Spartan ds-760 kmitanie ocasu
Spartan ds-760 kmitanie ocasu
Zdravím všetkých skúsených modelárov. Mám problém s nastavením spartana v Protos 500. Kúpil som komplet vrtulník z druhej ruky a pri predvádzaní lietal super bez zaváhania. Po naprogramovaní na moj vysielač kmitá zadný ocas asi tak 5cm do strán. Gyro som zatiaľ nijak nenastavoval. Pred tým bol vysielač Spectrum , ja mám JR DSX9. Nevie mi niekto poradiť? Mechanický stred vrtulky mám nastavený. Doraz vrtulky som nastavil na vysielači.
Ďakujem.
Ďakujem.
T-Rex 700 Nitro Limited edition, Protos 500 CARBON, JR DSX9 2.4Ghz
Staršie už predané:Hirobo Shuttle plus s FC16, Kyosho Concept 30 SRT.
Re: Spartan ds-760 kmitanie ocasu
Shaman píše:Zdravím všetkých skúsených modelárov. Mám problém s nastavením spartana v Protos 500. Kúpil som komplet vrtulník z druhej ruky a pri predvádzaní lietal super bez zaváhania. Po naprogramovaní na moj vysielač kmitá zadný ocas asi tak 5cm do strán. Gyro som zatiaľ nijak nenastavoval. Pred tým bol vysielač Spectrum , ja mám JR DSX9. Nevie mi niekto poradiť? Mechanický stred vrtulky mám nastavený. Doraz vrtulky som nastavil na vysielači.
Ďakujem.
Cau,
toto Gyro vlastnim, nastaveni nepatri mezi nejjednodusi...predevsim zhlediska toho, ze v CR se neprodava.Nastavujes-li to na svou vysilacku, potrebujes predevsim nastavit samotne gyro a to bez USB ke Spartanu nenastavis... potrebujes to pripojit na PC a tam provedes samotne nastaveni gyra...doporucuji sehnat nekoho, kdo ti s tim parametrove pomuze.Vetsinu informaci dostanes na zahranicnich forech, zde v CR moc podporu necekej...bohuzel.Jinak gyro slape dobre
Samotne gyro vysilackou nenastavis, na to nezapomen!
Gyro ma z boku USB pripojeni!
Cau, Drop.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Drop píše:Shaman píše:Zdravím všetkých skúsených modelárov. Mám problém s nastavením spartana v Protos 500. Kúpil som komplet vrtulník z druhej ruky a pri predvádzaní lietal super bez zaváhania. Po naprogramovaní na moj vysielač kmitá zadný ocas asi tak 5cm do strán. Gyro som zatiaľ nijak nenastavoval. Pred tým bol vysielač Spectrum , ja mám JR DSX9. Nevie mi niekto poradiť? Mechanický stred vrtulky mám nastavený. Doraz vrtulky som nastavil na vysielači.
Ďakujem.
Cau,
toto Gyro vlastnim, nastaveni nepatri mezi nejjednodusi...predevsim zhlediska toho, ze v CR se neprodava.Nastavujes-li to na svou vysilacku, potrebujes predevsim nastavit samotne gyro a to bez USB ke Spartanu nenastavis... potrebujes to pripojit na PC a tam provedes samotne nastaveni gyra...doporucuji sehnat nekoho, kdo ti s tim parametrove pomuze.Vetsinu informaci dostanes na zahranicnich forech, zde v CR moc podporu necekej...bohuzel.Jinak gyro slape dobre
Samotne gyro vysilackou nenastavis, na to nezapomen!
Cau, Drop.
Ale gyro je podľa mňa nastavené presne na tú mašinu cez usb kábel ktorý ja samozrejme nemám. Treba ho pri zmene vysielača znovu nastavovať ?
Drop píše:Samotne gyro vysilackou nenastavis, na to nezapomen!
Cau, Drop.
To je zajímavé, že já to gyro vysílačkou nastavil bez problémů (dorazy, revers a typ serva)
Shaman: Zkus měnit citlivost na 70%. Je možné, že tvá vysílačka má oproti té původní reversovaný kanál.
Shaman píše:... Doraz vrtulky som nastavil na vysielači.
