tu zase. Po dlouhém váhání jsem vybral YAKa, 1400mm od Phoenixu http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=30389
Poradíte mi prosím s motorem? Chtěl bych ho mít lehce přemotorovaného, pro klasickou akrobacii, aby zvládal nožáky, kopané výkruty a nevím co ještě.
Také viset za vrtuli. Uvažoval jsem o 8,5 ASP/MVVS 2T, nebo spíše 10ccm ASP/MVVS. Poraďte, vůbec nevim ... 
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
Re: KROK 2. Výběr motoru
wasulda píše:Ahoj, tak jsem tu zase. Po dlouhém váhání jsem vybral YAKa, 1400mm od Phoenixu http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=30389
Poradíte mi prosím s motorem? Chtěl bych ho mít lehce přemotorovaného, pro klasickou akrobacii, aby zvládal nožáky, kopané výkruty a nevím co ještě.Také viset za vrtuli. Uvažoval jsem o 8,5 ASP/MVVS 2T, nebo spíše 10ccm ASP/MVVS. Poraďte, vůbec nevim ...
1. Podivej se tady : http://kostkamodelcentrum.cz/index.asp? ... 216&styl=0
Osobne bych sel do ASP 2T 8,5ccm (vaha 475g), popr. ASP 10ccm (645g)
Ohledne MVVS .... hmmm, asi ne, je to porad laborovani, sice pracant ale spravne nastaveni motoru to zaklad ! Vsak ne kazdy to zvladne ...
ASP - kus od kusu, ale vetsinou z 90% spokojnost
4T bych odpustil .... anebo min 10ccm jinak neni takovy vykon
JEDNA SE O OSOBNI NADZOR A ZKUSENOST
VYKONU NIKDY DOST ... ale podivej se na vahu motoru, treba vetsi kubatura bude vazit mene ..
wasulda píše:Ahoj, tak jsem tu zase. Po dlouhém váhání jsem vybral YAKa, 1400mm od Phoenixu http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=30389
Poradíte mi prosím s motorem? Chtěl bych ho mít lehce přemotorovaného, pro klasickou akrobacii, aby zvládal nožáky, kopané výkruty a nevím co ještě.Také viset za vrtuli. Uvažoval jsem o 8,5 ASP/MVVS 2T, nebo spíše 10ccm ASP/MVVS. Poraďte, vůbec nevim ...
Ahoj, já být tebou, tak jdu rozhodně do OS, dovez ho z ameriky a vyjde te na stejne penize jako ASP tady. Budes mit tu nejlepsi kvalitu, zabehnes a pak uz neladis, alespon moje zkusenost, mám vylétáno 12 litrů paliva a ani jedno chcípnutí s MVVS nelze v jednoduchosti ladeni srovnat. Ale nevylucuju, ze ASP bude taky OK, s ním nemám zkušenost, ale přecejen je to kopie OS
Konkrétně bych šel do OS 46 AX (7,5ccm), nebo lépe do OS 55 AX, stejně veliký ale víc kubíků.
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
martinni píše:Ahoj, já být tebou, tak jdu rozhodně do OS, dovez ho z ameriky a vyjde te na stejne penize jako ASP tady. Budes mit tu nejlepsi kvalitu, zabehnes a pak uz neladis, alespon moje zkusenost, mám vylétáno 12 litrů paliva a ani jedno chcípnutí s MVVS nelze v jednoduchosti ladeni srovnat. Ale nevylucuju, ze ASP bude taky OK, s ním nemám zkušenost, ale přecejen je to kopie OSS Mvvs zkusenost mám opravdu spatnou, víc jsem ladil než lítal.
Konkrétně bych šel do OS 46 AX (7,5ccm), nebo lépe do OS 55 AX, stejně veliký ale víc kubíků.
SOUHLAS- Osobne pouzivam 2x OS Max ... 40(uz 7 let) a 60(motor stary cca20 let) BEZPROBLEMOVO ! OK< stoji vice a vydrzi dlouho !
ASP neni spatny, mam 7,5 - jednoduche ladeni, vykonny ....
MVVS - jak uvedeno, laborovani, chcipani, ladeni pred kazdym startem ...
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
Ladul píše:10tku do 1,4mto bude teda silna kava !
No kolega si preje vykon, a toho nikdy dost ... prave proto navrh je model od Kostky - s motorem 10 bude na nizsi vaze nez ten Pelikan ...
Jinak jak rikam, vykonu nikdy dost
Andy1pl píše:wasulda píše:Ahoj, tak jsem tu zase. Po dlouhém váhání jsem vybral YAKa, 1400mm od Phoenixu http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=30389
1. Podivej se tady : http://kostkamodelcentrum.cz/index.asp? ... 216&styl=0
Osobne bych sel do ASP 2T 8,5ccm (vaha 475g), popr. ASP 10ccm (645g)
Ohledne MVVS .... hmmm, asi ne, je to porad laborovani, sice pracant ale spravne nastaveni motoru to zaklad ! Vsak ne kazdy to zvladne ...
