Monti systém na RC - Uvažoval o tom někdo?

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
FireHorse
Kontaktovat uživatele:

Monti systém na RC - Uvažoval o tom někdo?

#1 Příspěvek od FireHorse »

Zdravím, myslím, že tuto stavebnici nemusím představovat a zná ji snad každý. Už delší dobu mě vrtá hlavou nápad udělat dobře propracované modely od montisystému na RC - Když můžeme mít co nejvetší RC Trucky, proč nemít i co nejmenší. Velkou výhodou je, že si to člověk může udělat sám, nestojí to moc peněz a není to náročné na přepravu.
Pro začátek jsem začal dělat na autobusu Setra - má v sobě nejvíce místa a všechno se tam bez problémů vejde.

Zde jsou fotky:

Obrázek Obrázek Obrázek

Prosím všechny, kdo se o něco podobného pokusily také, ať se podělí o svoje zkušenosti.....
Naposledy upravil(a) FireHorse dne pon 23.05.2011 19:52, celkem upraveno 1 x.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od PEO »

To vypadá moc dobře-pochvala :wink:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
FireHorse
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od FireHorse »

Už mám vymyšlený aj jak udělat truck liaz - tam budou problémy s baterkama, těžko je tam nacpu - Jelikož jsme u nás v Třebíči pořádali nějakej čas závody truggy 1:36, které používají miniaturní lipolky asi to nebude takovej problém. Jako servo do liaz chci použít toto:

Obrázek

U té liazky se to vejde zespodu na podvozek.... Tudíš kabina zůstane volná pro ostatní elektroniku - chtěl bych zachovat i sedadla co jsou v kabine liazky. Mělo by se to tam vejít.
FlyBear

#4 Příspěvek od FlyBear »

Moc hezký, přidávám se k pochvale :)

K té Liazce: u klasického náklaďáku by možná mohl jít využít ložný prostor a tu baterku okabátkovat a vozit jako maketu nákladu.
FireHorse
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od FireHorse »

To by každopadne šlo a je jasný, že u náklaďáku to tak bude, aj elektronika bude v nakladním prostoru, bude to jednodušší na konstrukci, ale jde o ten tahač, tam je fakt málo místa. Uvidím, přes prázdniny se do toho pustím. :-D

U té Setry budu teď vymejšlet jak vyřešit co nejjednodušeji řízení. Má někdo nějaký napad?
FlyBear

#6 Příspěvek od FlyBear »

Tahač by mohl mít návěs - tedy ještě víc místa aspoň pro baterku :D
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od František Koudelka »

me osobne se libi modely z merkuru, mel jsem asi tri tyhle stavebnice jako kluk.....dneska s RC vybavou to by byla sranda :D

http://www.youtube.com/watch?v=r7lcwLjK ... re=related
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
FireHorse
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od FireHorse »

FlyBear píše:Tahač by mohl mít návěs - tedy ještě víc místa aspoň pro baterku :D

No to jo, ale ja chci, aby to jezdilo aj bez návěsu a navíc to vyhrotím natolik, že se ten náves bude sám připojovat. Najedeš s tahačem k navesu, zacouváš, připojíš, zvedneš packy a pojedeš :-D
Kovboj

Re: Monti systém na RC - Uvažoval o tom někdo?

#9 Příspěvek od Kovboj »

FireHorse píše:Zdravím, myslím, že tuto stavebnici nemusím představovat a zná ji snad každý. Už delší dobu mě vrtá hlavou nápad udělat dobře propracované modely od montisystému na RC - Když můžeme mít co nejvetší RC Trucky, proč nemít i co nejmenší.

Ta myšlenka se mi hodně líbí, pokud by měl někdo další zájem o přestavbu MontiSystému tak se mi ozvěte do soukromé zprávy, měl bych pro vás možná zajímavou nabídku. 8)
Kovboj

#10 Příspěvek od Kovboj »

FlyBear píše:Tahač by mohl mít návěs - tedy ještě víc místa aspoň pro baterku :D

No pokud by sis to chtěl hodně zjednodušit tak by se místo ovládání předních kol dal servem ovládat přímo kloub mezi tahačem a návěsem. Při stání na místě by takové zatáčení vypadalo asi hodně divně, ale za jízdy by to podle mě fungovalo dobře. V tom návěsu by pak mohla být nejenom baterka, ale třeba i rovnou pohon kol.
FireHorse
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od FireHorse »

Kovboj píše:

No pokud by sis to chtěl hodně zjednodušit tak by se místo ovládání předních kol dal servem ovládat přímo kloub mezi tahačem a návěsem. Při stání na místě by takové zatáčení vypadalo asi hodně divně, ale za jízdy by to podle mě fungovalo dobře. V tom návěsu by pak mohla být nejenom baterka, ale třeba i rovnou pohon kol.

To myslím není nutný :-D. Já nejsem nějakej kutil Bob, ale modelář takže to udělám co nejreálněji ;-). Včera mě napadla celkem jednoduchá myšlenka jak udelat závěsy předních kol. Až bude čas, hodím sem nákres.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darth.hokro »

Držím palce. Jsem taky zastánce mini modelů. Těším se na další fotky a videjka. Vůbec bych se nebál použít díly z Micro Losi T, B ......
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
FireHorse
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od FireHorse »

darth.hokro píše:Držím palce. Jsem taky zastánce mini modelů. Těším se na další fotky a videjka. Vůbec bych se nebál použít díly z Micro Losi T, B ......

To není špatnej nápad! Jelikož jednu mám dama budu o tom uvažovat do budoucna. Prozatím se pokusím udělat něco vlastnoručně.
FireHorse
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od FireHorse »

Když už se tady tak ta diskuze začíná naplňovat. Napadá mě další otázka - zvukovej modul :-D nemyslím přímo zvuk motoru, ale stačil by, aby to umělo zatroubit - nějakej klakson. Má někdo nějaký jednoduchý schématko obvodu pro klakson náklaďáku?
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mikymik »

Minimodely maji rozhodne neco do sebe.
Skoda ze chlapec smazal to video:
http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=1&page=4&id=139
Odpovědět

Zpět na „Auta“