Naše videa, aneb jak se zlepšujeme v létání krůček po krůčku

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

Naše videa, aneb jak se zlepšujeme v létání krůček po krůčku

#1 Příspěvek od psena »

Moje video po mesici pilneho treninku...
Bohuzel ,velmi me zklamala moje kamera (samsung), myslel jsem si, ze me treba nekteri jakozto zelenacovi poradi a zhodnoti na co si mam dat pri litani pozor co se tyce techniky, ale podle rozmazanyho fleku ty zatacky asi nikdo moc neanalyzuje. (trosku prehanim kloneni, to vim)
Casem az bude vic co hodnotit, necham si to natocit profikem. (tohle tocila manzelka :) )
Jinak absolutni nadseni s Trexe Pro , nemuzu sice s nicim jinym porovnavat :roll: , ale zatim se me moc libi jak se ve vzduchu chova. Na zemi je to takovej prcek, ale ve vzduchu pusobi dojmem dravce.
Technicke info, Zippo 2200mAh 20C, T14 pastorek 3100 otacek.
Pitch -5/+11, throttle 90-85-80-85-100
Omlouvam se jeste jednou za kvalitu videjka :
http://www.youtube.com/watch?v=SX2vASIzFNQ
tady je mozna videt o neco vic :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=X6aMa6DIYiI
Naposledy upravil(a) psena dne úte 05.04.2011 22:42, celkem upraveno 6 x.
mrpilot

#2 Příspěvek od mrpilot »

fajnový okruh :) čo za kamera to je ?
psena
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od psena »

Tak jsem kecal, je to Toshiba P30 (spletl jsem si to s televizi :lol: ), takova kapesni udelana prave na internetove videa, youtube a podobne. Na staticky toceni ok, ale kdyz se to hejbe tak nic moc...navic, zena me pred chvili rikala, ze to dost zoomovala, takze mozna tim se to take rozmazavalo.
Asi lepsi nic netocit nez takhle... ale jako vzpominka na zacatky se to jednou bude urcite hodit.
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Gormen »

tak podle mě to byly i několikrát horší videjka co se kvaloity týče ;) takže kvalitativně v poho ;)
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pkotatko »

Proč lítáš bez kabiny ? Koleduješ si, že jednou ztratíš orientaci. Jinak dobrý, ale je to takový neuspořádaný. Zkus se snažit lítat v prostoru před sebou a ne po celém nebi. Je vidět, že v osmičkách už jsi si jistý, zkus je ale trochu zpomalit, usadit do prostoru, a stejné výšky. Trochu máš problém s vrtulkou. Někdy je jí tam moc a někdy málo.
Nikdo učenej z nebe nespadl. Takže chválím. Neuspěchat a nezískat špatné návyky. :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
martys

#6 Příspěvek od martys »

VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Drop

Re: Video po necelem mesici pilneho treninku

#7 Příspěvek od Drop »

psena píše:Bohuzel ,velmi me zklamala moje kamera (samsung), myslel jsem si, ze me treba nekteri jakozto zelenacovi poradi a zhodnoti na co si mam dat pri litani pozor co se tyce techniky, ale podle rozmazanyho fleku ty zatacky asi nikdo moc neanalyzuje. (trosku prehanim kloneni, to vim)
Casem az bude vic co hodnotit, necham si to natocit profikem. (tohle tocila manzelka :) )
Jinak absolutni nadseni s Trexe Pro , nemuzu sice s nicim jinym porovnavat :roll: , ale zatim se me moc libi jak se ve vzduchu chova. Na zemi je to takovej prcek, ale ve vzduchu pusobi dojmem dravce.
Technicke info, Zippo 2200mAh 20C, T14 pastorek 3100 otacek.
Pitch -5/+11, throttle 90-85-80-85-100
Omlouvam se jeste jednou za kvalitu videjka :
http://www.youtube.com/watch?v=SX2vASIzFNQ
tady je mozna videt o neco vic :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=X6aMa6DIYiI

ja se naučil osmičky v hale, příjdeš-li poté do volného terénu, dokážeš ji usadit v jakékoli výšce a prostoru před sebou,heli ti nebude tolik utíkat...lét nemáš špatnej,ale dost tomu chybí...konstantní výška a plynulost oblouku....ale to doladíš.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
nostromo