ASP - kus od kusu, ale vetsinou z 90% spokojnost
4T bych odpustil .... anebo min 10ccm jinak neni takovy vykon
JEDNA SE O OSOBNI NADZOR A ZKUSENOST![]()
VYKONU NIKDY DOST ... ale podivej se na vahu motoru, treba vetsi kubatura bude vazit mene ..
Už jsem na modely od kostky koukal. Bude ta váha opravdu tak fatální? protože se mi ten od phoenixu líbí strašně hodně moc.
S motorem MVVS 3,5 mám zkušenosti v QBčku a je pravda, že během letového odpoledne/veřera se s hlavní jehlou musí pořád hýbat. Což mne trochu rozmrzelo.
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
wasulda píše:Už jsem na modely od kostky koukal. Bude ta váha opravdu tak fatální? protože se mi ten od phoenixu líbí strašně hodně moc.Rád bych šel právě do něho http://phoenixmodel.com.vn/index.php?cmd=products&id=34 ... s tím motorem mi jde o výkon, ale ne o přehnaný výkon. Tedy rád bych zavisel za vrtuli, lítal nožáky, ale nepotřebuju stíhačku s raketovým kolmým stoupáním. Jak tak pročítám info o těch motorech, vrhnu se asi z finančních důvodů do ASP2T 8,5 nebo 10 ccm. Pokud by motor zklamal, sáhnu příště po lepší značce.
S motorem MVVS 3,5 mám zkušenosti v QBčku a je pravda, že během letového odpoledne/veřera se s hlavní jehlou musí pořád hýbat. Což mne trochu rozmrzelo.
ROZHODNE JE TADY HODNE DOBRYCH 3D PILOTU, oni Ti doporuci presnou sestavu era + motor, ale muj osobni nadzor :
No, je to takhle, pokud chces delat 3D obraty, tak vaha letadla a vykon motoru je velice dulezite. Sice tezky model muzes premotorovat a litat take bude, ale neni to ono. Jinak tady na forum hodne se psalo o Haikong Models od Kostky, jen staci hledat
MVVS vs ASP - tady asi neni o cem spekulovat - sam jsi psal ... ALE doporucil bych OS Max - je to otazka penez ...
* * * * * Extra 300S SP-AMA ; Extra 300 SP-FAM * * * * *
www.helisport.cz
www.lmk-castkovice.cz
www.helisport.cz
www.lmk-castkovice.cz
Víte někdo o nekom,kdo má polomaketu a jakou o rozpětí okolo 1500mm na spalovací motor a je s ní schopen ustát vis podobný 1m epp nebo 3m na 160 benzin.dnes byla na toto téma vedena u nás na letišti debata,líbí se jim letové vlastnosti mojí extry 1600mm 2.2kg v elektrice z epp ale shání něco na spalovák.vcelku jsme se ale schodli,že dobré ero co známe na blbnutí se spalovákem je pouze diablotin pak dlouho nic až ten 3m. 
pepin píše:Jinak moje osobní zkušenost,jak u spalováku,tak i u elektriky,nadměrné přemotorování,tím pádem vyšší váha a plošné zatížení u spalovací verze ze stavebnice pravděpodobně navíc dovážení ocasu určitě letové vlastnosti nevylepší
Taky už mne tohle napadlo ...
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
wasulda píše:Taky už mne tohle napadlo ...Proto si myslím, že na toho YAKa bude 8,5 ASP bohatě stačit. Je to moje první nové letadlo, co kupuji, takže pokud někde udělám chybu, brzy to poznám a v budoucnu už budu chytřejší.
Ano, souhlas, 8,5 je dobra volba u prvniho silnejsiho era, a uvidis sam ze budes stejne litat na 1/2 - 3/4 plynu .... a jestli bude viset ??? to je zase take ohledne tvaru era, kormidel, vychylek, serv .....
Hodne stesti a pak nam ho predvet na netu, nejake foto nebo tak ...
Letu Zdar !
Ten JAK od Pelikána bude šutroidní. Dokážu si ho představit s 8,5ccm na klasickou akrobacii při rychlejším letu. Viset to rozumně nebude i když ho ten motor unese (prostě z visu bude hodně utíkat). Zkrátka počítej s tím, že to bude spíš raketa. Jinak ASP 8,5ccm mám a po jednom pořádným naladění do něj není třeba hrabat.
- Andy1pl
- Kontaktovat uživatele:
Speedy píše:Ten JAK od Pelikána bude šutroidní. Dokážu si ho představit s 8,5ccm na klasickou akrobacii při rychlejším letu. Viset to rozumně nebude i když ho ten motor unese (prostě z visu bude hodně utíkat). Zkrátka počítej s tím, že to bude spíš raketa. Jinak ASP 8,5ccm mám a po jednom pořádným naladění do něj není třeba hrabat.
Prave proto doporucuji Yak'a od Kostki , je to znatelne lehtsi .... a s 8,5 viset bude, tady se uz to na foru resilo
jinak kdyz se porovna pl. zatizeni obou letadel.... je to jasne ...