LIPOLky
LIPOLky
Cau mam otazku.Kupil som si lipol pack dualsky 1050mAh a neviem ako mam urobit to aby ked mi pack klesne pod napr 9.3V tak aby sa motor vypol.Dakujem
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Ahoj,
Zajímal jsem se o to samé. Tj kdy se vypínají regulátory Jeti. Mám Advance 18-3P. Výrobce mi napsal že k vypnutí dojde při 68% počátečního napětí akumulátoru. Mám Lipol 3s Yuntong 20C 1500mAh. Po nabití má článek cca 12,4-12,5V Tj regl by měl vypnout při cca 8,4V což je 2,8V na článek(mimochodem to už je blízko poškození článku). Vzhledem k tomu, že regulátor měří vstupní napětí po zapnutí je NUTNÉ MÍT VŽDY 100% NABITOU BATERII. Pokud připojíš vybitý 3článek tak ho regulátor spolehlivě zničí. Osobně jsem takhle jednu baterii odrovnal při prvním letu
Pak jsem si v zátěži měřil jak regl vypne a při velkém odběru stejně jde napětí pod 8V. Létám tedy radši s budíkem na mobilu nastaveným kolem 12-15 minut. Regl mi nikdy nevypnul a vím že v bateríích je ještě rezerva. Kvůli 2 minutám nestojí zato je zničit. Před každým letem je dávám dobít pokud ležely déle než 3 dny.
Zajímal jsem se o to samé. Tj kdy se vypínají regulátory Jeti. Mám Advance 18-3P. Výrobce mi napsal že k vypnutí dojde při 68% počátečního napětí akumulátoru. Mám Lipol 3s Yuntong 20C 1500mAh. Po nabití má článek cca 12,4-12,5V Tj regl by měl vypnout při cca 8,4V což je 2,8V na článek(mimochodem to už je blízko poškození článku). Vzhledem k tomu, že regulátor měří vstupní napětí po zapnutí je NUTNÉ MÍT VŽDY 100% NABITOU BATERII. Pokud připojíš vybitý 3článek tak ho regulátor spolehlivě zničí. Osobně jsem takhle jednu baterii odrovnal při prvním letu
Tohle tvrzeni je pravdive, ale hodne smutne, ze si jeti neumi ty regly vyladit tak, aby baterky nenicili. Ja mam levny cinsky regl guard15 s motorem BM2409, pocet clanku se nastavuje jumperem a vypina tak jak ma.zdzd píše:V první řadě je nutné létat na čas a ne až vypne regl. To je s křížkem po funuse...