Jaký nabíječ?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pilot

Jaký nabíječ?

#1 Příspěvek od pilot »

Může někdo doporučit, nejlépe z vlastní zkušenosti, jaký nabíječ pořídit?
Před dvěma roky jsem si zakoupil nabíječ HITEC CG-335, jelikož jsem začínal s elektrikou. Vté době jsem si myslel, že nabíječ NICD mi bude stačit na dost dlouhou dobu. Jenže ejhle, za dva roky jsem se začal zajímat snad o všechno co může lítat na elektriku a zjistil jsem, že nabíječ nevyhovuje. Dnes mám modul pro vybíjení, meřič kapacity, nabíječ na PB 2V baterie, nbíječ na 12V PB baterie, nabíječ LIOn atd. Jelikož různýcgh zařízení je pomalu plná skříň, rozhodl jsem se, že udělám radikální řez pořídím nabíječ co umí nabít vše tím se zbavít několika desítek různých modulů nabíječů a udělátek. Poslední 14 dní trávím hledáním na netu a vybírám co by bylo optimální. Popravdě,mám v tom docela hokej, jelikož různé zdroje uvádějí rozdílné technické údaje o stejných nabíječích a proto HELP!!!!
bonis
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bonis »

Já osobně používal stejný nabíječ + ještě síťový multiláder6e. Pak sešm taky potřeboval už něco lepšího. Koupil sem BEL 2000. Důvody byly tyto: napájení 12/220V, nabíjení PB, Lion, NiMh a líbyli se mi další fce, jako třeba žhavení, měření napjetí (i při nastavitelné zátěži!!!), taky sem chtěl aby uměl vybíjet. Jsem s tímto nabíječem spokojen, ale přiznávám že kdybych měl více peněz, koupil bych nějaký co umí víc. Chybí mi hlavně druhej nabíjecí kanál, taky bych rád výstupy pro napájení chladiče a pár dalších drobností. Z poměrně solidního zdroje sem slyšel, že MGMko má připravenej novej automat co umí NiCd, NiMh, Lion a podobný, Pb a to od jednoho do 14článků. Teď už i s vybíječem. Od kolegů vím že to jsou velmi kvalitní nabíječe a jako jediný co znám, vypínaj NiMh včes.
Koukni na:
http://www.volny.cz/bel/
http://www.mgm-compro.cz/cz/index.htm
Jinak i ta AQC 04 (F) je dost dobrá, ale neumí vybíjet a jako spousta ostatních je na 12V, což znamená ještě síťový zdroj.
aviator
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od aviator »

Jestli mohu, tak bych doporučil Schulze ISL 330(či 430,530,636 dle hloubky kapsy a potřebného nabíjecího proudu) a na Li-ion nabíječ od Miloše Zajíce http://www.zajic.cz. Další stejně vhodná alternativa je některý z nabíječů Orbit - pokud nepůjdeš na víc jak 12 článků stačí Ti verze RACE - http://www.horejsi.cz. Ze začátku možná velká investice, ale dál již nebudeš nic řešit. Navíc nabíječe Schulze a Orbit lze po čase upgradovat na novější verze.
bonis
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bonis »

Ta BELka de údajně taky časem upgradnout. :D
Na toho Zajíce sem úplně zapoměl. Je to moc dobrá nabíječka Lionek. Já psal ale hlavně o takovym nabíječi, kterej umí všechno. Konečně, psal si že se chceš zbavit mnoha nabiječek a koupíš jednu co umí vše. :wink:
warhawk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od warhawk »

Pouštím se do stavby nabíječe. Měl jsem taky GC 335 a ten jsem s úspěchem prodal. Byl fajn ale jen NiCD. TeĎ plánuju nabíječ LiIon od MZ
+ nabíječ s mc33340 + měřidlo do jedné krabice. Dva výstupy, deltapeak ,teplota, čas nabíjeí proud do 1,5A pulsně. (pro slowfly stačí, po úpravách i víc)a to vše v ceně do 1000Kč ( odhadem). Ąučelem je nabít vše pro slowflyeristu. Dále voltmetr , ochrana accu,......
bonis
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od bonis »

Nojo, né každej je jako Ty natolik zručnej, aby něco takovýho spáchal. :D Minimálně to potvrzuju já. Když letuju konektory a vypadá to trochu slušně, je to událost hodná národního svátku. :P
To nemluvim o tom že elektro výkresům rozumím asi jako koza petrželx.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od maroslong »

Tak a je tu dalsi typ. Podla mojich skusenosti a badania je co sa tyka pomeru cena/vykon bezkonkurencna Simprop IntelliControl. Momentalne je na trhu verzia 3, ktora uz vie aj Li.., inac NiCd, NiMH do 25 clankov, Pb a V3 ma dost vylepseny soft oproti mojej V2. Cena ostala taka ista. Ak by som chcel lietat sutazne a vazne, kupil by som Schulze.
mini

#8 Příspěvek od mini »

no jo, ale Intelli stoji kolem 5.000 a kdyz si vezmu toho BELa2000 a koupim k nemu jeste menic tak jsem na 5.600 a umi i vybijet a ma vestavenej sitovej zdroj - co vic si prat? Vse v jednom. Nebo je Intelli o tolik lepsi?
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“