Parkzone micro

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Parkzone micro

#1 Příspěvek od František Koudelka »

Tak mi dneska prisel tento model, micro SU - 26 :D nabil jsem baterii, sparoval s DX7 vse vypada ze funguje akorat servo krodelek jde malicko trhave...ne moc ale jde......da se s tim neco delat, necim prostriknout drahu potenciometru....nemate nekdo zkusennost? serva jsou shodna se vsemi temi micro modely od E-flite nebo parkzone...linearni. Jinak je to moje prvni letadlo, litam pres pul roku sim, zvladnu to?...prcek stal 40liber tak sem neodolal, cena mi prisla dobra... :D
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Milan Nes »

mno popravdě do začátku to jehodně blbý letadlo :)
nestabilní akrobat ještě k tomu malej ...

no dej si malý výchylky a modli se :) ono to snad vydrží dost ran ...

chtělo to něco jako Easy Glider, Fun Cub, mustang od ŠADu ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od František Koudelka »

Jo jo, asi nejblbejsi varianta na zacate, ale je to hodne lehoucky tak snad pokud s tim vylozene nekrapnu tak by to mohlo par letu dat, nemam kde mit vetsi model a tohle nebylo zas tak drahy tak sem to zkusil no...vychylky jsem stahnul na 90procent a expa dal 25procent, samozrejme pockam na idealni pocasi az bude opravdu hezky
simonpk

#4 Příspěvek od simonpk »

no neviem preco vseci hovorite to iste ze na zaciatok easy glider atd preco neskusit nieco ine ja mam od parkzonu p51 ultra micro a je to celkom stabilne pri bezvetri a o su som pocul ze je dost poobne hmm a co sa tyka padov je to prilis lahke aby sa tomu stalo nieco ako zlomenie trupu kridla sa zlomit mozu a oska motora sa moze porivit ale inak je s tym fakt sranda
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Milan Nes »

simonpk píše:no neviem preco vseci hovorite to iste ze na zaciatok easy glider atd preco neskusit nieco ine ja mam od parkzonu p51 ultra micro a je to celkom stabilne pri bezvetri a o su som pocul ze je dost poobne hmm a co sa tyka padov je to prilis lahke aby sa tomu stalo nieco ako zlomenie trupu kridla sa zlomit mozu a oska motora sa moze porivit ale inak je s tym fakt sranda

protože to stojí peníze ...

imho je dobrý když první let trvá dýl než 5 vteřin :)
učil sem už pár lidí lítat od nuly ... tak beru to podle svých zkušeností ...

já začínal na docela prej svini asw - 28 a sedla mi ale začátečníkovi bych jí nedoporučil :) a u mne nalítala dost hodin
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kacer08 »

Vůbec nechápu proč ho všichni strašíte že je to zlý , vůbec to není pravda!!
Sučko je velice hodný , výchylky si nech 100 % expa ti můžu zjistit kolik mám nastaveno já. Lítám i za větru, dá se normálně.
Za bezvětří se da litat i na čtvrt plynu, lítá to hezky pomalu.
Akorát bacha baterie před zdechnutím nedá žádný echo, rovnou vyplivne motor.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od František Koudelka »

Litam pres pul roku sim tak snad mi to neco dalo, ty expa radsi vetsi a kdyz tak je stahnu to sem tak delal i u vrtasu, jeste teda kdyby nekdo vedel co s tim servem, jako neskube to moc ale nerad bych to hned rozbil kvuli technicke zavade...

a jeste jeden dotaz, ted mam teda dva modely a pri prepinani musim vzdy parovat? nebo si to pamatuje a jen prepnu model?..DX7
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Eduard »

Neboj, to zvládneš - já sem šel rovnou na akrobat, pátý měsíc bez zlomeniny a to lítám často. Jde jen o to, abys nazakufroval. :P
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Eduard »

Stačí jen přepnout, vysílač si pamatuje jak příjmače, tak nastavení.
Než si začneš hrát se servem, tak bych je zkusil prohodit v příjmači, jestli to je vubec tím servem.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od František Koudelka »

