Pravidelná údržba vysílačky??

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Drop

Pravidelná údržba vysílačky??

#1 Příspěvek od Drop »

Ahoj,
bylo napsáno:
Jednou za sezonu, bychom měli odbornému servisu předat na překontrolování vysílač.

Kontrola: 1, Vysílaný výkon
2, Elektrické vlastnosti signálu - které opouští anténu
3, Samotné vyčištění vysílačky

Je někdo z Vás, kdo tak učinil, popř. kdo jak se k samotné vysílačce z hlediska údržby chováte??

Díky předem za veškeré názory

Drop.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od sharkcom »

Dobře vymyšlenej biznis... :idea:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Jo vono by se toho muselo :lol: Nak
Prasopes

#4 Příspěvek od Prasopes »

Pravda je že by mě samotnýho zajímalo jak na tom můj vysílač je. Kdybych měl někoho v BLÍZKÉM okolí kdo to umí a dělá ,neváhal bych nechat si to prověřit , vše je daleko , musel bych ji posílat poštou a to nepadá v ůvahu .
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od vitousek »

Ve středu sem si byl pro aku z vysílače. Prošel každoroční " údržbou ". Šup s ním na Proform a podle výsledku buď zpět nebo A.S.A. Zatím ale celkem drží. :)
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Drop

#6 Příspěvek od Drop »

sharkcom píše:Dobře vymyšlenej biznis... :idea:

asi máš pravdu, ale u dražších vysílaček se to vyplatí, je to složitá technika a vše má svou údržbu :idea:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
janva9

#7 Příspěvek od janva9 »

Pokud létáte na 35MHz tak vyčištění antény Kontoxem nebo něčím podobným by mělo pravidlem alespoň jednou za rok. Hodně to pomůže prodloužit její životnost a na lehké vysouvání a zasouvání to má hodně velký vliv. :)
zdzd

#8 Příspěvek od zdzd »

Hlavně nedávejte vysílač na údržbu manželkám. Známý to udělal a výsledkem byl vrtulník, který samovolně odletěl a hupsnul na výpadovku z Brna na Svitavy. Naštěstí ne někomu do čelního skla, ale na zem. Až tam ho auta rozjezdilana maděru. Pravil: "Když jsem tam přibíhal, ještě jsem na cestě viděl ležet motor. Pak profrčel kamion a už tam nebylo nic!"

Potom vysílač otevřel a uvnitř byly všechny spoje zelené. Žena to tiž vysílač naflusala čistící pěnou a otřela. Že to nateklo i dovnitř jí bylo tak nějak šumák...
Drop

#9 Příspěvek od Drop »

zdzd píše:Hlavně nedávejte vysílač na údržbu manželkám. Známý to udělal a výsledkem byl vrtulník, který samovolně odletěl a hupsnul na výpadovku z Brna na Svitavy. Naštěstí ne někomu do čelního skla, ale na zem. Až tam ho auta rozjezdilana maděru. Pravil: "Když jsem tam přibíhal, ještě jsem na cestě viděl ležet motor. Pak profrčel kamion a už tam nebylo nic!"

Potom vysílač otevřel a uvnitř byly všechny spoje zelené. Žena to tiž vysílač naflusala čistící pěnou a otřela. Že to nateklo i dovnitř jí bylo tak nějak šumák...

ženy jsou opravdu přátelské stvoření :twisted:
HonzaS

#10 Příspěvek od HonzaS »

Ono neni žena jako "žena". Jedné nemůžeš podat křídlo, protože ti promáčkne potah, chytne to za žebro a urve ho, nebo to promáčkne prstama folii. Pak je druhá, co to chytne opatrně tak, jak viděla že to držel ještě před sekundou modelář. Ta ovšem disponuje featurou zvanou mozek, ano ano, používá vlastní. Nemohu si stěžovat, nebojím se komukoliv z rodiny podat křídlo, halovku, vysílač, lipolky... ani mámě, ani příťuli :-) to se mám co? :D
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Drop

#11 Příspěvek od Drop »

HonzaS píše:Ono neni žena jako "žena". Jedné nemůžeš podat křídlo, protože ti promáčkne potah, chytne to za žebro a urve ho, nebo to promáčkne prstama folii. Pak je druhá, co to chytne opatrně tak, jak viděla že to držel ještě před sekundou modelář. Ta ovšem disponuje featurou zvanou mozek, ano ano, používá vlastní. Nemohu si stěžovat, nebojím se komukoliv z rodiny podat křídlo, halovku, vysílač, lipolky... ani mámě, ani příťuli :-) to se mám co? :D

No, jen to nezakřikni :lol: :lol:
jio

#12 Příspěvek od jio »

HonzaS píše:Ono neni žena jako "žena". Jedné nemůžeš podat křídlo, protože ti promáčkne potah, chytne to za žebro a urve ho, nebo to promáčkne prstama folii. Pak je druhá, co to chytne opatrně tak, jak viděla že to držel ještě před sekundou modelář. Ta ovšem disponuje featurou zvanou mozek, ano ano, používá vlastní. Nemohu si stěžovat, nebojím se komukoliv z rodiny podat křídlo, halovku, vysílač, lipolky... ani mámě, ani příťuli :-) to se mám co? :D

Není chlap jako chlap. Taky mi jeden promáčknul křídlo u dvacetinky. Jen se chtěl podívat. :roll:
HonzaS

#13 Příspěvek od HonzaS »

hmmm, tak jasně... já spíš narážel na to, jak se to tu pomalu začalo vyvíjet směrem "žena a model v jednom autě - nesmysl, žena a tx dohromady - průser" a tak...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
jez_cz

#14 Příspěvek od jez_cz »

Buď šťastnej a takovou vnímavou přítelkyni i rodinu si hýčkej, protože to není příliš obvyklé. Ona totiž naprostá většina žen očekává od chlapa finanční zajištění a jeho koníčky (modelaření, rybaření, fotbal ....) jej od této primární činnosti odvádějí a ještě nějaké finance stojí, tedy nejsou příliš žádoucí.
I květák je jen vycepované zelí
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od fiser.modely »

Tak jestli sem to dobře pochopil tak-kybl voda jar a vysilač na noc ponořit do vnitř a pak pořadně vysušit,asi fenem bych řekl co. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“