Filip 400 sport
Filip 400 sport
Ahoj, chtěl bych se zeptat na model letadla Filip 400 sport. Na www.azero.cz je mají ve verzi s krátkými klapkami a verzi s dlouhými klapkami. K jakému létání jsou lepší krátké klapky a k jakému ty dlouhé? Díky za odpovědi:-)
- martijn
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím, že jsem vztahovačný, podezíravý, natož závistivý. Ale také mám svého oblíbeného výrobce, se kterým jsem v kontaktu a netapetuji přitom své skromné příspěvky odkazy na něj, byť jenom z čirého fandovství. Jinak proti Azeru nic nemám, spíš naopak.
A tedy něco k dotazu: pokud jsem na videu na http://www.azero.cz
dobře postřehl, termín dlouhá klapka u Filipa znamená křidélka téměř po celé délce odtokové hrany křídla. Nabízí se tak více možností pracovat s profilem křídla - malým vychýlením nahoru ho urychlit, dolů přivztlakovat pro létání v termice, účinně brzdit na přistání na malém prostoru. Létání s Filipem s velkými klapkami bude asi trochu pestřejší, pokud to tedy umožňuje vysílač tazatele.
A tedy něco k dotazu: pokud jsem na videu na http://www.azero.cz
- martijn
- Kontaktovat uživatele:
Z Filipa 600 sport jsem měl křídla, naroubované ale na jiných trupech. Nejdříve na trupu ze Swingu od Kostky a později na trupu z Rytmuse. Nalétal jsem s nimi toho poměrně dost a nemohu na ně říct jedno křivé slovo. Profil SD 7037 je větroňářská klasika, Filip je jistě hodné éro. Myslím že se ho nemusíš bát. V letu určitě ne, pokud ho tedy budeš držet trochu na rychlosti. Možná budeš mít trošku hoňky a problémy s rozpočtem při prvních přistáních, ale to vychytáš.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Filip 400 Sport ťažisko.
Ahoj, kde máte chlapi ťažisko
Dík za info.
Dík za info.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...