72 MHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
rickey

72 MHz

#1 Příspěvek od rickey »

Nazdar chlapci, jsem tu uplne novy a rad bych se optal na pouzivani vyse zminene frekvence. Predpokladam, ze tato neni unas povolena...tak nevim. PS: Prijimac 4kanal 72MHz AM tu asi nesezenu co ? :lol:
Dikec :wink:
EdaN
Bydliště: Praha 5, Říčany. Domovské letište: Slatina, dále Vidoule, Vypich

#2 Příspěvek od EdaN »

Ne a ne a ne!! :-) Není povolená (je to emerika a jiný podobný banánistány), nepoužívat a přijímač by se asi, jako skoro všechno, sehnat dal, ale za cenu nebo kombinaci ceny a stráveného času, že je lepší komplet přezbrojit na něco lekálního, třeba 40MHz. ;-) Punktum...
Toro300 - notně olétaný Algol - létaný, ale létavý EG střídavý Farův Fénix 4.6 Eclipse, kanál 74+84
EdaN
Bydliště: Praha 5, Říčany. Domovské letište: Slatina, dále Vidoule, Vypich

27 MHz

#3 Příspěvek od EdaN »

Ale tak mě napadá, že kdyby měl někdo přijímač 27MHz ideálně kanál 7 (tuším 27,025 MHz), aspoň čtyřkanál, ideálně stařičký Graupneří FM/sss, tak by se mnou mohla být domluva :-) Do Artura by se mi hodil :-)
Toro300 - notně olétaný Algol - létaný, ale létavý EG střídavý Farův Fénix 4.6 Eclipse, kanál 74+84
Lordareon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lordareon »

na 27 mHz idu len hracky. fakt by som ti doporucil si kupit daco na 35, alebo 40 mHz.
Sky Lady - Reborned :D
Modra Balzoidna Bellanca 400
Cimmrman 4 (ASP 4ccm)
Music Buble - este vo vystavbe :D (na XM-2830-12)
+ Optic 6 :lol:
Nejake to hadzadlo a gumacik
Arab
Kontaktovat uživatele:

72 :-((

#5 Příspěvek od Arab »

Ani to nezkoušej bo jak se něco vy... tak to odser.... Jen éra 35 auta lodě a ostatní 40 mhz to co tu tvrdí všichni měj se čau
Arrow 3D 350W Dualsky (3D akrobat)
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php
Kovboj

Re: 72 :-((

#6 Příspěvek od Kovboj »

Arab píše:Ani to nezkoušej bo jak se něco vy... tak to odser.... Jen éra 35 auta lodě a ostatní 40 mhz to co tu tvrdí všichni měj se čau

Po osobní zkušenosti na lodičkářském fóru Mo-Na-Ko bych řekl, abys to zkusil nabídnout nějakému lodičkáři, zájemců by bylo asi dost :-(
arda1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arda1 »

Kovboj píše:
Arab píše:Ani to nezkoušej bo jak se něco vy... tak to odser.... Jen éra 35 auta lodě a ostatní 40 mhz to co tu tvrdí všichni měj se čau

Po osobní zkušenosti na lodičkářském fóru Mo-Na-Ko bych řekl, abys to zkusil nabídnout nějakému lodičkáři, zájemců by bylo asi dost :-(
Jako co? Vysílač na 72MHz nabídnout lodičkáři?Si děláš kozy ne?Rozšlapat, rozbít ,provrtat,zničit -vytrhnout VF díl a použít na sim-jainak se nemusíš taky doplatit. :roll:
Kovboj

#8 Příspěvek od Kovboj »

arda1 píše:
Kovboj píše:Po osobní zkušenosti na lodičkářském fóru Mo-Na-Ko bych řekl, abys to zkusil nabídnout nějakému lodičkáři, zájemců by bylo asi dost :-(
Jako co? Vysílač na 72MHz nabídnout lodičkáři?Si děláš kozy ne?Rozšlapat, rozbít ,provrtat,zničit -vytrhnout VF díl a použít na sim-jainak se nemusíš taky doplatit. :roll:

Jo, dělám si srandu ale černou a založenou na realitě :-(
Kdybys viděl, jak se na mě sesypali když jsem se u jednoho přispěvku ohradil, že používat 35 MHz pro lodě prostě není 'košér', tak by se nedivil proč to říkám.
Než jsem to zažil, tak bych nevěřil pro kolik lidí je používání 'letecké' frekvence neberou jako neslušné maximálně jako nouzové řešení, ale považijí to za své samozřejmé právo :-(

Ale jinak samozřejmě vysílačku na 72 v ČR rozhodně ani nezapínat, natož používat!
Becker
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Becker »

Jen bych se zeptal.Znáte někdo někoho co již platil pokutu za to že používal špatnou frekvenci???Já jsem o nikom ještě neslyšel.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Speedy »

Na tu 72 by mohli velice snadno přijít z radiokomunikací při kontrole rušení nějakýho vysílání. Navíc je tam větší pravděpodobnost, že tě něco shodí. Ale hlavní průšvih by byl, kdybys někomu ublížil, nebo někomu rozbil třeba auto. V takovým případě to odneseš i za používání nedovoleného vysílače a zakázané frekvence. A osobně kdybych s tím viděl někoho lítat, tak mu to asi rozšlapu.
rickey

72 MHz

#11 Příspěvek od rickey »

Hmm, tak ja se nekam schovam, treba do lesa :roll:
Dik
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RadimHnilica »

Becker píše:Jen bych se zeptal.Znáte někdo někoho co již platil pokutu za to že používal špatnou frekvenci???Já jsem o nikom ještě neslyšel.

ano mám informace přímo z ČTU že modelář provozující loď na 35Mhz načapý zcela náhodou byl pokutován ne malou pokutou(rozhodně by za ty peníze koupil novou vysílačku)
Radim
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Tibor BK »

Jó pokud ji tak miluješ tak si ji dej do servisu přeladit a potom taky utíkej na ČTU pro schválení. :D :D :D
Jó a než to vyběháš a zaplatíš tak koupíš za ty peníze novou.
Jó mít FX40 na 72Mhz tak do toho jdu :D :D :D

Tibor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

Stačí to dát jednou :lol: :lol: :lol: No a coi se týče fx 40 tak si myslím, že má výměnný VF modul- takže schvalování není potřeba. Koupíš VF díl na 35(40) MHz zacvakneč a jede se. :wink:
Tibor BK
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Tibor BK »

Sorry chyba byla v připojení.

Tibor
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“