Simulátor vs. Win7 64bit

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
CharlieCh

Simulátor vs. Win7 64bit

#1 Příspěvek od CharlieCh »

http://www.dealextreme.com/p/usb-fms-si ... lers-11996

Dneska mi došel tento simulátor, tak jsem ho rychle připojil, wokna si stáhly ovladače, sim se rozblikal a to je bohužel asi tak vše. V systému je nainstalovaný jako 2 položky:

Herní zařízení standardu HID
Vstupní zařízení USB

ale ani FMS, ani PhoenixRC ho však nevidí.

Pomooooooc!
AR1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od AR1 »

Tento simulátor? To je jen kabel.

Mšl jsi si objednat třeba tohle: http://www.dealextreme.com/p/reflex-xtr ... lers-15582

Ale jak ten 64 bit nevím.
CharlieCh

#3 Příspěvek od CharlieCh »

Ano, máš pravdu kabel simulátoru, nicméně, FMS je přiložen na CD, takže...

A jaký je mezi nimi dle tebe rozdíl? A mluvme pouze o hardware.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od chastra »

Podle mě nemá dobře napsané PnP ovladače a nemusí fungovat na 100% v 64bit systémech. Vyzkoušej ho na jinym systému. Kábl kterej mám vyzkoušenej ve všech widlích a funguje no probléma je originál od hitecu Dodáš potřebnou koncovku a jede skoro na všech TX s PPM a konektorem.
P.S.: Pokud ho widle viději a funguje kalibrace v nich, tak je problém jen v nastavení simu.
CharlieCh

#5 Příspěvek od CharlieCh »

Podle mě je chyba v tom, že drivery tento kabel zasadí do systému pod zařízení HID, a simy hledají něco jiného. Zkusím na Win XP.
mato1221
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mato1221 »

na W7 nejde FMS ani na vistu
zdekar

#7 Příspěvek od zdekar »

Problém je ve FMS protože bůhví proč potřebuje, abys měl v PC sériový port (starý ne USB). Dá se to údajně nějak obejít přes simulátor portů, ale možná se ti ten kabel podaří rozchodit s dalším simulátorem zdarma, který se jmenuje RC desk pilot a ve W7 chodí bezproblémově.
http://rcdeskpilot.com/
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Maxipes

Re: Simulátor vs. Win7 64bit

#8 Příspěvek od Maxipes »

CharlieCh píše:...ani PhoenixRC ho však nevidí...

Phoenix ho ani videt nemuze, potrebuje svuj vlastni kabel s HW klicem (nebo crackly s HW klicem). A originalni kabel s W7 64bit funguje bez problemu.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
CharlieCh

#9 Příspěvek od CharlieCh »

Díky všem, v tuto chvíli neřeším simulátor, ten počká, prvně potřebuji rozchodit připojení vysílače k PC.

Momentálně jsem připojil kabel k PC s WinXP, bezproblémově došlo k nainstalování, v ovládacích panelech se rovněž hlásí jako cosi PPMi, ale nejde provést kalibrace.

Ještě dodám, že chci využít vysílač z vrtulníkového setu Safari H41. Zde si však nejsem jist, jestli stačí zapnout vysílač a hotovo, protože o připojení k PC není v návodu ani slovo.
CharlieCh

#10 Příspěvek od CharlieCh »

Takže, poslední informace - tento kabel bez problémů funguje i pod Win7 64bit.
U mně byla a je chyba v setovém vysílači k Safari H41, po připojení stařičké T6AM27 se všechno rozjelo.

Takže, jestli máte někdo nějaké info, hlavně k významu DIP přepínače na zadní stěně, byl bych moc rád. Děkuji.
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

Jen na doplnění.

FMS budiž do hrobu dán a Desk Pilot ho bohatě nahradí. :wink:

Obrázek

Až se vrátíš k simulátoru doporučují použít namísto FMS simulátor Desk Pilot viz tento odkaz, který také zdarma a je lepší. Návod na zprovoznění viz tento dokaz.
CharlieCh

#12 Příspěvek od CharlieCh »

FMS nepoužívám, neboť na Win7 64bit mi nefunguje... a byť se cítím nebýt počítačovým negramotou, tak mi ani RCdeskpilot nejde nainstalovat...ale nevadí :D
Drondys

#13 Příspěvek od Drondys »

CharlieCh píše:FMS nepoužívám, neboť na Win7 64bit mi nefunguje... a byť se cítím nebýt počítačovým negramotou, tak mi ani RCdeskpilot nejde nainstalovat...ale nevadí :D

Jsi první člověk, o kterém zatím vím, že mu simulátor Desk Pilot nejde nainstalovat. Pro ostatní když tak popiš podrobnosti, chybové hlášení atd. a z toho se pak možná někde na webu najde řešení pokud podobný problém měl už někdo jiný tj. pokud nebudeš i v tom konkrétním problému prvním průkopníkem. :wink:
CharlieCh

#14 Příspěvek od CharlieCh »

Já vím, toto je určitě to nejpodivnější, co se mi za hodně dlouhou dobu stalo. Poklepu po instalačce, kolečko se zakoulí a tím to hasne. A ve správci úloh vidím spuštěné následující procesy:

rcdeskpilot_013.exe*32 RC Desk Pilot Setup
rcdeskpilot_013.tmp*32 Setup/Uninstal

A to můžu tak akorát odpálit dopryč :D , protože tím to skončí.
Jimik

Re: Simulátor vs. Win7 64bit

#15 Příspěvek od Jimik »

To mě zajímá. Přesně tato redukce je z DX na cestě ke mně. Doufám, že přijde bez cla. Co se týče simulátoru: Mám Win7 x64 - FMS jede v pohodě (v 32 bit módu), ale AeroFly Professional Deluxe nejde (v XP ano).
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“