T rex 500 - problém s ocasem...
T rex 500 - problém s ocasem...
Zdravim všechny,
mám už nejaký pátek 500stovku ale pořád nemůžu vyřešit problém s ocasem - při prudkém přidání kolektivu dojde k posunu ocasu doprava. Lítat normálně se stím dá ale problém mám při ostřejší akro - třeba tictocy...
Mám motor Savox,Bat. 6S,regl Align,lítam na křivky THR 94-84-94...
Když jsem laboroval s nastavením tak jsem zjistil že pokud zvednu střed THR křivky nad 85 tak ocas se točí i ve visu doprava...
Dělá mi to s 3G,Logictechem 2100,Alignem GP750...
Nevíte náhodou někdo čím to může být?
Dík moc za odpovědi.
mám už nejaký pátek 500stovku ale pořád nemůžu vyřešit problém s ocasem - při prudkém přidání kolektivu dojde k posunu ocasu doprava. Lítat normálně se stím dá ale problém mám při ostřejší akro - třeba tictocy...
Mám motor Savox,Bat. 6S,regl Align,lítam na křivky THR 94-84-94...
Když jsem laboroval s nastavením tak jsem zjistil že pokud zvednu střed THR křivky nad 85 tak ocas se točí i ve visu doprava...
Dělá mi to s 3G,Logictechem 2100,Alignem GP750...
Nevíte náhodou někdo čím to může být?
Dík moc za odpovědi.
T rex 500+nejaké letadla(to se meni 
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Jezo píše:Na hlavním rotoru mám kolem 2 000 takže snad ano.
....
Máááááloooooo
Aby se to chovalo slušně tak toč něco okolo 2300 - 2450 RPM cca
pod 2200 točit u rexe 500 neni absolutně důvod a je to spíš blbost.
Nicméně viššší otáčky dokážou odrušit i jisté spektrum vibrací ...... kerý tam prostě jsou a nezbavíš se jich !!!
(i FBL sistém 3G může bejt náchylný jen na určitou frekvenci vibrací) - samozřejmě že heli musíš mít seřízenou a vyváženou.
helina na višších otáčkách je daleko hodnější a poslušnější
o hodně přidej a uvidíš že stroj stratí i na jinech nešvarech kerý občas na majitele zkouší.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Jezo píše:No jsem napsal že mám kolem 2000 ale je to už nejaký pátel co jsem to měril...
Myslím že tam mám o chloupek víc2300 by tam mělo být...
+/-300 otáček je docela už znát v reakcích - koukej to změřit
jinak tahle debata je zbytečná a za druhý až v tom budeš tak z si znova projdi celou mechaniku vyrovnávacího rotoru. Bude tam někde bota. A nebo ta mechovka.
PS: já taky točim "něco" pod tři tísíce
2400ot/min