Kde je chyba?
Kde je chyba?
Koupil jsem Pipera J-3 Cub micro od Parkzone s tím, že ho napáruji na Spektrum DX5e, který jsem měl doma. Vysílač je údajně v módu 2 - tak byl koupen u Pecky. Když jsem to napároval, tak byl plyn vlevo, ovšem směrovka vpravo společně s výškovkou!!! V modu 2 by snad směrovka měla být vlevo společně s plynem?!? Protože v éru nelze nic měnit, musím přepájet kabely ve vysílači, což mne docela se... . Podle veškeré literatury by mód 2 měl mít směrovku vlevo u plynu a u výškovky křidélka. Kde je tedy chyba?
Re: Kde je chyba?
sviznik píše:Koupil jsem Pipera J-3 Cub micro od Parkzone s tím, že ho napáruji na Spektrum DX5e, který jsem měl doma. Vysílač je údajně v módu 2 - tak byl koupen u Pecky. Když jsem to napároval, tak byl plyn vlevo, ovšem směrovka vpravo společně s výškovkou!!! V modu 2 by snad směrovka měla být vlevo společně s plynem?!? Protože v éru nelze nic měnit, musím přepájet kabely ve vysílači, což mne docela se... . Podle veškeré literatury by mód 2 měl mít směrovku vlevo u plynu a u výškovky křidélka. Kde je tedy chyba?
Chyba není nikde. Pokud model nemá ovládaná křidélka tak se ovládání směrovky většinou používá na kniplu kterým se obvykle ovládají křidélka - aby se v obou případech zatáčelo podobně. Takže výškovka a směrovka na jednom kniplu plně odpovídá zažitému standardu pro mód 2.
Ahoj,
potvrzuji výše uvedené. Lítám také v módu 2. Když mám model s křidélky tak na pravém kniplu křidélka + výškovka a směrovka na levém. U modelu řízeném jen směrovkou a výškovkou mám obojí na pravém kniplu.
Dan
potvrzuji výše uvedené. Lítám také v módu 2. Když mám model s křidélky tak na pravém kniplu křidélka + výškovka a směrovka na levém. U modelu řízeném jen směrovkou a výškovkou mám obojí na pravém kniplu.
Dan
Dan
Díky všem - zjistil jsem, že jsem debil. Létám 25 let mod4 - tedy směr vždy na levé ruce, jediná situace, kdy na to musím myslet, je start ze země - když éro nemá křidélka, musím řídit po zemi levou rukou, když má, tak pravou... Bohužel u Pipera J-3 Cub micro mám smůlu, protože to v éru nemohu navolit tak, jako u klasického přijímače. Chtěl jsem to přehodit ve vysílači a odpráskl jsem ho - a to jsem pájel mikropájkou... Urazil bych si ruce!
sviznik píše:Přátelé, to je záhada. Ze zoufalství jsem kabely od potenciometrů vrátil na původní místo a vysílač začal chodit.... Měl jsem zřejmě naivní představu z dob, kdy jsme vysílače bastlili doma. Tahle technika je asi trochu složitější a nestačí jen přeházet kabely....
Jistojistě stačí přeházet drátky. Já to ani nepájel, ale jen jsem se špendlíkem v ruce prohazoval v konektorech "dutinky". A až když jsem se s tím vyblbnul, tak jsem zjistil, že je v rádiu v řadě s ostatními ještě jeden přepínač, nepřístupný z venku, který byl blbě přepnutý (evidentně dělal prodejce mód1 z módu2 a jen přehodil kniply).
sviznik píše:Koupil jsem Pipera J-3 Cub micro od Parkzone s tím, že ho napáruji na Spektrum DX5e, který jsem měl doma. Vysílač je údajně v módu 2 - tak byl koupen u Pecky. Když jsem to napároval, tak byl plyn vlevo, ovšem směrovka vpravo společně s výškovkou!!! V modu 2 by snad směrovka měla být vlevo společně s plynem?!? Protože v éru nelze nic měnit, musím přepájet kabely ve vysílači, což mne docela se... . Podle veškeré literatury by mód 2 měl mít směrovku vlevo u plynu a u výškovky křidélka. Kde je tedy chyba?
Máš to v modu 4
Jenda
- LV
- Kontaktovat uživatele:
JENDA01 píše:Do 2 se to háže když máš řízenou jenom výškovku směrovku,(model bez křidélek)
Jenda
a to je chyba, potom 50% pilotov nevie páčkovať so smerovkou oddelenou od výškovky
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
JENDA01 píše:sviznik píše:Koupil jsem Pipera J-3 Cub micro od Parkzone s tím, že ho napáruji na Spektrum DX5e, který jsem měl doma. Vysílač je údajně v módu 2 - tak byl koupen u Pecky. Když jsem to napároval, tak byl plyn vlevo, ovšem směrovka vpravo společně s výškovkou!!! V modu 2 by snad směrovka měla být vlevo společně s plynem?!? Protože v éru nelze nic měnit, musím přepájet kabely ve vysílači, což mne docela se... . Podle veškeré literatury by mód 2 měl mít směrovku vlevo u plynu a u výškovky křidélka. Kde je tedy chyba?
Máš to v modu 4připravené pro křidélka. Do 2 se to háže když máš řízenou jenom výškovku směrovku,(model bez křidélek) ale ani nemusíš v tomto případě napíchnout v příjmači servo směrovky na křidélka. Jinak mezi Modem 2 a 4 to lze u většiny vysílačů upravit v soft. Je to moje konfigurace u vysílačů. Ale má to jednu nevýhodu . Drtivá většina praváků (v případě asistovaného zalétávání) od této konfigurace bere nohy na ramena.
.
Jenda
Nemáš to v modu 4
Je to v modu 2, tak jak Ti to řekl prodejce. U letadel, kde nemáš křidélka je běžné, že směrovka je na pravém kniplu.
(Ta DX5e umožnuje standartně mody 1 a 2)
LV píše:JENDA01 píše:Do 2 se to háže když máš řízenou jenom výškovku směrovku,(model bez křidélek)
Jenda
a to je chyba, potom 50% pilotov nevie páčkovať so smerovkou oddelenou od výškovky
Taky to většina pilotů jenom šimrá
Jenda