Doporucte pohon pro letadlo 130g

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

Doporucte pohon pro letadlo 130g

#1 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

Zdravim znalejsi, nez jsem ja. Chci zkusit experiment a udelat z hazedla Fox od Multiplexu (foto treba tady) dvoumotorove letadlo :)

Mam ho jiz osazene veskerou elektronikou z predchozich pokusu a chybi mi jen motory + vrtule (po padu na ruce primo na cumak mi motor udelal papa). Celkem vazi i se dvema strid. regly (Tur. plush 10A) 130gramu.

Prosim doporucte mi nejake dva motory nejlepe z HC (neni podminkou) + vrtule, co bych do toho mohl zkusit dat, at to aspon trosku leti (klidne i jako slowflyer).

Edit: Jeste jsem zapomnel, mam v planu pouzit 2S baterku 360mAh

Diky. -Dr.-
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporucte pohon pro letadlo 130g

#2 Příspěvek od Luzr »

Dr.LuckyLuke píše:Zdravim znalejsi, nez jsem ja. Chci zkusit experiment a udelat z hazedla Fox od Multiplexu (foto treba tady) dvoumotorove letadlo :)

Mam ho jiz osazene veskerou elektronikou z predchozich pokusu a chybi mi jen motory + vrtule (po padu na ruce primo na cumak mi motor udelal papa). Celkem vazi i se dvema strid. regly (Tur. plush 10A) 130gramu.

Prosim doporucte mi nejake dva motory nejlepe z HC (neni podminkou) + vrtule, co bych do toho mohl zkusit dat, at to aspon trosku leti (klidne i jako slowflyer).

Edit: Jeste jsem zapomnel, mam v planu pouzit 2S baterku 360mAh

Diky. -Dr.-

No, kdyby tam byl jen jeden motor, tak nejběžnější 10g HK1811 určitě bude stačit....

Tak snad možná dva 5g ? :)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ner_2100kv co tohle? S vrtulemi 5x3" GWS to myslim poleti hodne svizne (tah 88g kazdy). Nak
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

Ten 10g HK1811 jsem tam prave mel a litalo to docela svizne, jen jsem ho svou blbosti poslal do vecnych lovist. A protoze ten Fox je pro me neco jako experimentalni letadlo, tak z neho chci zkusit udelat dvoumotorak... Proste kdo si hraje, nezlobi :)

Nak: Dik za radu, uz je mam na pocatku jejich cesty z HC ke me. Mas je uz zmerene, kdyz jsi udaval tah, nebo jsi to jen od nekud vycetl? Jestli bys chtel, tak muzou putovat napred k Tobe na mereni, az prijdou...
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

To nekdo psal v uzivatelskych recenzich na HC, ale neni problem ty motory zmerit. Takove prcky sem jste v ruce nemel :) bude to zajimave. Ale budes mi muset pujcit i baterku, 2S totiz nemam a na 3S by asi shorel :D Nak
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Ten 8g C10 je skoro stejne velke a silnej jako ten co si tam mel 1811. Davat tam 2x C10 mi prijde uz zbytecne tezky a silny. Jednie ze bys z toho chtel mit tezky stihac, nabarvit to jako Mosquito a do cumaku instalovat kanon a 4 kulomety :D
Mozna by bylo lepsi dat 2x http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6312 ?
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Abu »

Nakadah píše:To nekdo psal v uzivatelskych recenzich na HC, ale neni problem ty motory zmerit. Takove prcky sem jste v ruce nemel

Ja mam ten 1811, jeste jsem ho nemeril, dokonce ani odber, ale vypadata to ze tah je s 5x3 urcite vyssi nez 86g, protoze stejne tezky ero bezpecne stoupa kolmo nahoru (dokonce i odstartuje z ruky stylem vrtulnik).
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Nakadah »

Asi mas na mysli tu Sobinku ze? :wink: Hele nech ho, jen at tam da dva...bude to mini-XYZliner :D Nak
Abu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Abu »

Jojo
No vzdyt jsem psal, Mosquito, vrtulky 4.5x4 nebo 5x4.3 a bude z toho pekelny stroj :twisted:
Ale pomaly pohodovy poletovani se konat nebude, bude to tezky.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Luzr »

Mimochodem, nestacil by jen jeden regl?
j.e.n.i.k.82

#11 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Na stridaky nestacil.. Resp. mozna stacil, ale to za ty problemy nestoji.. Uz se to tu resilo, ze pak blbne synchronizace a motory se nemusi roztocit..
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

No, uvidime, jak to nakonec dopadne... Tu objednavku jsem zmenil na ty dva 5tigramove, tak se uvidi, jestli a jak to poleti (V nejhorsim pripade to poleti jen jednou - smer kontejner).

Nak: Az prijdou, tak dostanes na mereni, i s baterkou :)

Luzr: Jeden by stacil kdybych tam chtel dat dva stejnosmerne motory, tim, ze tam chci dat dva stridaky, tak musi mit kazdy motor svuj vlastni regl.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Nakadah »

To sem zvedav jak budu merit 5g motor se 60ti gramy tahu :D aby vubec pohnul s tou pakou :D Nak
Abu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Abu »

Ja chtel puvodne taky koupit 5g motor, pak jsem vzal 10g. A kdyz jsem ho konecne v tom baliku od cinana nasel a opatrne vzal mezi prsty, tak jsem byl moc rad, ze to neni ten 5g, ten bych totiz asi vubec nenasel :wink:
Ikdyz proti 1g Gasparinum je to porad jeste obr.
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jezevec »

ten 5g motor není zase tak mrňavej. Dal jsem ho do Free Bee 50% od Freeairu. Přebytek výkonu v 83g letadle to rozhodně nemá, ale na tento typ letadla to je dostačující :wink:

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“