Turnigy 9x tip...

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Turnigy 9x tip...

#1 Příspěvek od Luzr »

Dorazila mi druhá Turnigy 9x vysílačka, tentokrát jsem risknul Coronu (na první mám Assan).

Zasunul jsem modul, zapnul a NIC - modul mrtvý. Vyndal jsem ho a všiml si, že při zasouvání to asi netrefilo úplně přesně do konektoru modulu a pověstná kvalita vysílačky se potvrdila tím že se zasunul dovnitř ten zlacený kontakt.

Nuže, vytáhl jsem ho, zalil kapkou vteřiňáku, zandal znova modul a už to chodí. Kupodivu, spárování s příjmačem naprosto bez problémů, po té malé příhodě zatím všechno chodí jak má.

Takže můj tip, pokud jste odvážní a půjdete do 9 kanálové supervybavené vysílačky za $60, s pověstně nízkou kvalitou výroby: Zakápněte si ten konektor předem než tam budete zasouvat modul! :)

BTW, jako aku tam mám ty nizkovybíjecí NiMh turnigy, takže je to total low-budget kombinace :)

Zítra to půjde do vzduchu, budu informovat...
pepe69

#2 Příspěvek od pepe69 »

Toto by som neriskoval. Pokial si zatlacil ten pin dovnutra, znamena to, ze nema kontakt. Zakapnutie sekundakom ho sice mechanicky upevni,ale studeny spoj zostane. Rozhodne by som to najprv rozobral a preletoval, nez to pustis do vzduchu.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Luzr »

pepe69 píše:Toto by som neriskoval. Pokial si zatlacil ten pin dovnutra, znamena to, ze nema kontakt. Zakapnutie sekundakom ho sice mechanicky upevni,ale studeny spoj zostane. Rozhodne by som to najprv rozobral a preletoval, nez to pustis do vzduchu.

Tip spočívá v tom že tam ten vteřiňák dáš dřív než ho jako já urveš :)

Jinak vnitřek si zkontrolovat chystám.
JMalik

Re: Turnigy 9x tip...

#4 Příspěvek od JMalik »

Luzr píše:Dorazila mi druhá Turnigy 9x vysílačka, tentokrát jsem risknul Coronu (na první mám Assan).................

.............. 9 kanálové supervybavené vysílačky za $60, s pověstně nízkou kvalitou výroby:

Za celou tu dobu co se účastním na tomto fóru se mi nepodařilo pochopit proč si tuhle věc koupí někdo, kdo už nějakou dobu létá.
1) Není mi úplně jasné co se v praxi takovým supervybaveným devítikanálem řídí
2) Na co jí máš ve dvojím vydání.

Můžeš mi to prosím zkusit nějak zjednodušeně vysvětlit ?
pepe69

#5 Příspěvek od pepe69 »

Mne sa podarilo ten pin urvat aj s foliou. Vysielacka je uz na ceste spat do Ciny. Zvnutra bola akoby ju male decko letovalo na kolenach horucim klincom :)
milost
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od milost »

pepe69 píše:...akoby ju male decko letovalo na kolenach horucim klincom :)

Vzdyt taky jo 8)
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:
Luzr píše:Dorazila mi druhá Turnigy 9x vysílačka, tentokrát jsem risknul Coronu (na první mám Assan).................

.............. 9 kanálové supervybavené vysílačky za $60, s pověstně nízkou kvalitou výroby:

Za celou tu dobu co se účastním na tomto fóru se mi nepodařilo pochopit proč si tuhle věc koupí někdo, kdo už nějakou dobu létá.
2) Na co jí máš ve dvojím vydání.

Můžeš mi to prosím zkusit nějak zjednodušeně vysvětlit ?

Doufám:) Koupil jsem TG9x první jako svojí první vysílačku po setové 35Mhy z WildHawka. I když jsem se občas potýkal s chybami SW, které se dají obejít, nikdy jsem s ní neměl problémy za letu. Tzn i když někdy bylo problém model naprogramovat (např ovládání křidélek u větroně s brzdama), tak když jsem to nějak obešel, fungovalo to dále na 100%.

Pak jsem se dostal do situace, kdy počet letadel přesáhl počet pamětí. Navíc by se mi hodil trenér, protože syn by chtěl taky.

Asi 2 měsíce jsem řešil jestli spíš nekoupit Optic 6 nebo Optic 6 Sport, ale po pravdě, proti TG9x stojí o dost víc a umí o dost míň (TG9x má např 8 mixů, které opravdu chodí, grafický display, atd, atd). Optic 6 stojí skoro dvojnásobek a pokud/dokud TG9x chodí, je to o třídu lepší vysílačka.

