Discus 1,2 m Graupner.

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

Discus 1,2 m Graupner.

#1 Příspěvek od TERAZKY »

http://rckane.cz/wp-discus-2ct-graupner ... -1175.html

Nedávno sa tu riešil Merlin od MPX, tak dávam do pozornosti tohto Discusa z EPP. Myslím, že ako malé svahovadlo s tvarom skutočného vetroňa celkom OK.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
pepin

#2 Příspěvek od pepin »

V pátek jsem ho koupil,včera zalétal,dodělal jsem křidélka a omotoroval,zatím mám letovku 375g.Je tam originál špatně řešený náhon na výškovku-uhel na páku,je to moc gumové páka netlačí na táhlo pod pravým uhlem,jde kýlovkou moc kolmo nahoru a páka kormidla-výškovky spíš než tlačí na táhlo-drát,tak ho ohýbá,chce to upravit již při stavbě.jako motor jsem nakonec použil MP jet malý modrý ,3 článek 360ma a vrtuli 8-6-odběr cca 6A s vrtulí 9-5 visí-teda větší tah nežli váha modelu,z ruky začne stoupat.Ještě mě čekají plováky,nic ujetějšího na vodu mě nenapadlo :lol:
Namoradeb
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Namoradeb »

Fotečka ze stavby by nebyla??
DaggyMAC

#4 Příspěvek od DaggyMAC »

Za takú cenu sa to oplatí. Možno vznikne nová kategória svahového kombatu - malé polomakety vetroňov.
pepin

#5 Příspěvek od pepin »

až to pojmu,že tak jak to je,se to už nechá provozovat tak to nafotím,je to dost malé na ruzné zásadní experimenty,dnes jsem s tím opět jednou letěl,a je to docela použitelné,fučelo jako blázen,navíc to mám za panelákem dost turbulentní,ale blbnout se s tim dá ,zvětšil jsem 3kou depronu směrovku a výškovku,pokud se ostře přitáhne výškovka,tak to udělá kopáč,ale s trochou citu se dá v pohodě zaletět kubánská osma s pulvýkrutem,výkruty jsou taky v celku dobré,dokonce jsem to pod motorem i přesvědčil,aby to letělo na zádech,zatim ale vždy hodně fučelo,za mírného větru to bude určitě v poho-na vyblbnutí.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od TERAZKY »

... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
pepin

#7 Příspěvek od pepin »

Tak do haly jsem se s tím nevešel :lol: trošku taškařice,ledva jsem to hodil,seknul jsem s tím do sloupu ,promáčknul křídlo a vyčesal převod na servu křidélka ,tímto celou záležitost co by letadla i do haly považuji za uzavřenou :lol: Zkusit jsem to ale musel :lol:
pepin

#8 Příspěvek od pepin »

Tak článeček ke stavbě a upravě na plováky jsem sesmolil,zvládli jsme i pár fotek a video,až to kolega vše spojí dohromady tak sem dám odkaz,zatím předběžně,světe div se,ono to fakt lítá a líp,než jsem čekal :lol:
pepin

#10 Příspěvek od pepin »

Odpovědět

Zpět na „Větroně“