F6F Hellcat z HC výměna pohonu

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
revers

F6F Hellcat z HC výměna pohonu

#1 Příspěvek od revers »

Zdravim.
Chtěl bych se zeptat na váš názor ohledně výměny motoru za silnější v tomto modelu http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... at_warbird

motor by to byl tento http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4916

při použití těchto baterií http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Lipo_Pack

dík za odpovědˇ
sigi123

motor

#2 Příspěvek od sigi123 »

Bude z toho nemaketovej akrobat :lol: ale hlavně to k němu chce také aspon 35A regl.
valino
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od valino »

Sohlas
nemaketový těžký akrobat. Nevím jestli by to ta PS konstrukce snesla. Stačil by nějaký 100 - 150 W motor.
Osobně bych dal AXI 2808/20, vrtuli 8x6, 35A regl a 3S 1500mAh.
V.
sigi123

motor

#4 Příspěvek od sigi123 »

Opravdu,ten motor se nehodí,baterka taky ne,je moc těžká,ideální by byla např.Tr 3S 1600mA.S tou vybavou co jsi napsal to poletí na motoru a bez něj spadne jako cihla,což ten 3mm poliš nevydrží.Není to epp ale čistý poliš takže jedno bouchnutí o zem a sbíráš kuličky.
paf
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od paf »

ahoj,

proč chceš měnit motor? Máš zkušenosti, nebo to bereš jen podle komentářů na HC?

Tohle éro mi tu čeká již 2 týdny na zálet. Měřil jsem motor a dopracoval jsem se k příkonu 250W. Což mi při hmotnosti cca 720g nepřipadá špatný.
A to jsem tam dal zatím větší lipolku 3S 2200mAh. Doporučená je 1300mAh.

Tak se ptám. Graf z měření na zemi mohu dát k dispozici...
revers

#6 Příspěvek od revers »

Letadlo jsem ještě nezkoušel pač ho mám doma asi 3 dny.Opravdu jsem to četl na HC že je motor poddimenzován.Tu výměnu neberu jako hotovou věc,samozřejmě to nejdřív chci vyzkoušet ale jenom jsem chtěl znát názor odborníkú.Jinak tenhle motor mám už doma proto jsem ho uvedl jako náhrdu(objednával jsem ho jako pohon možná budoucího letadla který se mi líbí
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ighter_ARF

Jo a stím polišem jste mi na klidu taky moc nepřidaly :D .Jsem pořád začátečník a tak si snim asi moc srandy neužiju
revers

#7 Příspěvek od revers »

A ještě děkuju za nabýdku toho grafu ale bylo by mi to platný jak mrtvímu zimník.Vůbec se vtom neviznám 8O
sigi123

motor

#8 Příspěvek od sigi123 »

No na toho miga jsem koukal před 14 dny,ale mam tušení že to je od Alfa model a to jsou era jak se říká na jedno použití u začátečníka. já už jedno takové ero měl /zero/ a po třetím přistání které se nepovedlo přesně na břicho ero skončilo v ohništi na letišti.Nechci odrazovat ale tohle jsou era pro zkušené piloty a na přistávání to chce vyšší trávu.Všimni se na fotkách že to je opravdu pouze 3mm poliš a překližková výztuha na baterku.Maj to hezký ale křehký.
revers

#9 Příspěvek od revers »

měl jsem za to že je to celý z překližky a vypadá to celkem bytelně.Každopádně je ale ten mig nádhernej a co tohle
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Cat_EP_ARF
sigi123

motor

#10 Příspěvek od sigi123 »

No u toho miga je jasně na foto vidět poliš.
Ten Bear Cat je taky pěknej,komplet balsa.Nevím v jakém stadiu jsi začátečniík,ale tohle jsou modely na jednu ránu.Pročti si forum,není se za co stydět ale nejlepší je pořídit si něco levného z epp a na tom se naučit.Pěknej je třeba mustang od šad model nebo éra od brixi model a jsou levný.
revers

#11 Příspěvek od revers »

Já jsem myslel do budoucna.Zatím jsem úplnej začátečník mám nalítáno cca 10 letů se SUPERCUBEM od hobbyzone.Je to hodný letadlo a už se těším na toho hellcata.Jen doufám že ho hned neroztřískám :D
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JirkaA »

Jen doufám že ho hned neroztřískám

Jestli máš deset letů se supercubem, doufáš marně.
OK2WY
JMalik

#13 Příspěvek od JMalik »

revers píše:Já jsem myslel do budoucna.Zatím jsem úplnej začátečník mám nalítáno cca 10 letů se SUPERCUBEM od hobbyzone.Je to hodný letadlo a už se těším na toho hellcata.Jen doufám že ho hned neroztřískám :D

Zatím to pověs ke stropu a aspoň chvíli se na to dívej :D
Létej se supercubem a až si budeš myslet, že to umíš, tak tohle sundej a nejlépe s něčí spoluprácí to aspoň zalétej.
Snaž se to udělat lehké, klidně to snese i Lipol kolem 1000mAh. Jak to bude na začátek cihla, budou z toho létat kuličky :lol:
revers

#14 Příspěvek od revers »

Zkouším to zatim na simulátoru tak na jaře se uvidí.Budˇ a nebo
sigi123

motor

#15 Příspěvek od sigi123 »

Snad ten hellcat vydrží aspon 30 sekund. :D To je u začátečníků a stíhaček normální.Opravdu si přečti forum pro začátečníky.Jsou to vyhozené peníze.Vím že každý chce hned pěkné éro.Ale o to víc toho potom lituje.Já tě nechci odradit ale snažím se poradit. Piper lítá sám,pomalu.Stíhačka je rychlá a vratká pokud nemá dostatečnou rychlost.Navíc jsou řízený křidýlkama a výškovkou,ty jsi zvyklej na směrovku a výškovku a anticrash system.To nedopadne dobře.Nejdřív to chce epp.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“