Co se týče 9 kanálů, to je samozřejmě overkill, ale 6 kanálů potřebuju docela běžně a navíc, jak říkám, optic 6 stojí víc a umí mnohem míň.

No tak jsem to risknul. $60, o co jde? Co se Corony týče, prostě jsem to chtěl zkusit.
Voodoo-cz

#8 Příspěvek od Voodoo-cz »

JMalik píše:Za celou tu dobu co se účastním na tomto fóru se mi nepodařilo pochopit proč si tuhle věc koupí někdo, kdo už nějakou dobu létá.

Ja ti zkusim odpovedet z mojeho pohledu - dneska je dost "starsich" (mysleno spise zkusenejsich) modelaru, kteri maji relativne nova radia (DX7, ruzna MPX Evo, Futaby T12...) ale zaroven maji doma z modelarskeho zivota i nejake starsi, ale slusne radio, rekneme FC-16, FX-18. A vzhledem k cene prijimacu pro originalni systemy danych novejsich radii ale treba stale nemaji osazeny vsechny plackolety.

Takze drahe/pekne modely letaji na novych radiich, do tech starsich si daji treba prave tu Coronu, nakoupej hromadu prijimacu za 20 dolacu a maj vsechno, jen vozej dve vysilacky. A jsou se vsim na 2,4 a nemusej se bat, ze je nekdo na stejnem kanalu sestreli (coz se mnohym stalo).

No a kdyz takovej clovek nechce kuchat ani to stary radio, tak si poridi tuhle levnou vysilacku, ktera naprosto pro ty plackolety staci a je radove levnejsi nez cokoliv z bazaru. A kdyz to udela jeden, a overi se to, tak k tomu sklouzne osazenstvo celeho letiste :)
Live smart, die happy...
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Luzr »

Voodoo-cz píše:A vzhledem k cene prijimacu pro originalni systemy danych novejsich radii ale treba stale nemaji osazeny vsechny plackolety.

Takze drahe/pekne modely letaji na novych radiich

... a jelikoz ja drahé ani pěkné modely nemám, zato se mi množí tempem jeden za měsíc, tak mám 2x TG9x.... :)
JMalik

#10 Příspěvek od JMalik »

Voodoo-cz píše:
JMalik píše:Za celou tu dobu co se účastním na tomto fóru se mi nepodařilo pochopit proč si tuhle věc koupí někdo, kdo už nějakou dobu létá.

Ja ti zkusim odpovedet z mojeho pohledu - dneska je dost "starsich" (mysleno spise zkusenejsich) modelaru, kteri maji relativne nova radia (DX7, ruzna MPX Evo, Futaby T12...) ale zaroven maji doma z modelarskeho zivota i nejake starsi, ale slusne radio, rekneme FC-16, FX-18. A vzhledem k cene prijimacu pro originalni systemy danych novejsich radii ale treba stale nemaji osazeny vsechny plackolety.

Takze drahe/pekne modely letaji na novych radiich, do tech starsich si daji treba prave tu Coronu, nakoupej hromadu prijimacu za 20 dolacu a maj vsechno, jen vozej dve vysilacky. A jsou se vsim na 2,4 a nemusej se bat, ze je nekdo na stejnem kanalu sestreli (coz se mnohym stalo).

No a kdyz takovej clovek nechce kuchat ani to stary radio, tak si poridi tuhle levnou vysilacku, ktera naprosto pro ty plackolety staci a je radove levnejsi nez cokoliv z bazaru. A kdyz to udela jeden, a overi se to, tak k tomu sklouzne osazenstvo celeho letiste :)

Když budeš střídat ten lepší TX a tímhle verkem, tak se nikdy pořádně nenaučíš létat s ničím. Budeš to řídit, aby Ti to neuletělo, případně s tím nějakým způsobem lomcovat ve vzduchu a říkat tomu akrobacie.
Otevři si ten vysílač, podívej se dovnitř a přejde Tě chuť to dát do letadla.
Mám kompozitové letadla, ale i EPP. Tohle bych nedal ani tam, protože mi není jedno, jestli s tím mám třísknout.
Mít sr..čku vysílač a dvacet letadel?
Prostě to nechápu.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:Když budeš střídat ten lepší TX a tímhle verkem, tak se nikdy pořádně nenaučíš létat s ničím. Budeš to řídit, aby Ti to neuletělo, případně s tím nějakým způsobem lomcovat ve vzduchu a říkat tomu akrobacie.