To je špatně. Doraz vrtulky musíš nastavit na gyru. Tím, že snížíš šířku kanálu ze 100% třeba na 75%, tak tím sice omezíš dorazy v normal módu, ale v HL módu omezíš rychlost otáčení (a smykátko ti za určitých okolností může narazit).
flubber píše:Shaman píše:... Doraz vrtulky som nastavil na vysielači.
To je špatně. Doraz vrtulky musíš nastavit na gyru. Tím, že snížíš šířku kanálu ze 100% třeba na 75%, tak tím sice omezíš dorazy v normal módu, ale v HL módu omezíš rychlost otáčení (a smykátko ti za určitých okolností může narazit).
To je sice pravda,ale jestli píše, že to před tím lítalo na té samé helině, tak to znamená, že to má v gyru nastavené správně. Já mám např.na Protosovi nastavený Endpoint serva na 70.
Takže by to mělo být v nastavení rádia- citlivost gyra.
Kdyby měl nastavený v gyru směr gyra na reverz místo normalu, tak by to s helinou točilo dokola, protože by to výchylku zvětšovalo místo kompenzovalo.
měl jsem na mysli revers kanálu citlivosti (většinou kanál č. 5). Stejně tak to může dělat trim/subtrim a "EPA" na kanálu citlivosti. Trim musí být na 0, subtrim na 0 a EPA na 100%.
flubber píše:Drop píše:Samotne gyro vysilackou nenastavis, na to nezapomen!
Cau, Drop.
To je zajímavé, že já to gyro vysílačkou nastavil bez problémů (dorazy, revers a typ serva)Nic víc není třeba nastavovat.
Shaman: Zkus měnit citlivost na 70%. Je možné, že tvá vysílačka má oproti té původní reversovaný kanál.
No vidiš, měl jsem stejný případ a vše od začátku nastveno. 1, nastavení středu zadní vrtulky. 2, reverz 3,rozmezí chodu serva v % 4, nastaveno gyra jako celek propojením USB.
Určité věci, vesměs to co si tu popisoval jde donatavit na radiu, to ano, ale má-li vše tak jak ma být na rádiu nastaveno, musí přenastavit chod gyra, to at mi nikdo netvrdí že ne
Další z věcí je, jestli nemá na svém radiu na vrtulce něco přimixovaného co by mu popřípadě vrtulku rušilo a způsobovalo případný problém.Ale je-li to jak popisuje, jedná se o doupravení některé z popisovaných věcí.
Naposledy upravil(a) Drop dne čtv 04.03.2010 20:44, celkem upraveno 1 x.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
OK, přinutil jsi mě přečíst si manuál. A to já dělám nerad
Bez kabelu se dá pomocí Tx nastavit typ serva (1520uSec / 333Hz, 760uSec / 333 Hz, 1520uSec / 250Hz), revers serva, oba dorazy a střed.
Kabelem navíc nastavíš rychlost serva (ms/60°), velikost "mrtvého pásma" ve středové poloze kniplu, rychlost zrychlení a zpomalení přejezdu páky serva, zvětšení citlivosti gyra při zastavení rotace v obou směrech, expa a citlivost. Poslední dvě nastavení mají stejnou funkci jako nastavení Tx.
Takže bez kabelu jde nastavit gyro pro běžného uživatele, s kabelem si můžeš vyladit gyro tip ťop pro 3D.
Bez kabelu se dá pomocí Tx nastavit typ serva (1520uSec / 333Hz, 760uSec / 333 Hz, 1520uSec / 250Hz), revers serva, oba dorazy a střed.
Kabelem navíc nastavíš rychlost serva (ms/60°), velikost "mrtvého pásma" ve středové poloze kniplu, rychlost zrychlení a zpomalení přejezdu páky serva, zvětšení citlivosti gyra při zastavení rotace v obou směrech, expa a citlivost. Poslední dvě nastavení mají stejnou funkci jako nastavení Tx.
Takže bez kabelu jde nastavit gyro pro běžného uživatele, s kabelem si můžeš vyladit gyro tip ťop pro 3D.
Takže včera som skúšal nastaviť obmedzenie vrtuľkového serva na nulu, respektíve 100% a 100% čiže bez obmedzenia. Skúšal som vrtulník roztočiť, ale len bez listov rotora a zdá sa že to bolo v poriadku. Dnes sa hádam k tomu dostanem a nahodím listy že čo to urobí.
T-Rex 700 Nitro Limited edition, Protos 500 CARBON, JR DSX9 2.4Ghz