Potřeboval bych poradit s ukládáním nastavení pro jednotlivé letové fáze. Dovedu fáze aktivovat- na displaji svítí 1,2 nebo 3. Teď chci nastavit ve fázi 1 křidélka o 1mm vzhůru pro odhod házedla. To dovedu, ale nastavení se buď neuloží vůbec nebo se uloží do všech předvoleb letových režimů.
Tuším, že dělám nějakou triviální chybu, no, ale jakou. Z manuálu moc moudrý nejsem. Díky předem za všechny podměty.
Radek
MPX Cockpit SX - programování letových fází
Středy a dorazy jsou skutečné středy a skutečné konce pohybu serv, tj. nastaví se jednou, podle zabudování serv v modelu.
Letové fáze ovlivňují trimy kniplů, a některé mixy, z hlavy si nepomatuji které (myslím, že Q->Q, Q->F, a F FIX), a dual rate poměr.
Nevím teď, jak to pozapojovat a nastavit, protože na Cockpitu jsem ještě žádné letadlo, kde bych letové fáze potřeboval nenastavoval, ale ze čtení manuálu si to tak nějak zběžně pomatuji.
Letové fáze ovlivňují trimy kniplů, a některé mixy, z hlavy si nepomatuji které (myslím, že Q->Q, Q->F, a F FIX), a dual rate poměr.
Nevím teď, jak to pozapojovat a nastavit, protože na Cockpitu jsem ještě žádné letadlo, kde bych letové fáze potřeboval nenastavoval, ale ze čtení manuálu si to tak nějak zběžně pomatuji.
mhabr píše:Letové fáze ovlivňují trimy kniplů, a některé mixy, z hlavy si nepomatuji které (myslím, že Q->Q, Q->F, a F FIX), a dual rate poměr.
Presne tak + navic hodnoty FIX:
The current trim settings for AILERON, ELEVATOR
and RUDDER
Flight phase-specific mixer inputs
Q ->Q aileron input to the outboard flaps
Q ->F aileron input to the inboard flaps
FIX F fixed value for FLAP Î 14.11.2.
mixer inputs for the free mixers Î 14.12.
Flight phase-specific transmitter control settings
Dual-Rate for AILERON, ELEVATOR and
RUDDER Î 14.9.1.
Fixed values for AILERON, ELEVATOR, RUDDER,
which are called up using the FIX button Î 14.11.5.
Tohle je v modu GLIDER, trebe u HELI to vypada podle manualu jinak, ale o tom vim prd.
- rdubsik
- Kontaktovat uživatele:
Honza píše:rdubsik: Už jsi na to přišel? Kdybys potřeboval, můžu ti poradit, jen se mi nechce něco sáhodlouze popisovat jen tak.
Honzo, děkuji za nabídku, abych řekl pravdu. nepřišel. Ale protože jsem opět přerazil gondolku u házedla na půl v místě za křídlem, tak se programování odkládá. Teď řeším, jestli jí budu ještě jednou opravovat nebo rovnou objednám u Ondry Rezlera novou.
Až to bude aktuální, ozvu se, ještě jednou díky.