Zranil Vás někdy model?
Zranil Vás někdy model?
Ahoj, včera jsem dostavěl kamarádovy Pipera 1800mm rozpětí na elektriku.
Dnes se mi doneslo že to dával dohromady jako, zapojil křídla a chtěl to složit na let. Skládal to ještě s někým a zavadil o plyn.
Výsledkem je zlomená vrtule zapíchlá ve zdi pokoj vymalovanej na červený odstín a 17 stehů na ruce.
Musím zaklepat že mě éro nikdy neporanilo.....
Máte nějaký podobný úraz s RC modelem?
Dnes se mi doneslo že to dával dohromady jako, zapojil křídla a chtěl to složit na let. Skládal to ještě s někým a zavadil o plyn.
Výsledkem je zlomená vrtule zapíchlá ve zdi pokoj vymalovanej na červený odstín a 17 stehů na ruce.
Musím zaklepat že mě éro nikdy neporanilo.....
Máte nějaký podobný úraz s RC modelem?
Naposledy upravil(a) Dejfak dne sob 21.05.2011 14:53, celkem upraveno 1 x.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ano jako začítečník mě taky sekla vrtule, ale nic velkého.
Naučilo mě to používat funkci LOCK na plynu. Nikdy nemanipuluju s modelem pokud nemám zamknutý plyn a už zcela automaticky hned po přistání zamykám plyn.
Pomalu vybírám nové rádio a tato funkce je jedna z nejdůležitějších kterou požaduju u rádia.
Pokud doma něco s modelem dělám pod napětím sundavám vrtuli.
Naučilo mě to používat funkci LOCK na plynu. Nikdy nemanipuluju s modelem pokud nemám zamknutý plyn a už zcela automaticky hned po přistání zamykám plyn.
Pomalu vybírám nové rádio a tato funkce je jedna z nejdůležitějších kterou požaduju u rádia.
Pokud doma něco s modelem dělám pod napětím sundavám vrtuli.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Nikdy som nemal nastavený "lock" na plyne a nestalo sa mi že by sa mi spustil motor. Ale pred pár týždňami som pri pokusoch s novou vysielačkou skúsil zavesiť Tx za popruh a prvý výsledok bolo že sa vplyvom nevyváženia otočil a knipel dal šuchnutím o moje brucho plný plyn - no nevedel som čo skôr chytať..
Tak som na jeden prepínač namrštil červenú zmršťovačku, aby mi bolo jasné o čom je jeho funkcia, a kým sa neprepne (od seba) tak plyn zostáva v nule..
Tak som na jeden prepínač namrštil červenú zmršťovačku, aby mi bolo jasné o čom je jeho funkcia, a kým sa neprepne (od seba) tak plyn zostáva v nule..
coro píše: a kým sa neprepne (od seba) tak plyn zostáva v nule..
Taky to používám, ale přesně naopak. Plyn se vypíná od sebe, stejně jako se zapíná autorotace u heliny. Pak dokážeš motor při problému odstavit bez jakéhokoliv šmátrání a okamžitě, aniž by jsi musel pustit knipl. Stačí střelit prsteníkem.
Vrtule mě zatím nesekla, jelikož dost využívám funkci lock na plynu. Po zapnutí rádia zamknu plyn a až potom připojím baterku k modelu. Lock vypínám, až když jdu na start. Ihned po přistání ho zas zapnu.
Jednou jsem ale dostal letadlem ze zadu do hlavy (do krku). Naštěstí to bylo jen od Funtica (90g) a šel na přistání. Ale stejně to bylo trochu cítit.
Jednou jsem ale dostal letadlem ze zadu do hlavy (do krku). Naštěstí to bylo jen od Funtica (90g) a šel na přistání. Ale stejně to bylo trochu cítit.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdzd píše:coro píše: a kým sa neprepne (od seba) tak plyn zostáva v nule..
Taky to používám, ale přesně naopak. Plyn se vypíná od sebe, stejně jako se zapíná autorotace u heliny. Pak dokážeš motor při problému odstavit bez jakéhokoliv šmátrání a okamžitě, aniž by jsi musel pustit knipl. Stačí střelit prsteníkem.
U heliny je to asi inak, ja som to dal podľa smeru ktorým sa pridáva-uberá plyn normálnym kniplom.
Ale čo je dôležitejšie, je že to nie je "v nule" akože 0% , ale musí to byť -100%.
A treba skontrolovať či je po vypnutí vysielača failsafe na správnu stranu, Futaba to má opačne ako Graupner a občas sa stalo že vypnutím vysielača dal zabudnutý model plný plyn a lovil okolostojacich po letisku.
coro píše:A treba skontrolovať či je po vypnutí vysielača failsafe na správnu stranu, Futaba to má opačne ako Graupner a občas sa stalo že vypnutím vysielača dal zabudnutý model plný plyn a lovil okolostojacich po letisku.
No, pokud někdo aktivuje FS aniž by nastavil co má udělat, je to mírně řečeno nedbalost.
- fiser.modely
- Kontaktovat uživatele:
Jsem na tom stejně jen že mám i šlachy v pr...Nahozeny motor ve stojanu zazvonil tel otočka a palec v pr..(kompletně sešitý)Mot ASP 6,5.Nakadah píše:Me akorat vrtule na mericim standu. Trikrat zasek do praveho ukazovaku, jeden az na kost ale nastesti nepretal slachu. I tak trosku omezena hybnost. Nak
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Já zatim úrazy jen při stavění, jednou žhavym 1mm drátem skrz palec (skrze bříško), pak už jen takový ty klasiky který nestojí za řeč.
Šefovi se u mentora roztočila vrtule a měl podelně přeraženej první článek na ukazováčku, kůži jak když loupete banán
U elektry mám taky throttle hold, automaticky vypínám po lítání motor a je klid, ale i tak si dávám bacha, spíš se bojim když ladim karbec u žhavíka
Šefovi se u mentora roztočila vrtule a měl podelně přeraženej první článek na ukazováčku, kůži jak když loupete banán
U elektry mám taky throttle hold, automaticky vypínám po lítání motor a je klid, ale i tak si dávám bacha, spíš se bojim když ladim karbec u žhavíka
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček