Accucel 8

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Rudy

Accucel 8

#1 Příspěvek od Rudy »

Zdravím a chci se zeptat. O nabíječi Accucel 6 se píše hodně, a co její sestra Accucel 8? Máte s ní někdo nějaké zkušenosti? Přemýšlím o její koupi a sháním informace.Nebo znáte jinou podobných parametrů z HC co můžete doporučit? Díky Ruda
Naposledy upravil(a) Rudy dne pát 03.09.2010 20:41, celkem upraveno 2 x.
powder
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od powder »

Mám ji přes rok a naprostá spokojenost. Balancer měří napětí poměrně přesně, existuje k ní i návod v češtině (pro neangličany). Teplotní senzor pracuje také bez problémů (optimální při nabíjení NiMH, aby nedošlo k jejich přehřátí před nástupem deltapeaku).
Jen je pouze 150W. Takže šestičlánek už 7 A nenabiješ...
Mám na cestě iCharger 1000W, tak přemýšlím, jestli si ji nechat jako záložní nabíječ nebo ji "poslat" dál...
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od honzajs »

Za ty prachy :D .
Občas se mi na displeji objeví ten čínký rozsypaný čaj, zřejmě se někde něco lokálně přehřeje...většinou při nabíjení Lipolek. Ale neřeším to, nemíním se rozčilovat :lol:
Poměrně přesný balancer, různé nabíjecí programy, subjektivně ale používám na NiMH (příjímačovky a vysílačovky) Robbe 6Q, u Akucell 8 mi nějak vadí, že se tam neda ? nastavit počet článků, nebo jsem na to nepřišel...
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
powder
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od powder »

honzajs píše:Občas se mi na displeji objeví ten čínký rozsypaný čaj...
What? To se mi v životě nestalo...
honzajs píše:NiMH...u Akucell 8 mi nějak vadí, že se tam neda ? nastavit počet článků...
Jak počet článků? NiXX se nabíjí "konstantním" proudem - napětí není moc zajímavý parametr... (Až na deltapeak.)
SuperMUF

#5 Příspěvek od SuperMUF »

Měl jsem Accucelku8 a byl jsem s ní velmi spokojený ...

ale nyní mám na letiště jako polní nabíječku "kombajn" HobbyKing 4x6S a na doma iCharger206B, ale ne proto že by Accucelka byla špatná ale hlavně proto že do terénu mi 50W stačí a mám to tam rovnou 4x a na doma zase má iCharger řezání odporovým drátem ...

Accucelka 8 je za ty peníze výborná volba v tom středním segmentu nabíječek kde už 50W nestačí nebo je výhodou 8S ... jen mě štvalo že nabíjecí kabely jsou z jedné strany a balancer z druhé a musel jsem si udělat delší kablíky... jinak ale spokojenost ! ! !
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
mangos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mangos »

Taky ji mám. Objevoval se rozsypaný čaj na displeji, ale jen při stisku tlačítek. Nikdy při nabíjení. A myslím, že už to přestalo. Jinak spokojenost. Ale kvůli výkonu a dvěma kanálům jsem koupil Raytronic C60.
bomb_bob
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bomb_bob »

Jen blbej dotaz.
Pri vybijeni pisou 5A ale jen 5W
Takže 5A si muzu vybit tak jeden Nixx clanek :?
Radous

#8 Příspěvek od Radous »

Zaznamenal jsem u ni jeden drobný problém. Při nastavení časovače na maximální hodnotu 720 minut vypínala již po 240 minutách. V servisu, kde jsem ji koupil (RC servis ZH) vyzkoušeli i skladové a dělaly to údajně všechny. Závěr - chyba v software. Ale jinak spokojenost.
powder
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od powder »

Vybíjení je do 20W! Takže tříčlánek LiPol dává 2A...

Problém s časovačem jsem nezaznamenal - nabíjel jsem i 12 hodin a OK...
Digis
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Digis »

Zdravím, včera mi přišla tato nabíječka. Trochu mě překvapilo, že napájení je pouze na krokosvorky, a jak píšete teplotní čidlo má sice výstup, ale čidlo žádné, pokud není zabudované uvnitř. Dále se píše na horním panelu USB , ale žádný USB konektror na nabíječce taky není. Někde jsem četl že to má jít připojit k PC.

