graupner MC22 x MC19
graupner MC22 x MC19
Ahojte, vie mi prosim niekto v skratke povedat zasadne rozdiely medzi Graupner MC-22 a MC-19 ? a ako je to s pripadnym rozsirenim na 2,4-ku ? dakujem
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Spis si poloz otazku "o kolik me ta 22ka bude stat vic". Jestli to bude "o par korun (euro)", tak ber MC-22, ma opravdu podstatne vic moznosti programovani (mechanicky je to ale stejna krabice). Taky zalezi co chces litat za modely.
Kdyz jsem kupoval 19ku ja, tak byla Mc22 pro me uz cenove nedostupne vysoko. Ted uz jsem narazil na jeji limity, takze trosku zavidim lidem, co maji 22ku (zejo, Vitousku)
Kdyz jsem kupoval 19ku ja, tak byla Mc22 pro me uz cenove nedostupne vysoko. Ted uz jsem narazil na jeji limity, takze trosku zavidim lidem, co maji 22ku (zejo, Vitousku)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tuto otázku jsem si pokládal asi před 2 lety. To co píšou kluci je holej fakt. Měl jsem velkou výhodu, že jsme měli v klubu několik kluků s MC-19 a několik kluků s MC-22. Nakonec jsem sáhnul po MC-22s. Mám pocit, že rozdíl v softwaru u jednotlivých MC-22 a 22s byl rozdílný!!! Také měl někdo z kluků MC-22s s manuální syntézou a od té mé (koupil jsem dig.s.) byl v těch vysílačích také rozdíl...to jen pro info...ono poslat rádio do Graupnera na přehrání softu není problém, ale něco to stojí (čas i peníze, že...)
Chtělo by to stáhnout si návody na obě rádia a porovnat to. Pokud si dobře pamatuju tak co jsem já hlavně chtěl byly letové režimy a křivka plynu a proto jsem sáhl po 22-s. Nemáš ICQ, nebo Skype? Určitě bychom ta rozdíly s klukama dali dohromady.
EDIT: S tou předělávkou na 2,4 není žádný problém, je to otázka několika málo minut a zvládneš si to udělat sám.
Chtělo by to stáhnout si návody na obě rádia a porovnat to. Pokud si dobře pamatuju tak co jsem já hlavně chtěl byly letové režimy a křivka plynu a proto jsem sáhl po 22-s. Nemáš ICQ, nebo Skype? Určitě bychom ta rozdíly s klukama dali dohromady.
EDIT: S tou předělávkou na 2,4 není žádný problém, je to otázka několika málo minut a zvládneš si to udělat sám.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Re: graupner MC22 x MC19
pohodak píše:Ahojte, vie mi prosim niekto v skratke povedat zasadne rozdiely medzi Graupner MC-22 a MC-19 ? a ako je to s pripadnym rozsirenim na 2,4-ku ? dakujem
MC-19 pro letadla má papírově v podstatě "skoro všechno", její největší problém ale je, že ty funkce jsou hrozně "ořezaný". V reálu není problém létat třeba větroň se 6 servy v křídle, ale na nějaké vychytávky jako letové režimy zapomeň. Prostě na normální poletování jsem k ní neměl výhrady, pokud jsem ale chtěl nastavit "něco víc", tak už to bylo o kompromisech.
Co mě osobně nejvíc vadilo:
- nemá end point (servolimit)
- ani u jednoho kanálu nelze nastavit zpomalení serva
- jen jedny stopky ( ty druhé nemají skoro žádnou možnost nastavení)
- téměř žádné možnosti nastavení pevných mixů
- nefunkční redukce diff. (alespoň u el. vetroňů jsem to nerozchodil)
MC-22 toho umí opravdu NĚKOLIKANÁSOBNĚ víc. Jen mi nějak přijde, že Gr. trošku zaspal ve vývoji sw a dneska už śeženeš vysílače s možnostmi MC 22 od jiných výrobců asi levněji.
graupner MC22 x MC19
Vsetkym dik za snahu, Jednoducho rozmyslam nad novym radiom a graupner je samozrejme aspon u mna favoritom. Tiez som hladal navod, ale v eschop-och som narazil naozaj len na strucny opis typu "programovatelne" 12 k radio a pod.Tak som vsadil na forum, lebo to doteraz naozaj nikdy nesklamalo . . ., K vasim slovam kluci musim priznat, ze moja sesnastka futaba zatial nikdy nesklamala ( a asi aj nadalej postacuje) , ale za tie roky je to uz jednoducho riadne ojeta a osuchana provozka
Preto sa pozeram po niecom co sa mi skutocne paci a co by malo perspektivu uspokojit moje rekreacne potreby ci uz vo vetronoch, elektrach, ale i vo vacsom benzine
Ked ze predpokladam nakup v tuzemsku, medzi verziami je hned rozdiel 200,-€ v cene, ale v popise vyrobku takmer ziadny
na zaklade aj tohoto rozdielu ma nenapadlo nic rozumnejsie, ako si "vypocut" aj vase nazory skusenosti, dikes
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Když už zmiňuješ tu Futabu... Já sice nedám na MC-22s dopustit, protože jsem se s ní dost vyblbnul, ale po MC-22s jsem si pořídil Futabu T12FG a musím přiznat, že té nesahá zase ta MC-22s ani po kolena. A nejen ve funkcích, ale hlavně v uživatelské přítulnosti, v možnosti zálohování modelů na SDkartu a mimo jiné (našlo by se toho opravdu dost!) v aktualizace softwaru. Prostě dneska už bych chtěl rádio, do kterýho můžu vrznout kartu a upgradovat soft. Když si vzpomenu na tu anabázi s posíláním MC-22s do Graupnera a jejich arogantní přístup, je mi z toho ještě dneska zle
Místo toho si dneska za pár minut zaktualizuji soft ve Futabě a celej Graupner mně může ... (každopádně opakuji, že ta MC-22 je rádio pořád výborný, nedávno jsem ho prodal za pár korun kámošovi)
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
No pokud máš FC-16 a v pohodě ti stačí, tak ti bude stačit i ta MC-19. Jenom v některých věcech tě asi překvapí, že to ta Fc-16 umí lépe
(např. větší možnosti v nastavení "motýla", možnosti offsetů u některých mixů, u butterfly možnost nastavení chodu každého křídelka zvlášť atd.).
