Telemetrie FUTABA
Telemetrie FUTABA
Ahoj ...
koukám do nového katalogu ROBBE-FUTABA na 2011 a telemetrie nikde :
http://www.robbe.de/robbeextra/Kataloge ... 1Czech.pdf
ví tedy někdo něco konkrétního nebo je to jen klasická spekulace stylem "přání je otcem myšlenky" ...
díky ...
koukám do nového katalogu ROBBE-FUTABA na 2011 a telemetrie nikde :
http://www.robbe.de/robbeextra/Kataloge ... 1Czech.pdf
ví tedy někdo něco konkrétního nebo je to jen klasická spekulace stylem "přání je otcem myšlenky" ...
díky ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Znám člověka který tvrdí že viděl mimozemšťany ... ale vážně ... docela jsem smutný že zrovna Futaba to ještě neumí ... sám mám Futabu T10CP a když jsem ji kupoval, byl tam přijímač R6014 a ten už tehdy měl na sobě konektor DATA ... a už tehdy před lety se spekulovalo o telemetrii ...
naštěstí mám výměnný modul a asi to pojistím koupí Duplexu nebo Twinu ... škoda, déle čekat nehodlám ... trénuji na závody větroňů kde je Vario docela fajne
naštěstí mám výměnný modul a asi to pojistím koupí Duplexu nebo Twinu ... škoda, déle čekat nehodlám ... trénuji na závody větroňů kde je Vario docela fajne
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Ahoj, zatím můžem jen čekat, na veletrhu zatím s ničím nepřišli.
Více zde http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1112943
Více zde http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1112943
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Zatím to vypádá, že Futaba telemetrii zkouší a zřejmě ji nepusí dokuď nebude vyzkoušená, ovšem jestli je to vše pravda co píše venca nejdek na mojehhobby.
Původně s telemetrií měla Futaba prijít na jaře 2011, to asi nějak nestihli, další termín má být léto 2011.
Tak uvidíme, zda to nebude jen zas fáma.
Podle venci futabí telemetrii zkouší v ČR tři lidé, on ji viděl, jeho známej ji testuje 7 měsíců na T12Z, prý funguje k plné spokojenosti.
Prý u T8FG a FX-20 se jen dohraje soft a u FX-30 T12FG a výše se budou muset posílat do servisu na předělání, u těchto vysílačů prý mají i nový display s podsvícením.
Jelikož vlastním FX-30, tak mě bude i zajímat cena té úpravy.
Telemetrii se nebráním, rád ji přivítám, počkám si na ní.
Jestli to bude trvat dlouho nevadí, vydržím, však mohu létat i bez ní
.
Původně s telemetrií měla Futaba prijít na jaře 2011, to asi nějak nestihli, další termín má být léto 2011.
Podle venci futabí telemetrii zkouší v ČR tři lidé, on ji viděl, jeho známej ji testuje 7 měsíců na T12Z, prý funguje k plné spokojenosti.
Prý u T8FG a FX-20 se jen dohraje soft a u FX-30 T12FG a výše se budou muset posílat do servisu na předělání, u těchto vysílačů prý mají i nový display s podsvícením.
Jestli to bude trvat dlouho nevadí, vydržím, však mohu létat i bez ní
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
kesi píše:Promiňte prosím, ale k čemu je ta telemetrie dobrá a co to tedy vůbec je?
Telemetrie je přenos zpět z modelu do vysílače, případně do externího přístroje, na kterém můžeš odečítat hodnoty např. napájecí napětí přijímačových i pohoných aku., proud odebíraný motorem, kapacitu, výšku + vario stoupání či klesání modelu, množství paliva ve spalovacím modelu, GPS atd. Vše záleží jen na použitých čidlech a potřeby pilota o čem chce být informován.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
sramy píše:Zatím to vypádá, že Futaba telemetrii zkouší a zřejmě ji nepusí dokuď nebude vyzkoušená, ovšem jestli je to vše pravda co píše venca nejdek na mojehhobby.
Jestli to bude trvat dlouho nevadí, vydržím, však mohu létat i bez ní.
a na ten soft bude treba posielat radio aby to dorobili, alebo to bude niekde volne k stiahnutiu a uživatel si to nahrá sám?
Bohužel se to asi bude posílat, prý FX-30, T12 a výše
Ale mám to jen z diskuze na Mojehobby od venci nejdka, tak za to nedám ruku do ohně, ještě počkej na reportáž od TomaseC, slíbil, že písne o Futabí telemetrii - nátzev FASSTest
viz vlákno: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=35461
Uvidíme co nám bližšího k tomu napíše.
Ale mám to jen z diskuze na Mojehobby od venci nejdka, tak za to nedám ruku do ohně, ještě počkej na reportáž od TomaseC, slíbil, že písne o Futabí telemetrii - nátzev FASSTest
viz vlákno: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=35461
Uvidíme co nám bližšího k tomu napíše.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Telemetrii si docela přeju, tak bych raději uvítal verzi kde by stačilo přehrát nový FW a bylo by.
Ale jestli to bude požadovat změny v HW, tak bude nutné vysílač poslat do servisu, bude záležet jaká bude cena úpravy, zda se telemetrie vyplatí,
taky moc nepodporuju, šťourání se v novém a hlavně funkčním vysílači.
Ale jestli to bude požadovat změny v HW, tak bude nutné vysílač poslat do servisu, bude záležet jaká bude cena úpravy, zda se telemetrie vyplatí,
taky moc nepodporuju, šťourání se v novém a hlavně funkčním vysílači.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz