ASW-28 ATF na uplny zaciatok
ASW-28 ATF na uplny zaciatok
ake mate skusenosti s ASW-28 ATF je to kludny model? ci je dobri ako uplne prvy model ... ak mate skusenosti tak napiste vopred dakujem
tu je link: http://www.peckamodel.sk/produkt/617_asw28--atf-.aspx
tu je link: http://www.peckamodel.sk/produkt/617_asw28--atf-.aspx
S motorem dozadu buď EasyStar nebo i WildHawk.
A nebo EasyGlider, Piper Cub, Robbe Arcus, Toro 900...
je jich víc vhodných na začátek. Pročti si pořádně sekci Začátečník, je tady spousta rad na první letadlo.
To ASW 28 není moc vhodné.
1) snadno padá po křídle
2) křehký trup - po havárii se často rozlomí kabina
3) moc nereaguje na ovládání
...
No zkrátka na začátek to není moc vhodné letadlo.
A nebo EasyGlider, Piper Cub, Robbe Arcus, Toro 900...
je jich víc vhodných na začátek. Pročti si pořádně sekci Začátečník, je tady spousta rad na první letadlo.
To ASW 28 není moc vhodné.
1) snadno padá po křídle
2) křehký trup - po havárii se často rozlomí kabina
3) moc nereaguje na ovládání
...
No zkrátka na začátek to není moc vhodné letadlo.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- sachssport
- Kontaktovat uživatele:
ASW 28 jsem si koupil i když my to všichni dost rozmlouvaly. No nedal jsem na ně a ASW koupil. Moje zkušenosti jsou přesně ta, jak píše ,,Zdekar,,. Padá po křídle, je extra tupé na jakékoliv povely, křidýlka jsou málo účiná, ovládání křidélek táhlem jde hodně ztuha, tak se ani nedivim, že to servo neutáhne. Teď mám EasyGlidera a to je letadlo jak má bejt. Do ASW bych už v životě nešel. Vzhledově je sice více maketové ale jak jsem se přesvědčil, vzhled nelítá. 
Jirka
RiMr píše:Lítá krásně, ale:
- musí se mu trochu konstrukčně pomoct
- musí se respektovat že to není Ege nebo ES
- musí se to už trochu umět
Lubo by mohl vyprávět...![]()
Každopádně jako první model je to asi blbost...
Ako prvý model asi nie......
Tam skôr neakého wildhawka, alebo niečo podobné.... Aj s tým má úplný začiatočník problém.... Ale naučiť sa s tým dá. No a neaký ten karambol bude s čímkoľvek.
Ale ASW - to najskôr až keď budeš vedieť páćkovať a si schopný zvládnuť vývrtku, pretiahnutie a iné problémy.....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne čtv 26.08.2010 14:02, celkem upraveno 1 x.
Re: ASW-28 ATF na uplny zaciatok
simonpk píše:
Úplne najlepšie éro na zaćiatok je také, s ktorým ti niekto skúsený pomôže......
Pretože zaćitoćník sa počas letu obyčajne zasekne pri prvom poryve vetra a vytuhne natoľko, že nieje schopný ani len popísať, ako sa z tých sto metrov ocitol na zemi. Len nezmyselne lomcuje páčkami a potom tvrdí že bol vysoko a v okamihu na zemi. Na to, čo sa udialo medzitým - má totálne okno.... a pri ďaľšom náznaku problému ide zase k zemi. Ak ti má kto poradiť, prípadne povedať, ćo si urobil zle, je to obrovská pomoc.
Alebo aspoň je to o dosť lacnejšia cesta....
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASW-28 ATF na uplny zaciatok
lubo1 píše:Pretože zaćitoćník sa počas letu obyčajne zasekne pri prvom poryve vetra a vytuhne natoľko, že nieje schopný ani len popísať, ako sa z tých sto metrov ocitol na zemi. Len nezmyselne lomcuje páčkami a potom tvrdí že bol vysoko a v okamihu na zemi. Na to, čo sa udialo medzitým - má totálne okno.... a pri ďaľšom náznaku problému ide zase k zemi.
Hodně jsem se nasmál
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Já začínal s Aerobirdem (to je to letadlo tady nalevo od tohohle textu
) Úplně začátečnický letadlo to není (spíš mírně pokročilý), ale naučit se na tom taky dá. Hlavně má gumový čumák a vrtuli vzadu. Jelikož má V-čko, tak to jsou v podstatě takový poloviční křidélka.
A hlavní taky je, že to je letadlo co se jen sestaví a lítá,což o mnohým "začátečnických" letadlech říci nejde a bez dalších úprav to spíš padá než letí.
Takže to by taky byla možnost na začátek, ale jsou i lepší jako ten ES, SuperCub, Piper Cub, EasyGlider...
Musím ale říct že jsem s birdem začil několik kotrmelců a držel. Dolámal jsem ho až když jsem udělal tuning na stříďák a pak mi zamávala křídla, která už nebyla stavěná na takové rychlosti a síly jaké tam pak působily.
Jo... a než půjdeš s čímkoliv do vzduchu, tak se aspoň nauč na simulátoru (stačí FMS + ovládání klávesnicí) přistávat. Dokud pokaždé nepřistaneš, tak trénuj dál. Přistání je základ... zem je to, co ničí letadla, ne vzduch
Takže to by taky byla možnost na začátek, ale jsou i lepší jako ten ES, SuperCub, Piper Cub, EasyGlider...
Musím ale říct že jsem s birdem začil několik kotrmelců a držel. Dolámal jsem ho až když jsem udělal tuning na stříďák a pak mi zamávala křídla, která už nebyla stavěná na takové rychlosti a síly jaké tam pak působily.
Jo... a než půjdeš s čímkoliv do vzduchu, tak se aspoň nauč na simulátoru (stačí FMS + ovládání klávesnicí) přistávat. Dokud pokaždé nepřistaneš, tak trénuj dál. Přistání je základ... zem je to, co ničí letadla, ne vzduch
OPTIC 6 2,4Ghz Assan