nabijanie NiMH
nabijanie NiMH
Mozem nabijat NiMH baterky nabijacom ROBBE LADER 6, ktory je urceny na nabijanie NiCd bateriek? Bude to mat nejaky nepriaznivy vpliv na NiMH baterky?
Tahle nabijecka, stejne jako Graupner Multilader 6 E nabiji konstantnim proudem a zadny automaticky vupinani nema.
Sam ji mam doma a pouzivaj ji na formovani baterek na 160% kapacity.
Klidne na ni zapni NiMH ci NiCd 0,1 C, respektive hodnota nizsi nejblize k tomu cislu.
Dobu nabijeni spocitas z Tnab [h] = kapacita baterek [mAh] / nabijeci proud [mA]
Prebijeni timto malym proudem nevadi ani desitky hodin. Stejne musis nabijet trosku dele, protoze pri nabijeni jsou ztraty.
Jinak ti vrele doporucuju si k te nabijecce poridit X-peak 3 Jamara (Swallow). Za cenu 2300 Kc je tato kombinace dvou nabijecek idealni.
Formujes na Laderu a rychlo nabijis (vcetne Pb a LiPol) na Swallow, jako ja
Sam ji mam doma a pouzivaj ji na formovani baterek na 160% kapacity.
Klidne na ni zapni NiMH ci NiCd 0,1 C, respektive hodnota nizsi nejblize k tomu cislu.
Dobu nabijeni spocitas z Tnab [h] = kapacita baterek [mAh] / nabijeci proud [mA]
Prebijeni timto malym proudem nevadi ani desitky hodin. Stejne musis nabijet trosku dele, protoze pri nabijeni jsou ztraty.
Jinak ti vrele doporucuju si k te nabijecce poridit X-peak 3 Jamara (Swallow). Za cenu 2300 Kc je tato kombinace dvou nabijecek idealni.
Formujes na Laderu a rychlo nabijis (vcetne Pb a LiPol) na Swallow, jako ja
Kluci jak je to se skladovanim NiMh?
1.Maji se po litani nabit hned a pak kdyz jdu litat treba az za 4dny znovu dobit pred litanim nebo
2. je nechavate po litani prazdny a nabijite je az tesne pred???
Lazdy rika a pise neco jineho. Ja osobne praktikuji variantu 1, ale nejsem si jisty jestli jim dela dobre nabijeni na dvakrat.
1.Maji se po litani nabit hned a pak kdyz jdu litat treba az za 4dny znovu dobit pred litanim nebo
2. je nechavate po litani prazdny a nabijite je az tesne pred???
Lazdy rika a pise neco jineho. Ja osobne praktikuji variantu 1, ale nejsem si jisty jestli jim dela dobre nabijeni na dvakrat.