podivné rušení
- eurycantha
- Kontaktovat uživatele:
podivné rušení
Mám problém s novým modelem. Vysílač Optic 6, přijímač Electron 6, serva 3× HS81, regl Power HD 50A. Při zkoušce se zataženou anténou jsem se nedostal dále jak 10m. Šílené kmitání serv a zapínání motoru přicházelo klidně i 2m od modelu. Vždy bez varování, bez nějakých varovných zácuků. Prostě bleskové záchvaty. S plnou anténou se první zácuky objevovaly už po 20m. Vůbec nemám tušení čím to je. Zkoušel sem regulátor dostat co nejdál od přijímače, vyměnit přijímač, pokládat a natáčet anténu přijímače různými směry, ale nic.
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 635&styl=0 tenhle s SBEC? Na tuty rusi ten SBEC (spinany BEC). Uz se mi to stalo s regulatorem mystery 40A SBEC. Vyzkousej jiny regulator s klasickym linearnim BEC nebo pouzij 4x NiCd clanek pro napajeni prijimace a serv. Nak
- eurycantha
- Kontaktovat uživatele:
Nakadah píše:http://www.kostkamodelcentrum.cz/index.asp?obsah=5635&styl=0 tenhle s SBEC? Na tuty rusi ten SBEC (spinany BEC). Uz se mi to stalo s regulatorem mystery 40A SBEC. Vyzkousej jiny regulator s klasickym linearnim BEC nebo pouzij 4x NiCd clanek pro napajeni prijimace a serv. Nak
Ano, to je přesně on. Bál jsme se že je to tím BECem. Na kabelu z regulátoru do přijímače je jakási černá skřínka, měl jsem podezření, zda to není nějaké odrušení, ale nejspíš jsem se zmýlil. Existuje nějaký způsob, jak to rušení tímto reulátorem alespon částečně, i bez přijímačových akumulátorů zmenšit?
Tam je jenom feritovy filtr (krouzek a pres nej par zavitu toho servokabelu) a nema to skoro zadny vliv. Zkousel sem i krouzky na kabely od serv a podobne - bez vysledku. Jediny co tak nejak obstalo byl Schulze Alpha 5.35 ale i ten mi za letu 1x (!!!) kopnul a po pristani stavova LED blikala 3x po sobe - tj. 4 az 7 kratkodobych vypadku. A to se mi jeste nikdy nestalo.
Corona RP6D1 tam serva nepravidelne pocukavala ale moc ne, RP8D1 naprosto nepouzitelna. Totalni ruseni. Vymenil sem ten mystery se 4A SBEC za 30A verzi s 3A linearnim BEC a je po problemu.
Proste SBEC na mystery regulatorech se vubec nepovedl, a dost lidi si na tohle na HC stezovalo (pak samozrejme nekdo negativni ohlasy promazal jak je na HC dobrym zvykem). A jiste nebudu daleko od pravdy, kdyz tak koukam na ten regulator jak je udelany a na ty moznosti na programovaci karte tak to je Mystery 50A SBEC jak vysity jen s jinou nalepkou - ale diky ! Aspon vim kde sehnat programovaci karticku, napipavani toho Mystery pres vysilacku je opruz.
Takze zkus odpojit napajeci stredni vodic na servokabelu z regulatoru a vyzkousej napajeni bud UBEC a nebo 4x NiCd. A nebo jiny regler jak uz sem psal. Na tuty bude pro problemu. Nak
Corona RP6D1 tam serva nepravidelne pocukavala ale moc ne, RP8D1 naprosto nepouzitelna. Totalni ruseni. Vymenil sem ten mystery se 4A SBEC za 30A verzi s 3A linearnim BEC a je po problemu.
Proste SBEC na mystery regulatorech se vubec nepovedl, a dost lidi si na tohle na HC stezovalo (pak samozrejme nekdo negativni ohlasy promazal jak je na HC dobrym zvykem). A jiste nebudu daleko od pravdy, kdyz tak koukam na ten regulator jak je udelany a na ty moznosti na programovaci karte tak to je Mystery 50A SBEC jak vysity jen s jinou nalepkou - ale diky ! Aspon vim kde sehnat programovaci karticku, napipavani toho Mystery pres vysilacku je opruz.
Takze zkus odpojit napajeci stredni vodic na servokabelu z regulatoru a vyzkousej napajeni bud UBEC a nebo 4x NiCd. A nebo jiny regler jak uz sem psal. Na tuty bude pro problemu. Nak
- hlavataci
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj díky 40A Mystery jsem málem rosekal Rytmuse cukání jsem přikládal turbolencím ale byl to omyl dělal to ten SBEC no naštěstí to bylo v malé výšce nad obilím tak to docela přežil
Už je hajzl v popelnici.
