No moc bych tomu nevěřil z dlouhodobého hlediska.
Já používám pásku 3M Scotch. Je sice dražší (50,-/10m) ale nikdy jsem neměl problém - proto mě nic nenutí to měnit. Podle mě jako každé lepidlo zestárne a ztvrdne. Ale nevyzkoušel jsem to a asi ani nebudu.
U 1m EPP když se nám utrhne kormidlo tak jej napřed namažu pod lepenku UHU porem na tvrdé pěny a pak po cca 10min. přilepím páskou.
A to drží dobře.
Uvazovat o dlohodobem hledisku u haloveho letadla je nesmysl. Depron casem krehne na slunicku (teda pokud letadla neskladujes ve foto komore ) a na tu jednu sezonu to staci.
Obecne si nejdrive neco zkuste nez budete delat k cemukoliv zavery.
Prave ze modelarina je o experimentovani, takze to zkus
zkus..ale když to bude blbý tak to budu předělávat a dá mi to mnohem víc práce než když si poslechnu pár názorů ....jsem strašně línej vymejšlet řešení co už někdo vyzkoušel
nemusi se to delat na vsech kormidlech...muze se treba zacit jen s jednim a testovat si to...popripade kousek depronu ze stavby a na zkousku udelat kormidlo.
Kormidla se muzou delat taky neuplnym proriznutim v miste ohybu depronu a to drzi taky dobre. Vse ale zavisi na tom jak se clovek k tomu chova.
Fantazi se meze nekladou....paska je odzkousena jistota.
Ahoj. Zkoušel jsem to s UHU porem a nemám s tím dobré zkušenosti. Zavadíš o výškovku a jsi bez kormidla. Na panty používám obyčejnou průhlednou izolepu - levné a účinné. Můžeš to ještě kombinovat - UHU por a na konci proužky pásky.
Ja jsem zkousel opatrne udelat V vyrez, tak abych nechal vrchni vrstvu depronu, ale to pri padech praska.
Lepeni kormidel UHU delam taky, ale tam je problem, ze mas jeden pokus. Kdyz pockas tech 5 minut, tak to pak musis opravdu prilepit na prvni pokus presne. Ne ze by pripadna oprava nebyla mozna, ale je to pakarna.
Posledniho halaka jsem delal paskou a z funkcniho hlediska spokojenost, i kdyz par vyhrad mam. Ale nevypada to na letadle hezky .
Měl jsem UhuPorem zavěšené všechno na Deprňáku asi rok, drželo bez problémů. Nutno nechat opravdu pořádně zavadnout, nepospíchat. Při ráně kdy šlo táhlo dozadu se vytrhla páka i s kusem depronu a uložením, spoj nepovolil.
Jen tak pro zajímavost, na tom svém nesmyslu co na něm ukazuju mixy, jsou "plochy" taky zavěšené UhuPorem. Při nějakém problému s chodem serva se odlepí servo (oboustranka), spoj nepovolí.
http://www.youtube.com/watch?v=acQWELd9 ... _embedded#!
Takže UhuPor jsem párkrát použil, nezklamal mě (což se nedá říct o pantu z tavného lepidla), ale pásce věřím víc
Samolepící tkanina vhodná pro závěsy kormidel modelů z pěnových hmot. Její přilnavost zřejmě namá konkurenci.
Polyesterová tkanina na papírovém nosiči je v úpravě "ripstop" s charakteristickou mřížkou - případná trhlina se dále nešíří.