Balik na celnici
Balik na celnici
Ahoj,
dnes mi prisel doporuceny dopis ze skladu praha120, ze chybi dostatek udaju k tomu aby mohl muj balik projit procesem celniho rizeni. A taky se tam psalo ze to muzu poslat emailem a ze mam podat doklad o platbe, napr. vypis z paypal.
Tak jsem taky ihned ucinil a odeslal jsem detailni rozpis primo z paypal. Po asi 45minutach mi volala pani z celnice, jestli jsem obdrzel jejich dopis a ze mam podat ty informace, tak jsem ji rekl ze uz to tam maji, ona ze uz to asi jeji kolegyne bude mit.
Po asi 2 hodinach opet telefonat, ze jim to nestaci a je treba jeste doplnit informace. Odeslal jsem tedy druhy email nekdy po 15:00 s textem mailu (ktere mi prichazely v prubehu objednavky) kde byly rozepsane podrobne vsechny polozky, take mail kde bylo potvrzeno, ze jsem opravdu zaplatil a pak vypis z HobbyKing (primo z meho uctu), kde bylo napsane skoro totez + nejake infa a stav, ze jsem zaplatil.
Tak verim, ze jim to bude stacit .. Problem bude nejspis v tom, ze na te zasilce je napsano 10% z tech opravdovych cen - odesilano z HobbyKing.
Snad mi zitra uz nebude volat, protoze nevim co bych ji mohl vic poslat. Balik me stal celkove $212 i s postovnym. Vi nekdo jakym zpusobem se cli ?
Mate nekdo podobne zkusenosti ? A jak se to da co nejrychleji resit ?
dnes mi prisel doporuceny dopis ze skladu praha120, ze chybi dostatek udaju k tomu aby mohl muj balik projit procesem celniho rizeni. A taky se tam psalo ze to muzu poslat emailem a ze mam podat doklad o platbe, napr. vypis z paypal.
Tak jsem taky ihned ucinil a odeslal jsem detailni rozpis primo z paypal. Po asi 45minutach mi volala pani z celnice, jestli jsem obdrzel jejich dopis a ze mam podat ty informace, tak jsem ji rekl ze uz to tam maji, ona ze uz to asi jeji kolegyne bude mit.
Po asi 2 hodinach opet telefonat, ze jim to nestaci a je treba jeste doplnit informace. Odeslal jsem tedy druhy email nekdy po 15:00 s textem mailu (ktere mi prichazely v prubehu objednavky) kde byly rozepsane podrobne vsechny polozky, take mail kde bylo potvrzeno, ze jsem opravdu zaplatil a pak vypis z HobbyKing (primo z meho uctu), kde bylo napsane skoro totez + nejake infa a stav, ze jsem zaplatil.
Tak verim, ze jim to bude stacit .. Problem bude nejspis v tom, ze na te zasilce je napsano 10% z tech opravdovych cen - odesilano z HobbyKing.
Snad mi zitra uz nebude volat, protoze nevim co bych ji mohl vic poslat. Balik me stal celkove $212 i s postovnym. Vi nekdo jakym zpusobem se cli ?
Mate nekdo podobne zkusenosti ? A jak se to da co nejrychleji resit ?
Spirit System
Lukash píše:Já už tam taky musel. Dát na balík za 212 doláčů cenu 21 doláčů je ale čistá kokotina. Já udělal něco podobnýho, i když i ta původní cena nebyla přes 150 usd.
Oni dle mého soudí cenu podle toho, kolik tam máš položek. Když jich tam uvidí mraky za strašně málo, pak je to pro ně podezřelý.
Neudelal jsem to schvalne, na tom webu jsem se nikde nedozvedel co znamenaji ty procenta, jinak bych to dal urcite na 100% nebo aspon tak aby to bylo pod $170 coz staci tak na tech 90%. Protoze balik stal $182 postovne ten zbytek.
No tak snad nebudou nic mumlat, doklady o zaplaceni jsem jim dal, clo klidne zaplatim, plati se to ve dverich, jakmile dorazi balik nebo musim nejdriv poslat ty penize aby to odeslali ?
Spirit System
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
JENDA01 píše:Ahoj,
někdo tady uváděl že pro letošní rok je limit 205 dolarů (bez poštovného),
jenom za zboží .
Jenda
Dohady a JPP (Jedna Paní Povídala).
Mrkněte pánové sem: http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/S ... kurzy.aspx
u kurzů je zcela nečekaně uvedena i platnost od - do. A přepočet limitu 150 EUR na dolary je Halík co?? Přece trojčlenka!!
OK2WY
Ja jsem odesilal email vypis z paypalu + vsechny maily z Hobbykingu a balik dosel za dva dny samozrejme bez cla.
Cena zbozi byla cca 187 USD +29 USD posta, takze by ti to melo projit bez problemu.
Jinak kurzy se zmenily a rozhodne nepocitejte ze muze mit balik zbozi v cene 205 USD. Podivejte se na kurzy na celni sprave, ja jsem prosel hodne na tesno, myslim ze hranice je cca 190 USD.
Tady mate celni kurzy http://www.kurzy.cz/kurzy-men/kurzy-pro-cla/
Cena zbozi byla cca 187 USD +29 USD posta, takze by ti to melo projit bez problemu.
Jinak kurzy se zmenily a rozhodne nepocitejte ze muze mit balik zbozi v cene 205 USD. Podivejte se na kurzy na celni sprave, ja jsem prosel hodne na tesno, myslim ze hranice je cca 190 USD.
Tady mate celni kurzy http://www.kurzy.cz/kurzy-men/kurzy-pro-cla/
Naposledy upravil(a) psena dne stř 19.05.2010 20:56, celkem upraveno 1 x.
Nakadah píše:A me zadrzeli balik za 87$ vc. postovnyho (udano 100%, zadny podvadeni).
No, ted jsem pri objednavce prisel na "zvlastni, nepekna vec" - i kdyz udam 100%, tak pri cene zbozi 149 dolacu (bez postovneho a jakechkoliv slev) mi to v zavorce u tech 100% ukaze 96 dolacu. Zkuste to jeste nekdo zkontrolovat, az budete objednavat - jestli to neni nejaky sotek u me.
Live smart, die happy...
No me napsali na balik cenu 53,73$ - coz samozrejme za cenu zbozi presne odpovida. Vazi to pres 2kg takze postovne je 33,94$ - coz je celkem 87,67$ na tohle sem jim poslal doklady. Presne tolik sem jim platil. Inu nejak jim nejde do palice, jak to ze nabijecka, cinsky dremel a napajeci zdroj 5A stoji jenom 50$
A nebo, maji kazdeho adresata zahranicnich zasilek v evidenci a kdyz mu toho prichazi nejak casto, tak ho prolustruji aby mu zprijemnili zivot
Nak
A nebo, maji kazdeho adresata zahranicnich zasilek v evidenci a kdyz mu toho prichazi nejak casto, tak ho prolustruji aby mu zprijemnili zivot