Mystery je Power HD s jinou nálepkou
Dal jsem Turnigy 80A UBEC tak snad bude klid.
Mystery je Power HD s jinou nálepkou
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
- rdubsik
- Kontaktovat uživatele:
Naku, chtěl jsem se zeptat - myslíš, že podobné rušení může způsobovat i Turnigy plush?
Mám totiž podobný problém jako píše eurycantha. Akorát, že já z toho podezírám svoje stařičké rádio (Hitec flash5). Když připojím přijímač Hitec nebo noname Dealextreme, funguje vše podivně. Jediný přijímač, se kterým je vše korektní je rexík.
Mám totiž podobný problém jako píše eurycantha. Akorát, že já z toho podezírám svoje stařičké rádio (Hitec flash5). Když připojím přijímač Hitec nebo noname Dealextreme, funguje vše podivně. Jediný přijímač, se kterým je vše korektní je rexík.
Taky mam Flash5SX.
Jaky to je Plush? 40A Sentry? Ten jediny z malych regulatoru ma SBEC. Nicmene sem ho lital ve Svisti s 3x HS55 + HFS06MT nebo Hitec SuperSlim a nikdy zadny problemy tak jako s tim Mystery 40A SBEC.
Klasicky linearni BEC ti tohle neudela. Teda pokud snad neni cely regulator nejak zpraseny.
Byt tebou zkusil bych jeste jine krystaly jak TX tak i RX (staci jak ti spadne a muzes mit problem). No a od kamarada pujcit nejaky zarucene fungujici prijimac. Nak
Jaky to je Plush? 40A Sentry? Ten jediny z malych regulatoru ma SBEC. Nicmene sem ho lital ve Svisti s 3x HS55 + HFS06MT nebo Hitec SuperSlim a nikdy zadny problemy tak jako s tim Mystery 40A SBEC.
Klasicky linearni BEC ti tohle neudela. Teda pokud snad neni cely regulator nejak zpraseny.
Byt tebou zkusil bych jeste jine krystaly jak TX tak i RX (staci jak ti spadne a muzes mit problem). No a od kamarada pujcit nejaky zarucene fungujici prijimac. Nak
- eurycantha
- Kontaktovat uživatele:
- eurycantha
- Kontaktovat uživatele:
Re: podivné rušení
eurycantha píše:Mám problém s novým modelem. Vysílač Optic 6, přijímač Electron 6, serva 3× HS81, regl Power HD 50A. Při zkoušce se zataženou anténou jsem se nedostal dále jak 10m. Šílené kmitání serv a zapínání motoru přicházelo klidně i 2m od modelu. Vždy bez varování, bez nějakých varovných zácuků. Prostě bleskové záchvaty. S plnou anténou se první zácuky objevovaly už po 20m. Vůbec nemám tušení čím to je. Zkoušel sem regulátor dostat co nejdál od přijímače, vyměnit přijímač, pokládat a natáčet anténu přijímače různými směry, ale nic.
Tohle je kombinace RX a reglu, která se nesnáší. (Nevím proč, nezkoumal jsem to, nelétám to, odstraňoval jsem potíže kamarádovi).
Pokud vyměníš regl, tak to celkem chodí. Pokud vyměníš Elekton 6 za Schulze, Rexe 5, tak to celkem chodí taky.
Pokud vyměníš Elektron6 i regl PowerHD 50A za Schulze, nebo Rexe a regl za MGM, Jeti..., tak to nemá problémy. (Určitě jsou možné kombinace mnoha přijímačů a reglů. Píšu jen jak to nechodí a s čím nebyl problém).
Takze overeno: programovaci karticka pro regulatory PowerHD
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 641&styl=0
funguje i s regulatory Mystery. Chybi pouze volba na prepinani spinaci frekvence 8/16kHz. Ale tak to uz je drobnost. Nak
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 641&styl=0
funguje i s regulatory Mystery. Chybi pouze volba na prepinani spinaci frekvence 8/16kHz. Ale tak to uz je drobnost. Nak
- eurycantha
- Kontaktovat uživatele:
Muzes jeste pouzit nejaky 2S LiPol clanek (ktery bude lehci a mit vetsi kapacitu) a maly UBEC 3A.
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=4319
Tady ten mam v Espritu, protoze regulator samotny ma jenom 1A BEC a to je pro 3x HS55 malo. Zadne ruseni ani cukani. Jenom mala nevyhoda LiPol - musis se o ten clanek starat a pravidelne ho kontrolovat. Nak
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=4319
Tady ten mam v Espritu, protoze regulator samotny ma jenom 1A BEC a to je pro 3x HS55 malo. Zadne ruseni ani cukani. Jenom mala nevyhoda LiPol - musis se o ten clanek starat a pravidelne ho kontrolovat. Nak