Servo prohodit nejde, otevrel jsem trup a dve jsou na desce a jedno je tam navic samostatne pro kridelka, to pro kridelka se mi zdalo ze chodi na jednu stranu ztuha tak jsem jej axialne malicko uvolnil a zlepsilo se to, striknul jsem do nej malicko sprejem, neco jako WD co pouzival v praci pro konektory, zda se mi ze na jednu stranu jako by se pohne rychleji nez na druhou, takovej schodek jako by, ale je to ted lepsi nez to bylo....tak to asi necham....
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od František Koudelka »

Tak vitr pomalu ustava, pokud bude slusne o vikendu tak bych to zkusil.....pujdu s tim do parku je tam trava, mam tam nechat podvozek a nebo bez nej....pristani bude do travy....
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od František Koudelka »

Tak jeste jsem neletel, ale rikam si zkusim to aspon zapnout jestli to funguje...a ono k memu prekvapeni je KO to servo jak sem o nem psal....je to naprosto nepouzitelne k letu, servo lita ze strany na stranu...a to sem s tim nic nedelal jen to lezelo 14dni v krabici....zkusim to necim vycistit....ale nevim....nove jsem nasel a stoji to co je pul cena letadla :?
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od František Koudelka »

Takze panove....... :D :lol: :lol: oslavte to nekdo za me, muj uplne prvni let a letadlo je ve vysledku cely......ALE :lol:

nejdriv jsem to vzal na parkoviste pred dilnu kde litam s vrtulnikem s tim ze si s tim zkusim jen tak poskocit po zemi abych aspon vedel jakou rychlost to potrebuje a tak....no nebyl to moc dobrej napad nasledovyly asi ctyri nebo pet padu z toho jeden ostre na cumak :? ...zjistil jsem ze tento prostor je totalne nevhodny pro jakekoliv pokusy o let...jednou se mi podarilo odstartovat otocit se a opet pristat, ale dalsi pokus opet tvrdy pad, taky nebylo uplne bezvetri a s letadlem to mavalo at sem delal co sem delal absolutne nebyl prostor a cas neco delat,

nicmene jakou rychlost to potrebuje a jak se to chova jsem zjistil tak jsem se vydal do nedalekeho parku kde je vsak hriste a tam je potreba start z ruky...

povedlo se na potreti a pak uz jsem jen letal az sem citil ze slabne baterie tak jsem...s tim nejak slusne spadnul, vse chodi nic neulomeneho akorat prit om tvrdem padu se mi asi malicko posunula vrtule a ted nepatrne chyta o cumak ale s tim sem tak letal

a jinak, povedlo se... :D

protletet fotbalovou branou :D samozrejme nechtene :lol:
otocit letadlo na zada...nechtene ale pak uz s plnou kontrolou jsem jej otocil zpet
a dokonce jsem chvilku a to taky nechtene visel na vrtuli :lol:

na zaver vyblbnul jsem se a divim se co to vydrzi...pocitam ze v tech zacatkach to asi stejne rozbiju tak mozna kpoupim jeste jedno to same ero do rezervy, je to teda ostry, maximalne neklidny jen jak trosku foukne ale to vse sem cekal....a hlavne to po prvnim letu je cely a funkcni 8)
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od František Koudelka »

Vzhledem k tomu ze uz mam za sebou asi deset letu, tak premyslim o vylepseni :D mel by v tom byt sestikanalovy prijimac, mam presne to co na videu a napadla me prave tato myslenka....jak sem na you tubu nasel tak uz to nekdo zkusil, dodat jedno micro servo a kridelka ovladat zvlast, mohou pak fungovat jak klapky...flaperony....ma to nejaky vyznam u tohohle prcka?...viz prilozene video

http://www.youtube.com/watch?v=6Zy-8-XyXMY
Kovboj

#15 Příspěvek od Kovboj »

František Koudelka píše:jak sem na you tubu nasel tak uz to nekdo zkusil, dodat jedno micro servo a kridelka ovladat zvlast, mohou pak fungovat jak klapky...flaperony....ma to nejaky vyznam u tohohle prcka?...viz prilozene video

Mě se to zdá na takového akrobata jako konina, navíc si jen zkrátíš dobu letu díky odběru druhého serva a o něco zvedneš i váhu celého modelu.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“