Kdo převine (dodá) CD motorek?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Čop
Kontaktovat uživatele:

Kdo převine (dodá) CD motorek?

#1 Příspěvek od Čop »

Chlapi, jsem totální neuměl, zejména co se týká elektroniky. Existuje mezi vámi někdo kdo by byl schopen dodat (za patřičnou úhradu) převinutý CD motorek?
Spíš lítač než stavěč...
lada

#2 Příspěvek od lada »

Čop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Čop »

To je hezký, ale když se podívám na parametry, je to motor tak na éro 600-700g (jestli dobře počítám). Cena by byla super ale je to velký... A ten menší zase není s cenou úplně ideální :D
Spíš lítač než stavěč...
pepan

#4 Příspěvek od pepan »

Zdravím, záleží na jaký model ten motor chceš.Pokud to má být jen poletucha tak do 300 g, a motor má vinutí asi 0,12-0,2 mm, tak se převíjením vůbec nezatěžuj, maximálně udělej přepojení do trojúhelníku, výkon stoupne asi o třetinu.Já jsem dal takový motor (přepojený na trojúhelník) do éra R=1440, váha 430 g, vrtule 190/100, motoru jsem udělal větrací otvory (nutné), odběr na stole byl 8 A na tři články....prorokovali mi max. na vodorovný let...hehe, trvalé stoupání pod úhlem 40-45°...pravda, záleží také na profilu...na baterky 3s 1350mAh jsem bez termiky létal běžně 1 hodinu (pak už to nebaví)...pár vteřin chodu stačilo na vytáhnutí do výšky a pak jen klouzat....neboj se se taky něco zkusit sám...
Marek_Kurim
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Marek_Kurim »

Jaké jsou s těma motorama zkušenosti?
Marek_Kuřim
----------------------------
FC16Exp, 40MHz/81
Nik - r=1000mm, VM MPJET, 9×4,7, 3S 1050mAh Xpower
Vivat - r=1800mm Speed600Race, 2,33:1, 10×7, 3S2P 1050mAh Xpower
T34/85 - 2×280 s převodem, 2S LiIon 2100mAh Panasonic
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Me se doma zacinaji pomalu hromadit motorky z CD, zatim sice jeste mam pro vsechny nejake vyuziti, ale mozna se najde i nejaky prebytecny..... no aby to nebylo zadarmo, tak navrhuju univerzalni platidlo - lahev dobreho cerveneho :wink:
Jinak vsechny moje dosavadni motorky jsou na dvojclanek, odber 5 - 9A, vrtule 5" az 9" a tlacne i tazne usporadani ... Ale muzu navinout i triclankovej motor, to neni problem. Taky jde o to do jakyho era to bude, do stihacky jsem udelal vysokootackovej na malou vrtulku, do dvojplocha zase pomalej na 9". Magnety nemenim, jsem linej, ale pak by to asi bylo jeste vykonnejsi. Takhle je to tak do 250-350g modylku na normalni litani, ne na brutalni akrobacii (vyjimkou je ten tryskac, ten ma 200g a motor zere 9A, ale to je extrem)
Tak kdyztak dej vedet do jakyho era si to predstavujes a ja se doma mrknu jestli neco najdu, co by stalo za previnuti....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Čop
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Čop »

S největší pravděpodobností to bude ten tvůj Messenger. Moc se mi líbí. Taky by mě zajímalo co bys na něm podruhý udělal jinak?
Spíš lítač než stavěč...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blesk »

já mám doma jeden malý motorek převinuty z CD Mechaniky s kamosem jsme to zkousely a jede pekne akle žádné údaje nemám
Abu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Abu »

Muj Messenger ma zbytecne velky uhly nabehu kridla, takze ted leta s mirne potlacenou vop (rezat ty vzpery se mi nechtelo). Jinak bych na nem asi nic nemenil. Mozna je zbytecne zvetseni smerovky (bal jsem se aby to nebylo tupy, tak jsem ji asi o 1cm zvetsil na vysku i sirku, ale je to zbytecne, maketova velikost staci). Jinak pevnost vyhovuje a lita to tak jak ma - pomalu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“