4WD Nitro Tomahawk Thunder Tiger

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tono40

4WD Nitro Tomahawk Thunder Tiger

#1 Příspěvek od Tono40 »

Velmi by som chcel poprosit o pomoc ludi skusenejsich a znalych veci'.Som letecky modelar {sem tam aj lodicka} a kupil som synovcovy Tomahawk.V autickach sa nevyznam,ale chytilo ma to.Motor sme ako tak zabehli,ale zistil som,ze mi nezabera zadna naprava.Predna len ako tak poslabsie.Spojka ide OK.Na RC suprave nie su nejake funkcne trimre.Diferaky sa tocia ,spojka je OK ale zadna prevodovka je nejaka mrtva.Aj predne gumy su uz v cudu a zadne ako nove.Ked chytim predne kolesa ,tie sa roztacaju,ale zadne uplne stoja,hoci diferencial do prevodovky sa toci ako blazon.Prosim Vas ako to nastavit ? Dakujem. Tono.
Tono40

Problem

#2 Příspěvek od Tono40 »

Je asi to,ze som v Anglicku a aj ked vidim okolo seba modelarov,neodvazim sa ich oslovit,nakolko po anglicky az tak dobre neviem.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od darth.hokro »

Nejsem expert na spalováky. Ale chtělo by to asi vyměnit olej v diferenciálech. Pochopil jsem dobře že model má i středový? Pokud zabírá moc předek je potřeba do středového difu dál hustější olej 50 000w, možná i víc. Bude více svornější. Ale lepší by bylo kdyby ti poradil někdo kdo má ten samej model. Já to beru podle E-reva vxl, kde jsem středovej diferenciál přidával kvůly opačnému problému, auto šlo furt na zadní. :D
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Tono40

Do kelu,

#4 Příspěvek od Tono40 »

Dakujem za odpoved.
Dnes som mal rozobratu zadnu prevodovku,ale tam som moc mudry nebol.Tam sa v podstate neda nic nadstavit.Po zlozeni sa mi zdalo ze to bude zaberat.V ruke,ked pootocim nahonom z diferaku sa to az trha z ruky,t.j. zabera,ale ked som to nastartoval opat mrtve.A predok taha ako cert.Skusim rozobrat stredovy nahon na diferaky a ked to nepomoze,prehodim navzajom prevodovky.Olej v nich nie je.Len vazelina.
A auto budem vnimat ako stroj na trening a od Thunder Tiger nechcem uz v zivote nic vidiet.
Je mi luto vracat ho do obchodu ale veru mam na to chut.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darth.hokro »

Thunder Tiger dělá slušné modely. Kamád má od nich elektru a je staršně spokojený. Ono vazelína neudělá žádnou svornost, proto se tam dávají silikonové oleje různých vizkozit. Pokud chceš odbornější rady, mrkni sem http://www.rcmagazine.cz/forum/index.php
a ať ti to jezdí
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Tono40

Dakujem,

#6 Příspěvek od Tono40 »

ved prave preto je mi to luto vracat ho do obchodu,pretoze aj motor bol nadstaveny z vyroby inak ako popisuje manual a kurva mala nesiel ani bohovy,ale uz som ho zabehol a nadstavil a maka slusne.Uz mu len vychytavam muchy.Akurat mam problem nastartovat,ked je teply.Ale aj na to pride.Dufam
:roll:
Len tie prevodovky ma hnevaju.A to fakt neviem co s tym.Vezmem ho zajtra do obchodu,nejako sa snad dohovorime.
Mal som objednanu elektru Kyosho Inferno,ale nepresla mi objednavka cez banku.Asi som tam cosi zmrvil.Ach ta anglictina.
Ale to Kyosho bude.A tuto malu kurvu tiez dam do laty :lol:
Tono40

???

#7 Příspěvek od Tono40 »

Noo,rady som sa nedockal.Nevadi.Samemu mi to logicky nejde dohromady preco predna menej zatazena prevodovka taha viac.Nevadi.Necham to tak.Auticko aj tak ide ako gula a som fakt ochotny potvrdit,ze na rovine dosahuje tych papierovych 70 mil za hodinu.T.j. vyse stovky v km.To su fakt bomby :-))).
scarabeus

#8 Příspěvek od scarabeus »

Ne vzdy se dockas rady po internetu. Chapej, ze pokud s tim nekam zajdes, dozvis se toho o stovky procent vice nez takhle "po cuchu" od nas. Seber odvahu, jazyk a zajdi za mistnima domorodcema, oni nekousou :-)
Tono40

Ved to,

#9 Příspěvek od Tono40 »

ja viem ze to je najlepsie riesenie,len ta anglictina.Ach jaj.O normalnych veciach by som sa uz ako tak dohovoril,ale tu je odborna terminologia a to mi este chvilu potrva.
FlyBear

#10 Příspěvek od FlyBear »

Takhle pro začátek moc terminologie nepotřebuješ. Prostě to klukům přines ukázat, oni to okouknou a pak snad zkusí poradit nebo rovnou pomohou nastavit (či opravit, je-li potřeba).

Takováhle chvilka praxe vydá za tisíce slov :wink:

Já si třeba podle toho popisu pořád neumím pořádně představit, co tě vlastně trápí. A ono se to asi blbě popisuje - zato by určitě bylo velmi jednoduché to ukázat...

Proto se taky přimlouvám za to, abys sebral odvahu, odhodil trému - a zašel k domorodcům :)
scarabeus

#11 Příspěvek od scarabeus »

Nehlede na to, ze kdyz tam zajdes, tak se jazykove neco priucis a procvicis. Nevidim tam jedine negativum krome stydlivosti a to je jen na tobe, jestli to prekonas :-) Ber to jako vyzvu - pokud se ti podari za nima zajit a problem vyresit, jsi zase o kus dal.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JirkaA »

Týden kecání o ničem po večerech s domorodci u piva v anglickým pubu vydá za rok jazykové školy. Překonej ostych a směle do toho. Normálním lidem není cizinec snažící se o jejich rodný jazyk k smíchu, naopak mají pochopení a jsou ve skutečnosti rádi, že se snaží s nimi domluvit jejich jazykem a sami se snaží, aby ses s nimi v pohodě domluvil.
OK2WY
Tono40

Re: 4WD Nitro Tomahawk Thunder Tiger

#13 Příspěvek od Tono40 »

Xixixixi .Ano a aj nie.Som v Anglicku...Tu si velmi rychlo musis dat pozor na to,aby si ako cudzinec nedostal namiesto odpovede po drzke od domorodcov.Ako kde.....Oni su uz totiz dost agresivny na cudzincov co aj chapem.Toto tu nebudem rozoberat.
Odpovědět

Zpět na „Auta“