Přijímač Duplex R8
Přijímač Duplex R8
Ahoj, četl jsem, že právě R8 měl nějaké problémy, citlivost na rušení ... nevíte, jak je na tom teď? Nutně potřebuju zvýšit počet kanálů/výstupů z 6 na 8. Nechci tam mít V kabel a podobné špatnosti. Díky za info
Graupner Extra 300S 1,6m a OSMax .61 10ccm<br>
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
Svahový Tomahawk II<br>
QB-20, MVVS 3,5ccm
Re: Přijímač Duplex R8
wasulda píše:Ahoj, četl jsem, že právě R8 měl nějaké problémy, citlivost na rušení ... nevíte, jak je na tom teď? Nutně potřebuju zvýšit počet kanálů/výstupů z 6 na 8. Nechci tam mít V kabel a podobné špatnosti. Díky za info
Tohle bych asi zkusil konzultovat přímo s Jeti dotazem, jestli něco měnili, případně co. Tady by jsi musel jít po uživatelích a hledat výrobní čísla, aby jsi případnou změnu zachytil, protože událost je to stále poměrně nová. To se mi zdá příliš obtížné.
byl tam nějakej problem s tou statikou-nesmeli se vzajemě dotknout kovové konce antének,ted tam davaji smrštovačku-žluté konce,co mě ale nesedí,je vývod z krabičky ven,manipulací se poškodila izolace-zlomila,obrousila,co ja vím,rozebral jsem krabičku provrtal větší dirky a pruchozí část zesílil smrštovačkou.
To bol väčší rozdiel. R8 spolu s MUI75 žrali tuším 93mA, a myslím že R6 trošku menej než 40..
Neodmerám, mám to teraz na upgrade.
50mA krát cca 7V = 350mW, vyzerá to ako nič... , ale nechladená, zamrštené v bužírke, bez prístupu vzduchu.. fakt sa mi to v lete, za letu, na cca 5 sekúnd vyplo (ale našťastie nestihlo švihnúť o zem), a predtým aj trochu mrzlo (a nevedel som prečo). Po pridaní chladiča, už nikdy žiaden problém, a iné zmeny som neurobil.
Neodmerám, mám to teraz na upgrade.
50mA krát cca 7V = 350mW, vyzerá to ako nič... , ale nechladená, zamrštené v bužírke, bez prístupu vzduchu.. fakt sa mi to v lete, za letu, na cca 5 sekúnd vyplo (ale našťastie nestihlo švihnúť o zem), a predtým aj trochu mrzlo (a nevedel som prečo). Po pridaní chladiča, už nikdy žiaden problém, a iné zmeny som neurobil.
Řekl bych, že díky pseudoodolnosti pásma 2,4 GHz (respektive principu přenosu) ztratila spousta modelářů obezřetnost (pokud ji měla). Prostě jsou zásady, které při instalaci RC vybavení platí a je nutné je dodržovat. Nechat ubohé pahýlky antének Rx 2,4 koukat z trupu a bavit se pohledem na to, jak se na nich vytváří kmitny je zhovadilost. A že řemínek k vyrovnávacímu rotoru je Van de Graaffuv generátor, to je fyzika na základce.
Problém ovšem je ten, že R6 i s kmitajícími anténami blízko uhlíkových vzpěr vedoucích k ocasní trubce vrtulníku s řemínkovým generátorem nemá žádný problém (50 hodin provozu), zatímco R8 mžikově vypadává i ve větroni byť opatřen kondenzátorem a záložním napájením přes Schottkyho diodu. Na posledním Jetimítinku se chlapci tvářili jako že o žádných potížích s R8 neví. U mně tím klesli na žebříčku důvěry. Potíže R8 jsou už naprosto nepřehlédnutelné a řešit je bužírkami je klukovské lhaní po přistižení na třešních.
mnov píše:Také jsem si všiml, že nově koupený přijímač má aktivní konce chráněné smršťovačkou. Koax antének je také silnější, než u starých přijímačů. Asi to u těch starších dodělám.
Ahoj,
máš nějaké problémy s tím RX Duplexem 8k. Vím že létáš i- benzíny-. Můžeš dát do placu nějaké zkušenosti z provozu.(pokud tu osmičku vlastníš.)
díky
Jenda
- georg
- Kontaktovat uživatele:
Mikelo píše:Problém ovšem je ten, že R6 i s kmitajícími anténami blízko uhlíkových vzpěr vedoucích k ocasní trubce vrtulníku s řemínkovým generátorem nemá žádný problém (50 hodin provozu), zatímco R8 mžikově vypadává i ve větroni byť opatřen kondenzátorem a záložním napájením přes Schottkyho diodu. Na posledním Jetimítinku se chlapci tvářili jako že o žádných potížích s R8 neví. U mně tím klesli na žebříčku důvěry. Potíže R8 jsou už naprosto nepřehlédnutelné a řešit je bužírkami je klukovské lhaní po přistižení na třešních.
Lítám R8 ve třech erech, žádnej problém za celej rok, můžeš napsat co to bylo za větroně a víc to rozvéct. Jde mi o to, že ve sklepě ted mám dva větroně který maj laminátové trupy dohromady s uhlíkem.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
georg píše:Mikelo píše:Problém ovšem je ten, že R6 i s kmitajícími anténami blízko uhlíkových vzpěr vedoucích k ocasní trubce vrtulníku s řemínkovým generátorem nemá žádný problém (50 hodin provozu), zatímco R8 mžikově vypadává i ve větroni byť opatřen kondenzátorem a záložním napájením přes Schottkyho diodu. Na posledním Jetimítinku se chlapci tvářili jako že o žádných potížích s R8 neví. U mně tím klesli na žebříčku důvěry. Potíže R8 jsou už naprosto nepřehlédnutelné a řešit je bužírkami je klukovské lhaní po přistižení na třešních.
Lítám R8 ve třech erech, žádnej problém za celej rok, můžeš napsat co to bylo za větroně a víc to rozvéct. Jde mi o to, že ve sklepě ted mám dva větroně který maj laminátové trupy dohromady s uhlíkem.
Ahoj,
asi další -bublina-
Jinak jsem se bavil s -jetákama - na Model Hobby a vůbec nemlžily a připustily nějaké problémy ve vrtulnících ale samozdřemě s -vydatnou pomocí -jejich majitelů při -odborné instalaci-.
Jenda