Stíhačky s turbínou
-
Skoky
- Kontaktovat uživatele:
Stíhačky s turbínou
nazdárek chlapi,
hledám nějaké stíhačky které by měli místo dmychadla spalovací turbínu a chtěl bych aby jste mi poradili s kterým modelem bych mohl začít..
Máte nějaké odzkoušené modely nebo výrobce?
díky za linky...
hledám nějaké stíhačky které by měli místo dmychadla spalovací turbínu a chtěl bych aby jste mi poradili s kterým modelem bych mohl začít..
Máte nějaké odzkoušené modely nebo výrobce?
díky za linky...
Dnes modelář, zítra letec ...
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
Můžeš začít tady: http://www.jety.cz/index.html ale počítej s počáteční investicí 100.000 a výše jen na pořízení, provoz taky není za pusinku...nároky na RC vybavení dost dobře nesnesou kompromis (šesti-osmikanálem se 2-3 mixy rozhodně nepochodíš).
Navíc zázemí vhodného letiště (zpevněná udržovaná asfaltová či betonová ranvej je zkrátka nutnost), více než vhodné je zaplatit si a absolvovat pár kurzů a tréninků s instruktorem.....a vhodná pojistka na škody způsobené provozem aspoň 5 mega taky není od věci.
Jj, je to současný modelářský hi-tech, náklady tomu odpovídají taky.
Navíc zázemí vhodného letiště (zpevněná udržovaná asfaltová či betonová ranvej je zkrátka nutnost), více než vhodné je zaplatit si a absolvovat pár kurzů a tréninků s instruktorem.....a vhodná pojistka na škody způsobené provozem aspoň 5 mega taky není od věci.
Jj, je to současný modelářský hi-tech, náklady tomu odpovídají taky.
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Jet trainer
Nejpřístupnější jet trainer je podle mně Wild Hornet. Za 20-30 roků si ho snad taky pořídím...=)
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Luzr píše:Krome toho je to dobry tak na maketovy letani. Z aerodynamickeho hlediska jsou ty stihacky dost nesmyslne.
Pokud ti jde o to letat rychle, tak se musis soustredit na uplne jine modely...
A kdyz uz chces mit maketu stihacky, myslim ze elektrodmychadlo bude pocitove i zvukove dost podobne.
Prakticky ani z jedním tvrzením nemohu souhlasit.
Aerodynamika - možná, ale pochybuji.
Létat rychle - máš pocit, že 20kg těžký a cca 350 km/h rychlý model není dostatečně rychlý ???
A chceš mi tvrdit, že zvuk elektrodmychadla je srovnatelný ( lepší ??? ) než zvuk turbínové stíhačky ?
Potom asi mluvíme každý o něčem zcela jiném.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
vitousek píše:Luzr píše:Krome toho je to dobry tak na maketovy letani. Z aerodynamickeho hlediska jsou ty stihacky dost nesmyslne.
Pokud ti jde o to letat rychle, tak se musis soustredit na uplne jine modely...
A kdyz uz chces mit maketu stihacky, myslim ze elektrodmychadlo bude pocitove i zvukove dost podobne.
Prakticky ani z jedním tvrzením nemohu souhlasit.
Aerodynamika - možná, ale pochybuji.
Aerodynamika šípovitých křídel začíná mít smysl někde kolem 800 km/h.
Létat rychle - máš pocit, že 20kg těžký a cca 350 km/h rychlý model není dostatečně rychlý ???![]()
Při 350km/h není turbína nejefektivnější způsob pohonu.
Tady se ovšem omlouvám, nevyjádřil jsem se správně...
Vlastně jsem chtěl tak nějak říct že chceš-li s modelem létat 350km/h, turbínový pohon je drahá a celkem neefektivní cesta jak toho dosáhnout.
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Luzr píše:Aerodynamika šípovitých křídel začíná mít smysl někde kolem 800 km/h.
Aha, a ví o tom např. Toro a jiná samokřídla ???
Ale je mi to vcelku jedno, jsem technickými znalostmi " téměř nepolíben" .
Vše, o čem sem psal je odkoukáno např. tady http://www.mkchlumec.cz/Ostatni/Jarni_s ... 5.2010.htm
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
- Kerberos
- Kontaktovat uživatele:
a ještě něco ke zvuku : http://www.youtube.com/watch?v=X1rLk1WbAXc&feature=player_embedded