Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Když se nedá létat....
Toto je můj první pokus... nejdříve výroba negativního kopyta, pak laminování (epoxidová pryskyřice + keprové plátno) No a na konec airbrush.
Sice prvotní náklad na kopyto docela slušný, ale pak samotný výrobek cenově ujde... Navíc ten pocit z "modelaření"
Bohužel fotogalerii výroby nemám.. ale návod na výrobu formy jsem našel na helifreak.com, no a taky jsem se nechal inspirovat foto návodem od Zamiho na akroforu, který obdobným způsobem vyráběl negativní formu na trup letadla. Jinak postup na airbrush je taky z helifreaku a pak inspirace na youtube.
Co se týká ceny... počáteční je samo sebou vysoká, zejména výroba formy. Materiál na samotnou skořepinu je pak v pohodě. Barvy jsem použil bázové autoemaily (míchají mi je po půldeci) Po naředění 1 : 1 - 1,5 s tím udělám spousty dalších "pokusů". Lesk je dán vrchním lakem na bázové autoemaily (clear coate)
AdamProg píše:Tak to je opravdu krasna kabinka Dobra prace. Jake mas vybaveni na airbrush?
V podstatě levná klasika, kompresor s tlakovou nádrží a možností regulace výstupního tlaku a na ty autoemaily jsem použil kopii airbrush pistole Fengda BD130, z hobbycity (má v sadě jehly a trysky 0,2; 0,3 a 0,5) Takže s 0,5 tryskou jsem v pohodě stříkal tu černou metalízu.