#8 Příspěvek od nostromo »

Hezky, pokud muzu radit, jak ti uz zde radili ostatni. Nevim, zda se mi to zda, ale nechej vrtulnik roztocit na zemi na nastavene otacky. Dale zkus letat pomaleji a drzet vrtulnik v jedne vysce a osmicku zalete take v jedne vysce, aby ti v zatatcce nedochazelo k prosednuti, ale jinak dobry.
Naposledy upravil(a) nostromo dne ned 21.03.2010 10:59, celkem upraveno 1 x.
psena
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od psena »

Diky, urcite se podle vasich rad zaridim, v tom letu je jeste prislis moc euforie ze to "leti" :D , ty zmeny vysky byly vetsinou chteny, ale i tak vim o tom, ze me zatacky utikaji nahoru (asi kvuli prehledu v dalce), propady za zatackou uz tak chteny nebyly. Plynu samozrejme prilis, jak rikam euforie z vykonu.... dnes uz se budu venovat presnemu letani, osmicky ve stejne vysce a nebudu machrovat pred manzelkou :D
Jinak pkotatko presne trefil problem s vrtulkou, tu levacku mam nekdy jakousi ochromenou...zkusim si ji nastavit vic k obrazu svemu, protoze porad chce vic pohybu packou nez bych chtel (oporoti simu)
Jinak o kabinku se jeste porad dost bojim (a taky lenost pri vymene baterky)..., proto bez ni, ale uz mit spis strach abych si moc nezvykl litat bez ni a pak s tim nemel problemy.
Fakt jsem nadsenej z vasich reakci, ukazu rozmazly video a vy stejne z nej dokazete vycist a trefit tolik poznatku.
Nic, zacinam litat podle toho navodu po bodech a vim ze to bude porod.... nic jdu na to :)
Naposledy upravil(a) psena dne ned 21.03.2010 10:37, celkem upraveno 1 x.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od gamer007 »

Hlavně s kabinkou máš zas jinak těžiště. Jinak jako začátky dobrý. Úplně se vidim jak jsem se minulej rok radoval z toho že to letí a ty pocity byly fakt super...

Edit: Tohle byl jede z prvních letů úplně http://www.youtube.com/watch?v=mB0U_MZV5m4

a tohle asi po měsíci http://www.youtube.com/watch?v=xAMrnnMhp18
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
demolátor

#11 Příspěvek od demolátor »

A tos lítal jen měsíc?? To před tebou smekám.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od gamer007 »

demolátor píše:A tos lítal jen měsíc?? To před tebou smekám.

To píšeš mě? Jo asi měsíc, je to vidět u toho videa je datum. Kluci se kterejma jsem chodil lítat, tak se divili že mi to nějak rychle jde, ale těď už se to zpomalilo, dnes lítám podobným způsobem, jen jsem se naučil nějaký obraty...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Libor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Libor »

Ženu pochval! A to rozostřování, to za těchto podmínek bude dělat i lepší kamera. Ty mraky na pozadí, modré díry mezi nima a vrtulník jako příliš malý objekt nedávají šanci kameře spolehlivě ostřt. Já v takovém případě použiju čudlík "zaostřeno na nekonečno".
psena
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od psena »

Urcite, uz jsem pochvalil, ona nadavala, ze litam rychle a nestiha to... ale pak jsem se podival a dokazala me udrzet v zaberu.... taky je to fotografka, je videt cvik a pevnou ruku.
Bohuzel to tlacitko zaostrit napevno tam nemam...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pkotatko »

To Psena:
Ono vyseknout opravdu pěknou a umístěnou osmičku, ve stejný výšce, rychlosti a poloměrech, navíc aby ocas heliny byl stále vodorovně, to zas tak úplně jednoduchý není. Zatočit nějak, jakousi souvratovou zatáčkou člověk zvládne vcelku rychle.
Ale taky chápu tvojí euforii. Byli jsme na tom všichni stejně. A opakuje se to pokaždé, když se člověk naučí něco jiného. Bohužel to jde tak nějak čím dál, tím pomalejc. Už nemám tolik času ( a nebo ho tomu už nehodlám tolik věnovat ).
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“