Měl jsi ten verk někdy v ruce že takhle rozdáváš rozumy?

Trvám na tom, že pokud chodí, tak chodí perfektně, bez ohledu na ten bordel vevnitř.

Dneska jsem tam byl a je fakt že přepínače jsou naletované poněkud prasácky - ale pouze ve smyslu estetickém, prostě je tam zbytečně moc cínu, je fakt že ten konektor do VF modulu by bylo potřeba udělat líp, ale neviděl jsem nic co by mě nějak zásadně odradilo.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Luzr »

JMalik píše:Mít sr..čku vysílač a dvacet letadel?
Prostě to nechápu.

Jinak já chápu že tě poněkud irituje že moje letka včetně všeho RC vybavení stála asi míň než jeden tvůj kompozitovej brus a za cenu jednoho tvého příjmače já pořídím dvě letadla, ale každý v tomhle koníčku hledá prostě něco jiného....
JMalik

#13 Příspěvek od JMalik »

Luzr píše:
JMalik píše:Když budeš střídat ten lepší TX a tímhle verkem, tak se nikdy pořádně nenaučíš létat s ničím. Budeš to řídit, aby Ti to neuletělo, případně s tím nějakým způsobem lomcovat ve vzduchu a říkat tomu akrobacie.

Měl jsi ten verk někdy v ruce že takhle rozdáváš rozumy?

Trvám na tom, že pokud chodí, tak chodí perfektně, bez ohledu na ten bordel vevnitř.

Dneska jsem tam byl a je fakt že přepínače jsou naletované poněkud prasácky - ale pouze ve smyslu estetickém, prostě je tam zbytečně moc cínu, je fakt že ten konektor do VF modulu by bylo potřeba udělat líp, ale neviděl jsem nic co by mě nějak zásadně odradilo.

Měl jsem ten verk v ruce.
Pokud to chodí, že to chodí perfektně ?
O těch potenciometrech si nedělám žádné iluze. Podívej se, jak jsou provedené křížové ovladače solidních TX a jak tohle. Že je to uložené u těch nejlepších na ložiskách ani nemluvím. Někdy minulý týden se tady řešila kalibrace kniplu na Futabě. Tady Tě tyhle problémy naprosto minou. Pokaždé to bude jinde.
No, nejdůležitější je, jak moc se na to můžeš spolehnout, že to bude aspoň v tomhle stavu vysílat. Osobně k tomu mám tak malou důvěru, že bych nedal prostě nikam.
Když si spočítáš nějakou činnost, kterou musíš aspoň minimálně věnovat tomu, aby jsi to uvedl do stavu že se to bude dát aspoň nějak použít a to, že máš ty verky už dva, tak si nejsem jistý tím co je levné.
JMalik

#14 Příspěvek od JMalik »

Luzr píše:
JMalik píše:Mít sr..čku vysílač a dvacet letadel?
Prostě to nechápu.

Jinak já chápu že tě poněkud irituje že moje letka včetně všeho RC vybavení stála asi míň než jeden tvůj kompozitovej brus a za cenu jednoho tvého příjmače já pořídím dvě letadla, ale každý v tomhle koníčku hledá prostě něco jiného....

Tvoje letka mě naprosto neirituje.
Je mi to prostě buřt.
Trochu mi vadí, že tady na základě toho vznikají doporučení koupit to pro začátečníky. Ti potom nelétají, protože hned na úvod řeší potíže s rádiem, regulátory, motorem.....
Obrátí se o pomoc k někomu na letišti a ti rozumnější jim řeknou, že s tím nechtějí mít nic společného. Tak se najde nějaký chytrolín a s jeho pomocí s tím mlátí o zem tak dlouho, dokud nepřijdou k rozumu, nebo je to nepřestane bavit.
Voodoo-cz

#15 Příspěvek od Voodoo-cz »

JMalik píše:Otevři si ten vysílač, podívej se dovnitř a přejde Tě chuť to dát do letadla.
Mám kompozitové letadla, ale i EPP. Tohle bych nedal ani tam, protože mi není jedno, jestli s tím mám třísknout.
Mít sr..čku vysílač a dvacet letadel?
Prostě to nechápu.

Jen pro informaci, ja Turnigy 9x nemam, jen jsem popisoval situaci, ktera k porizeni tohoto radia (take) vede.
Live smart, die happy...
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“