Zkušenosti s nabíječkou TANK 4 od Belu

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dawie
Kontaktovat uživatele:

Zkušenosti s nabíječkou TANK 4 od Belu

#1 Příspěvek od Dawie »

Máte někdo zkušenosti s nabíječkou Tank 4 od Belu?
Obrázek

Jak tak zjišťuji, Li-polkám se časem asi nevyhnu, ale jejich nabíjení mi připadá jak strašná věda - viz různé diskuze :-( Názory jsou tak strašně roztříštěné...

Prozatím vybírám z těchto:
    Tank 4
    AQCB - 4FC MGM-compro
    Schulze LiPoCard + Schulze BalCab 10 Set
    Hyperion EOS 5i dp + LBA10 (Hořejší)
    Jeti CHAR 30 + balancer/omezovač
    Shark 10 + balancer/omezovač

Asij ako nejžhavější kandidát je souprava od Hořejšího ...Ale kdo ví...než dojde ke koupi, možná se to změní :-)
Přeci jen zařízení na nabíjení Li-pol není za pár korun... :-(

Proto budu vděčný za vaše rady, názory a zkušenosti
lada

#2 Příspěvek od lada »

Bohužel s touto nabíječkou zkušenosti nemám, z toho výběru bych si vybral LiPoCard(taky mě láká), jinak kolega nabíjí nabíječkou bez balancéru akorát po 5-10 cyklech srovnává na balancéru u kolegy pokud se nevybíjí do tvrda myslím, že není problém.
Taky mě napadlo řešení - jednou za čas - 5-10 cyklů nabít každý článek extra na té samé nabíječce přes servisní konektor do automatického vypnutí,
tím by se měly články bez problému srovnat. Alespoň myslím, ještě to nemám ověřeno v praxi.
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dawie »

Lipocard se mi taky původně líbil, ale jak jsem zhlédl návod na na ten BalCab...brrr :-)

Jinak myšlenka na přímé nabití jednotlivých článků samostaně přes servisák mě taky napadla. Ještě musím pohledat, jestli už to někdo zkoušel.

A co srovnávat články při vybíjení? tzn, nechat je vybit na stejné napětí (přes servisák - ten LBA10 to umí - nevím, jsetli to zvládají i klasické nabíječky/vybíječky) a normálně nabit napřímo?

jo jo , je to věda :lol:

jestli by nebylo jednodušší koupit velký hrnec a v něm nabíjet napřímo (i s rizikem výbuchu) než se mordovat s různýma nastveníma :twisted:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

A kolika článkový pack míníš nabíjet? :wink:
lukas1

#5 Příspěvek od lukas1 »

Jestli mas moznost paypalovat atp., tak mrkni sem: http://www.himodel.com/en/rc_catalog/electric_78p1.php
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Dawie »

arda1 píše:A kolika článkový pack míníš nabíjet? :wink:

většinou asi 3s1p
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Dawie »

lukas1 píše:Jestli mas moznost paypalovat atp., tak mrkni sem: http://www.himodel.com/en/rc_catalog/electric_78p1.php

nevím co je paypalovat....asi máš na mysli platbu přes internet....nevím, nikdy jsem to nezkoušel :-)

Ale na ty stránky jsem kouknul a tato nabíječka je myslím ta samá co má v nabídce Bell pod názvem Tank 4 :wink:
Teď hledám o ní nějaké reference. Něco je tady
Pokusím se to přelouskat, popř. najít něco dalšího
lada

#8 Příspěvek od lada »

Dawie píše:jestli by nebylo jednodušší koupit velký hrnec a v něm nabíjet napřímo (i s rizikem výbuchu) než se mordovat s různýma nastveníma :twisted:

To mě taky napadlo ale nejlepší je hlídat
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“