Jak řešíte přívod od zdroje, vzhledem k tomu, že mám zdroj s konektrorem chci krokosvorky odcvaknout a dát na ní protikus napájecího konektru. Protože nabíjet na stole přicvaknutím svorek na nějaký holý dráty se mě ekluje.
SuperMUF

#11 Příspěvek od SuperMUF »

Digis píše:Zdravím, včera mi přišla tato nabíječka. Trochu mě překvapilo, že napájení je pouze na krokosvorky, a jak píšete teplotní čidlo má sice výstup, ale čidlo žádné, pokud není zabudované uvnitř. Dále se píše na horním panelu USB , ale žádný USB konektror na nabíječce taky není. Někde jsem četl že to má jít připojit k PC.

Jak řešíte přívod od zdroje, vzhledem k tomu, že mám zdroj s konektrorem chci krokosvorky odcvaknout a dát na ní protikus napájecího konektru. Protože nabíjet na stole přicvaknutím svorek na nějaký holý dráty se mě ekluje.

tak tomu nerozumím, já tam měl to teplotní čidlo ... budiž, pochopím že Ty ho tam nemáš, jiná várka, chyba při balení ...

ale co nepochopím je že tam nemáš USB, to tam prostě je, klasický MicroUSB konektror ... a samozřejmě USB kabel v balení ...

nekoupil sis verzi Accucel 6 ? to by odpovídalo, není tam USB, je tam výstup na sondu ale ta není v dodávce... napájení banánkama a ne krokosvorkama ...

mrkni jak má vypadat Accucel 8 včetně příslušenství

Obrázek
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Digis
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Digis »

No já ho mám v této výbavě a zaručeně tam žádné micro usb není. Napravo jsou napájecí dráty s krokosvorkama a servisní zasuvky a na druhé straně je výstup na teplotní čidlo a silové výstupní zdířky.

Obrázek
SuperMUF

#13 Příspěvek od SuperMUF »

Ahoj

změň nadpis aby tam bylo Accucel 8 a korektně se to zobrazovalo při hledání ...

a co se týká té nabíječky jako takové, s lítostí musím konstatovat že HobbyCity už asi opravdu vyrábí trošku jinou Accucelku8, ošizenou o příslušenství a USB port ! ! ! :twisted:

ta moje totiž vypadala takto ( už ji nemám, šla do světa ... )

Obrázek

Obrázek
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Potvrzuji, mám to tak stejně, jen konektory nemám XT60 ale ještě DeanT.
USB kabel i teplotní čidlo bylo v dodávce, s LogView (nastaveno na Bantam-8) ukazuje jako ďas.
Jinak šlape dobře.
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
mb

#15 Příspěvek od mb »

Zdravím Vás priatelia, nechcem otvárať novú tému, tak sa spýtam odborníkov na elektroniku a nabíjanie tu:
mám nabíjačku Accucel 8 a doteraz s ňou nemám žiadne problémy (klop-klop), ale zistil som, že po ukončení nabitia LiPo batérie (Turnigy 3S 1300 mAh) mi nabíjačka ukazuje na displeji napätie 12,58 V (pred ukončením nabíjania sklesne z 12,6 V na 12,58V), ale na jednotlivých článkoch mi ukazuje 4,2V. Keď baterku odpojím od nabíjačky a zmeriam napätie multimetrom (DT 9205) tak na jednotlivých článkoch nameriam 4,19V a na celej batérii 12,57V niekedy 12,58V. Viem, že rozdiely nameraných napätí môžu byť spôsobené toleranciou jednotlivých meradiel, ale (otázka) je to chyba nabíjačky - a či to veľmi vadí - alebo to bude batériou (batéria má asi 50 cyklov a priemerne dobíjam po dolietaní okolo 800 mAh, nabíjací prúd 1,0A, nikdy nebola podvybitá); to isté mi ukazuje aj pri inej batérii.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“