Taky jsem přešel z FC-16 na MC-19 a počáteční nadšení mě brzy přešlo
graupner MC22 x MC19
jeremi píše:No pokud máš FC-16 a v pohodě ti stačí, tak ti bude stačit i ta MC-19. Jenom v některých věcech tě asi překvapí, že to ta Fc-16 umí lépe(např. větší možnosti v nastavení "motýla", možnosti offsetů u některých mixů, u butterfly možnost nastavení chodu každého křídelka zvlášť atd.).
tak taketo nieco som potreboval pocut !!! dakujem skoda, ze uz sa nevyraba FF9
Když jsi měl FC-16, tak ještě popřemýšlej o Futabě T-8FG nebo její pult. podobě FX-20, jsou to ořezanější T 12 a FX-30.
Já měl taky FC-16, byl jsem s ní max spokojenej, měl jsem jí z druhé ruky a sloužila 16let bez problému.
Já měl taky FC-16, byl jsem s ní max spokojenej, měl jsem jí z druhé ruky a sloužila 16let bez problému.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ja taky presel z FC-16 na MC-19, a nevidim to tak cerne jako Jeremi (ikdyz letame dost podobne typy modelu). Je pravda ze jsem musel v nekolika pripadech u MC19 trosku ustoupit ze svych pozadavku, udelat kompromis a prijmout graupneri filozofii, ale tyhle drobne komplikace nejsou tak zasadni abych kvuli tomu musel menit radio (= nasypat do toho dalsi tisicovky).
Kazdopadne proti FC-16 si hodne polepsis, to je jisty.
Kazdopadne proti FC-16 si hodne polepsis, to je jisty.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše ABU - MC19 není ani trošku špatné radio. Jen prostě má svoje limity. MC 22 má své limity také, ale někde úplně jinde. Uživatelsky je také trošku jiná, než MC19. Přešel jsem z 19 v angl. na MC 22 v němčině a zvykl jsem si velmi rychle. S Futabou srovnávat nemohu a ani nemám důvod. Celá řada funkcí jde na 22 nastavit několika způsoby. Dodnes nechápu, jak jsem mohl s MC19 létat ( to byl ftip a musím potrápit ABU ).
Velkým rádcem jsou uživatelé tady na fóru ( dodatečně děkuji za rady ) a hlavně TomasC - zná ji velmi, velmi dobře.
Návod na MC19 nemám, ale na MC22 v čj je tady http://www.mkchlumec.cz/MC22.PDF poskytl mi ho opět TomasC - díky
Velkým rádcem jsou uživatelé tady na fóru ( dodatečně děkuji za rady ) a hlavně TomasC - zná ji velmi, velmi dobře.
Návod na MC19 nemám, ale na MC22 v čj je tady http://www.mkchlumec.cz/MC22.PDF poskytl mi ho opět TomasC - díky
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Re: graupner MC22 x MC19
pohodak píše:Vsetkym dik za snahu, Jednoducho rozmyslam nad novym radiom a graupner je samozrejme aspon u mna favoritom.
Proč Graupner? Graupnera bych považoval až za poslední zoufalou možnost. Je velmi problematický při spojení učitel žák s čímkoliv jiným než zase Graupnerem. A hlavně jsou to všechno téměř "vykopávky". Graupner spí jako dřevo, na tomto poli z nich nic nového nevypadlo už roky a koncepčně je to všechno už dávno za zenitem. Graupner měl ve stejných třídách těžký propad už před deseti lety a je to pořád jen horší.
Ak sú pravdivé jasnovidecké reči na fórach a uletené informácie o tom čo raz možno prípadne bude, tak Futaba T8 vyzerá ako pre konkurenciu veľmi veľmi vysoko položená laťka..
Jediné čoho by som sa bál a zvažoval, je predpoklad že tam bude určite zabudovaných X pák ako presvedčiť zákazníka použiť práve FASST príjmače.
Jediné čoho by som sa bál a zvažoval, je predpoklad že tam bude určite zabudovaných X pák ako presvedčiť zákazníka použiť práve FASST príjmače.