Střídavý pohon pro Toro 300
Střídavý pohon pro Toro 300
Ahoj, cetl jsem v RCM o motorech AXI 2208. Autor se tam zminuje, ze motor AXI 2208/20 se hodi pro pohon Tora s vrtuli Graupner CAM Slim prop 8x6. Docela me laka to vyzkouset, ale ve clanku neni zminka o tom, jestli se jedna o pohon naprimo nebo s nejakou prevodovkou. V podstate z celeho clanku to na me pusobi, ze prevodovka se s temito motory nepouziva.
Take by me zajimalo, jake by k tomu byly nejlepsi aku.
Jde mi o zrychleni letu a hlavne o prodlouzeni doby letu. Dnes letam s NiMH 720mAh 8-mi clanek necelych 10 min. Na to, ze ty baterky 2 hodiny nabjim, tak se mi to moc nelibi.
Poradite nekdo?
Take by me zajimalo, jake by k tomu byly nejlepsi aku.
Jde mi o zrychleni letu a hlavne o prodlouzeni doby letu. Dnes letam s NiMH 720mAh 8-mi clanek necelych 10 min. Na to, ze ty baterky 2 hodiny nabjim, tak se mi to moc nelibi.
Poradite nekdo?
=zubbik=
A jak dlouho to bude s tema Sanyo RC2/3SC litat?
A pokud k tomu koupim Li-Pol, ma smysl to davat k tomu motoru SPEED300? Taky jsem nekde cetl, ze Li-Polky snesou malo nabijecich cyklu. Je to tak? A pokud ano, tak kolik cyklu nabyti vydrzi, nez zacnou ztracet kapacitu, nebo co se to s nima pak vlastne deje?
A pokud k tomu koupim Li-Pol, ma smysl to davat k tomu motoru SPEED300? Taky jsem nekde cetl, ze Li-Polky snesou malo nabijecich cyklu. Je to tak? A pokud ano, tak kolik cyklu nabyti vydrzi, nez zacnou ztracet kapacitu, nebo co se to s nima pak vlastne deje?
=zubbik=
Myslim,ze kdyz tam das dvouclanek Kokam 1500,tak ti klesne letova hmotnost oproti NIMH o cca40g,a to ti castecne vykompenzuje nizsi napeti dvouclanku.Z zivotnosti strach nemam,zatim jsem baterky znicil jen vlastni vinou(spatne nabijeni a vyzkratovani v kapse).A take si myslim,ze zivotnost bude mnohem vyssi nez NIMH a dobu letu odhaduji na cca 20-30min i s tristovkou.
-
Barny
To Zubbik:
Litam Toro 300 s dvouclankem LiPol Kokam 1500 HD a SPEEDem 300. Doba letu je opravdu hodne dlouha cca 30 min, ale Toro oproti 8miclanku znatelne zlenivi a navic se musi dovazit. Taky bacha na podvybiti LiPolek pokud budes pouzivat obycejnej regulator - ikdyz u dovjclanku by to nemel byt problem ...
To all:
Take se zajimam o osazeni Tora 300 stridakem. Nemate s tim nekdo prakticke zkusenosti? Jaky motor, vrtule, realizace atd?
Simax
Litam Toro 300 s dvouclankem LiPol Kokam 1500 HD a SPEEDem 300. Doba letu je opravdu hodne dlouha cca 30 min, ale Toro oproti 8miclanku znatelne zlenivi a navic se musi dovazit. Taky bacha na podvybiti LiPolek pokud budes pouzivat obycejnej regulator - ikdyz u dovjclanku by to nemel byt problem ...
To all:
Take se zajimam o osazeni Tora 300 stridakem. Nemate s tim nekdo prakticke zkusenosti? Jaky motor, vrtule, realizace atd?
Simax
Uz jsem taky koupil dvouclanekm lipolek, konkretne E-TEC 1200mAh. Mas opravdu pravdu v tom, ze Toro zlenivi. Taky osmiclanek NiMH ma po nabiti myslim kolem 11V oproti dvouclanku Li-Pol, kde to je pouze 8,4. V kazdem pripade me se doba letu nepohybuje kolem 30 min, spis tak 15 a a pak opravdu 5min plouzeni nad zemi.
Zatim me to moc neuspokojilo a tak porad zvazuju ten stridavej motor...
=zubbik=
No tech 30 minut je doba celkoveho letu. Nelitam porad na motor. Cas chodu motoru mam podle stopek na vysilaci cca 18 min.
Toho stridaka zvazuju take, proto znovu opakuji vyzvu: MATE NEKDO ZKUSENOST S MONTAZI STRIDAVEHO MOTORU NA TORO 300???
Myslim si totiz ze ten Axik nemusi byt nejlepsi volba. - Proc rotacni plast na Toro???
No uvidime jestli se neco dozvime ....
Dovazoval jsi to to Toro na ty LiPolky Zubbiku nebo litas jen s potlacenou vyskovkou?
Toho stridaka zvazuju take, proto znovu opakuji vyzvu: MATE NEKDO ZKUSENOST S MONTAZI STRIDAVEHO MOTORU NA TORO 300???
Myslim si totiz ze ten Axik nemusi byt nejlepsi volba. - Proc rotacni plast na Toro???
No uvidime jestli se neco dozvime ....
Dovazoval jsi to to Toro na ty LiPolky Zubbiku nebo litas jen s potlacenou vyskovkou?
No myslim si ze se nehodi prave kvuli tomu rotacnimu plasti ktery je hlavne vyhodou pro 3d akrobaty a tudiz me to pripada jako zbytecnost - zvlast kvuli tomu, ze to musi komplikovat montaz. Nebo mozna ne komplikovat ale je to podle me pro Toro technicka zbytecnost.
Ale je to jen muj nezkuseny nazor ....
Ale je to jen muj nezkuseny nazor ....