Náhradní vrtule (listy) na Radiana

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jirka stika

Náhradní vrtule (listy) na Radiana

#1 Příspěvek od jirka stika »

Ahoj,
chtěl bych se poradit se zkušenějšími: rád bych vyměnil vrtuli u Radiana ze stávající plastové 9.75x7.5" za karbonovou. A nejsem si jistý, zda zvolit listy 10x7" nebo 9x7" (viz http://jino.cz/sklop-listy-9x7-cam-carb-1458.html). Netuším, co mi to s modelem provede. Stávající Radian má i tak až dost velkej výkon při plným plynu (a nemusí být ani plný), tak jsem si říkal, že by ho menší list trochu zkrotil, ale nevím. Prosím poraďte. Díky moc,
Jirka
Arx
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Arx »

Vem tu 9x7, já tam měl myslím dokonce 9x6 a rozdíl v tahu proti tý originální jsem nezaznamenal. Pamatuj na to, že ty listy budeš muset u kořene trochu zbrousit, protože jsou širší než ty origo a taky maj u kořene trochu jinej tvar, takže pokud použiješ ten původní trámec, nesklopěj se ti úplně až na trup, ale to myslím není na škodu, mě se ta origo dvakrát ucvakla ani nevím o co. S tou karbonovkou budeš mít pokoj na věčný časy.
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“