Halový vlečný háček pro větroně

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
epoxid1
Kontaktovat uživatele:

Halový vlečný háček pro větroně

#1 Příspěvek od epoxid1 »

Ahoj všem,
při nedělním googlení jsem objevil aerovlek v hale. Vlekala nějaká 54rka a vlečený byl fox. neváhal sem a postavil sem si ho také z depronu který mi zbyl po sezoně, ale potřeboval bych vymyslet nějak vlečný háček do čumáku. :)Plán na model a video je zde http://www.danieljust.de/ vlevo v menu Modelle a kliknout na obrázek foxe. zhruba uprostřed stránky je Video k nahlídnutí. Předem díky za rady :)
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MODYN »

No klidně bych i řekl, že to měl na kousek suchého zipu. :wink:
epoxid1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od epoxid1 »

jo to by asi i šlo. při vypnutí hrcnout a snad :lol: ale myslím že to chce něco jistějšího. nebo bych si to tak přál :wink:
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MODYN »

Jen by mě zajímalo jestli neměla něco společného ta rána s vyvlíknutím háčku :D že by někdo přestřelil lanko vzduchovkou? :P
epoxid1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od epoxid1 »

v hale ? snad ne.. :lol: stějně to chci zkusit venku za bezvětří. nechat se vyvlíct aspon do 100 metrů. A to už by asi byl vzduchovkou problem. :idea:
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MODYN »

epoxid1 píše:v hale ? snad ne.. :lol: stějně to chci zkusit venku za bezvětří. nechat se vyvlíct aspon do 100 metrů. A to už by asi byl vzduchovkou problem. :idea:

No všimnul sis toho zvuku asi vteřinu před odpojením foxe?
epoxid1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od epoxid1 »

už ano. ale vzduchovka těžko,ne?? :?: nevím co to bylo.. a jestli to má spojitost s vypnutím ? :lol:
tocamac

#8 Příspěvek od tocamac »

V komentari pise "...ans Seitenruder gekoppelten Schleppkupplung...", tj. vypinaci mechanismus napojeny na smerovku a funguje to "sehr gut" ;).
epoxid1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od epoxid1 »

aha, já si v tom moc nepočtu.. jsem dobrý angličtinář, ale němčina mi nic neříká díky za překlad. :wink:
patty111

#10 Příspěvek od patty111 »

tahat za cumak nevim jestli je idelani. :D
Zkus dat system do teziste. :wink: ale muzu se plest.
no ono to letadlo neni cele z depronu, ale kridlo je s klasickeho polystyrenu, ma profil a je to ta nejlehci varianta co lze udelat. Ovsem nesmi s tim placnout, krehke. V tomto pripade jde hodne o vahu, podle toho co vidim je setreno vsude. Je to pekny, ale nejak nechapu ucel.
To uz bych sel radsi do Clika.
Ven s tim nema cenu ani chodit.
JMalik

#11 Příspěvek od JMalik »

Tahat za čumák!
Vlekáme tak venku všelijaká volná i RC házedla za Yakama od RC Factory, nebo jsou jako vlečná podobné EPP stroje. Měl jsem vypínací háček v čumáku, který vypnul při plně natažené výškovce, nebo stačí špendlík bez hlavičky zapíchnutý shora do čumáku, pak se to odpojí obráceným lopingem. Vleká se to obyčejnou nití, cca 5 -8m dlouhou. Nejdůležitější pro začátek je vlekat malou rychlostí a mít značně potlačenou výškovku toho vlečeného stroje, jinak se to šíleně bočně rozkymácí. To kymácení se dá taky podstatně omezit vlečením kolmo nahoru, ale už to vypadá blbě. Na špendlík to chce malý kroužek z ocelové struny, samotná niť zůstává často viset.
Jeden drží vlečnou, druhý házedlo a když to vypouští, tak základ je stoupat dost ostře menší rychlostí s vlečnou a nenechat si vytrhnou házedlo z ruky, jinak se to hned vypne. Jakmile to letí, zvýšit trochu rychlost a hodně potlačovat výškovku vlečeného stroje.
patty111

#12 Příspěvek od patty111 »

jj, ja v tom ale porad vidim takovej nesmyl trosku :roll:
..nebo takhle, me vlecny nic nerikaj..nakonec ani poradne nechapu o cem je tady rec :D kdo a co se taha a pod...
je to v topicu (V HALE), takze porad v tom vidim nejakej trochu nesmysl.
My sme to samozrejme taky zkouseli, venku s metrovkama..zadnej zazrak.
BARTOSS.cz

#13 Příspěvek od BARTOSS.cz »

Jo JO zadnej zazrak... Ale docela sranda.. http://www.youtube.com/user/batosscz#p/u/6/I28M0AHxiPU
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“