Barva na EPP

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RIDER

Barva na EPP

#1 Příspěvek od RIDER »

Velice vas prosim poradte mi jake nejvhodnejsi barvy pouzit na EPP.Diky
DarkMen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DarkMen »

Mně se tedy osvědčíl jako nejlepší barva na EPP běžný Balakryl, když použiješ lesklý tak je barva pěkně sytá, lesklá. Je dobré ho lehce zředit vodou a pak udělat kamufláž, třeba použitím kamuflovacích natěrečských pásek a buď stříkat airbrushem nebo jiným způsobem nanést tenkou vrstvu barvy. Jinak jsem viděl i použití jiných akryl.barev a taky OK. Hodně štěstí při stříkání... :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

Taky pouzivam Balakryl, nebo treba autoemail ve spreji (pokud nemas pistoli), EPP to nenalepta.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
RIDER

#4 Příspěvek od RIDER »

Super,diky ja airbrush mam akorat teda jeste vybrat ten spravnej odstin.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od arda1 »

Zatím jsem nenašel žádný ředidlo, které by naleptalo EPP.Stříkat ho,aůle není to úplně pravé(barva se nedostane do pórů ). Osobně používám zředěné akrylky Koh-i-noor(dostaneš v lepším papírnictví-dají se ředit vodou,ale lepší je origo ředidlo v tubě)-perfektně kryjí a tuba stojí kolem 30kč.Jinak jsou super barvy Marabu(na textil) a nebo Nerchau(na textil a nebo acryl)-naneseš malé množství barvy(popřípadě zředit) a štětkou to šmrdláš,jako by jsi se holil-nepatrná spotřeba barvy a vynikající výsledek. :wink:
NuClear
Kontaktovat uživatele:

Barva EPP a Elapor

#6 Příspěvek od NuClear »

Já modely pouze stříkám sprejem a nejlépe se mi osvědčili barvy na lexan. Jsou pružné a pěkně kryjí.
Nejlevneji vycházejí tuším, že od Pelikána, s názvem "RC CARS". Je jich tam hodně za slušný peníz. Kupuji je v www.rcm.cz .

Hlavně drží i na ELAPORu, ze kterého jsou modely od Multiplexu! Tam se mi ostatní barvy loupaly.
Michal NuClear Polák
RadioaCtive
SrAjni

#7 Příspěvek od SrAjni »

Ja pouzivam tusim ze modelcenter ci take nieco je to taka mala modra krabicka a na vrchnaku je vzdy farba na aku to je :) je to podla mna super
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“