Dobrý pouštění draka

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MaxKin

Dobrý pouštění draka

#1 Příspěvek od MaxKin »

mravecm1

#2 Příspěvek od mravecm1 »

Dost nepodareny FAKE ... :lol:

clovek by musel byt uplne slepy, aby si nevsimol to lano, na ktorom je zaveseny, aj ked je ho tam vidiet len na zlomok sekundy. Okrem toho vzlietol pod uplne inym uhlom, nez by podla fyzikalnych zakonov mal.

:wink:
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
petas

#3 Příspěvek od petas »

mravecm1 píše:Dost nepodareny FAKE ... :lol:

clovek by musel byt uplne slepy, aby si nevsimol to lano, na ktorom je zaveseny, aj ked je ho tam vidiet len na zlomok sekundy. Okrem toho vzlietol pod uplne inym uhlom, nez by podla fyzikalnych zakonov mal.

:wink:

Chlape to není FAKE. Tam šlo o trochu něco jiného. Ten týpek by za pas přivázanej lanem ke kotvícímu bodu. Drak (kite) zabral a pak už je to jenom sčítání vektorů sil. Když dosáhl kritického bodu, tak se pustil a napnuté lano ho odpálio zpět. Tkaže žádný FAKE, ale docela průser :?
martinni

#4 Příspěvek od martinni »

Souhlas, toto není fake, podle "baru"(ráhna), který má kluk v ruce se jedná o draka pro kiteboarding, a fyzikálním zákonům to rozhodně neodporuje, kite táhne různými směry, nejen svisle vzhůru, je to v závislosti na tom, v jaké části tzv. větrného okna se drak nachází..
mravecm1

#5 Příspěvek od mravecm1 »

petas píše:Chlape to není FAKE. Tam šlo o trochu něco jiného. Ten týpek by za pas přivázanej lanem ke kotvícímu bodu. Drak (kite) zabral a pak už je to jenom sčítání vektorů sil. Když dosáhl kritického bodu, tak se pustil a napnuté lano ho odpálio zpět. Tkaže žádný FAKE, ale docela průser :?

Oki, mozno mas pravdu... ale potom naozaj nerozumiem, naco bolo dobre pouzit take dlhe istiace lano :? Fakt nerozumne
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
martinni

#6 Příspěvek od martinni »

Tipuju, že to bylo v USA, jinde by to ani snad nebylo možné.
MaxKin

#7 Příspěvek od MaxKin »

martinni píše:Tipuju, že to bylo v USA, jinde by to ani snad nebylo možné.

Jedině snad v SSSR kde bylo vše nejlepší a vždy první :lol: :lol:
petas

#8 Příspěvek od petas »

mravecm1 píše:
petas píše:Chlape to není FAKE. Tam šlo o trochu něco jiného. Ten týpek by za pas přivázanej lanem ke kotvícímu bodu. Drak (kite) zabral a pak už je to jenom sčítání vektorů sil. Když dosáhl kritického bodu, tak se pustil a napnuté lano ho odpálio zpět. Tkaže žádný FAKE, ale docela průser :?

Oki, mozno mas pravdu... ale potom naozaj nerozumiem, naco bolo dobre pouzit take dlhe istiace lano :? Fakt nerozumne

Asi jim to holt nedošlo...
Byl jsem svědkem podobné situace co skončila naštěstí jen modřinami. Kamarád co váží kolem 100kg byl přivázaný k VW Sharan a když se do kite draka opřel vítr, tak to sním smýkalo po zemi i se Sharanem. :? Tyhle potvůrky mají fakt brutální sílu...
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lindbergh »

Jo hoši, já takhle co by paraglidista jednou ve Francii přistál nechtěně po větru na pláž... Jeblo to se mnou párkrát o písek a vůbec mně do smíchu nebylo. Až když jsem se z toho dostal všiml jsem si, že mam dlaň turch propíchlou nějakým suchým kořenem, nebo co to bylo... Málem mě to tenkrát stálo dovolenou :twisted:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
MEK
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MEK »

Tady se podívejte co to dělalo s kolegou, když jsme byli na svahu s větroni tak on tam sebou měl tenhle klump. :)
Potom prej, na vem si postroj a zkus si to, já ho hnal. :D
http://www.youtube.com/watch?v=CxpfMrUcmsQ
Prdek

#11 Příspěvek od Prdek »

MEK píše:Tady se podívejte co to dělalo s kolegou, když jsme byli na svahu s větroni tak on tam sebou měl tenhle klump. :)
Potom prej, na vem si postroj a zkus si to, já ho hnal. :D

Teda jelikoz do tohodle sportu delam, tak musim rict, ze tohle jeste nebylo nic oproti tomu, co se da s kitem udelat. Skoky pres 5 metru do vysky nejsou problem...a neni to tak slozite ani nebezpecne, jen se to musi trosku umet.
MEK
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MEK »

On mi kámoš řikal, že dnes zas tolik nefouká, že s tím letí jak říkáš v 3 - 5m do dálky třeba 20m atd. Tak jsem to zkouknul a stačilo.
googie
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od googie »

Mojho známeho tiež kite potiahol. Keby mne dali za úlohu nájť na družstevníckej lúke šuter, tak ho hľadám rok. On ho našiel lakťom za 2 sekundy. Potom dostal peknú titanovú ozdobu do ruky. :D
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
robotmz

#14 Příspěvek od robotmz »

ja by som si rád na tom zaskákal, na nejakom veľkom družstevnom 8)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“