nastavení regulátoru Turnigy Brushless ESC 35A CAR ESC

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
renous

nastavení regulátoru Turnigy Brushless ESC 35A CAR ESC

#1 Příspěvek od renous »

potřeboval bych poradit, jak nastavit tento regulátor: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=7186 bez té karty

Po zapojení funguje pouze servo řízení, motor se nehne. Pokud prohodím káblíky v přijímači tak ho roztočím přes kanál serva, takže zapojené to mám dobře.
Když držím tlačítko na regulátoru a zároveň zapnu baterku, tak se dostanu do programovacího menu a tam taky končím. Začnou na mě blikat červená ledka se zelenou a reg. pípá ale netuším, co po mě chce. Nemáte ho náhodou někdo? Už nad tím sedím celé odpoledne :-)
DX6i, HK-450GT, HK-450TT PRO
http://renous01.rajce.idnes.cz/helinehody
malcomx

#2 Příspěvek od malcomx »

nejdriv je potreba napipat krajni a stredovou polohu paky plynu
myslim ze se zacina neutralem pak dopredu a zpatecka- podivej se do manualu
renous

#3 Příspěvek od renous »

- podivej se do manualu

ten mám samozřejmě už den před sebou ale nechápu.
nemá ho tu někdo aby mi poradil a řekl, co mám konkrétně mačkat a co to na mě bliká?
DX6i, HK-450GT, HK-450TT PRO
http://renous01.rajce.idnes.cz/helinehody
malcomx

#4 Příspěvek od malcomx »

bohuzel ten manual nemuzu najit asi jsem ho ztratil :(
slavikk
Kontaktovat uživatele:

Re: nastavení regulátoru Turnigy Brushless ESC 35A CAR ESC

#5 Příspěvek od slavikk »

Regulátor vypadá jako Hobbywing Ezrun a ten se nastavuje kartou.S vysílačkou už se pak páčkovat nemusí.
PeLi cze

#6 Příspěvek od PeLi cze »

Zdravím, mám uplně stejný problém jak popisuje. Nemáte někdo nějaké rady ? :(
slavikk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od slavikk »

Na Tamiyaforu je návod i s odkazem na video.

http://www.forum.tamiyaforum.cz/viewtop ... 10&t=16606
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Doktor »

Tak sem se stal taky (ne)šťastným majitelem tohoto reglu. Hajtra jedna se mi seká na cca 60% plynu a nechce dál. Na 100% jde akorát když jde z klidu a rychle. Jakmile se prodlouží přechod na plnej, tak je to tak 50/50 že dál nepude. Když se podrží plyn na cca 70-100% nějakou dobu když je zaseklej , tak za chvilku zdechne úplně a naběhne až po stažení do neutrálu. Navíc vůči origo ezrunu 25A má takovej debilní nelineární chod. Až by člověk nabyl dojmu, že HC prodává pod nálepkou TGY nějakou B kvalitu HW. Sem chtěl zase ušetřit. :roll:
malcomx

#9 Příspěvek od malcomx »

promin ale debilni otazka:
mas nakalibrovany rozsah plynu?
nemas moc velke casovani motoru? (vypada to na vypadek motoru ze synchronizace)

ja mam verzi 18A a 2 ks 60A a maximalni spokojenost, zadne problemy jako treba se stupidnim Velineonem
coro

#10 Příspěvek od coro »

Ja mám tento 35A, nastavil som ho podľa návodu z vysielača, chodí mi pekne od minimálnych otáčok a nič neseká...
Neprehnal si náhodou prúd, že by sekal pri nejakých dobre vyše 40A? Alebo možno časovanie ale tu už detaily neviem, čo máš k tomu za motor?

Inak je to EZRun a tam by mal existovať aj upgradovateľný firmware, ale na to treba ten usb "advanced" program box a to nemám...
Jediné čo mu vyčítam (ale dosť ma to štve) je prechod na opačný smer pri rock-crawler, kde nevie plynule dobrzdiť - aj v návode je že má byť najtvrdšia brzda, prakticky hneď to pustí opačne a aj keď tam už sa rozbieha plynule, to dobrzdenie chýba a dá to poriadnu ranu..
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Doktor »

Klucí zkoušel sem kalibrací několik i s různou nastavenou hodnotou EPA na rádiu. Zkoušel sem nastavovat samotné parametry reglu (vč. předstihu) a nic. Regl přehřátej nebyl neb sem to zkoušel jen staticky. Jinými slovy ať nastavim co chci, tak si regl mele stále svou.
Zkusim napsat do HC zda jsou ochotný to vzít na reklamaci i v tom případě, že sem možná porušil záruční podmínky tím, že sem regl osadil 12V větrákem. Tudíž sem zasáhnul do výrobku. Na druhou stranu nikde není zakázaný tam ten větrák na 3S dát. Vidim to na smolnej kus.
slavikk
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od slavikk »

Taky jsem měl problém s réglem a u prodejce mi ho vzali zpátky s tím,že okamžitě poslali nový kus.A to dříve,než jsem stačil odeslat ten můj zpět.Jinak návod můžu věnovat či naskenovat.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Doktor »

Tak zjištěny nové skutečnosti ohledně reglu. Ta mrcha blbne jenom se šestipólem. Dvoupól (nízkootáčkovej - 1200KV) utočí zdá se bez problému. Je to normální? Neni! :?
coro

#14 Příspěvek od coro »

Otázna je citlivosť pri meraní backEMF.. Pri KV dosť vysokom a otáčkach dosť malých, možno "nevidí dobre"...
Keby to točil až blízko k maximálnym otáčkam a pri zaťažení sa správal lepšie ako navoľno, dalo by sa rozprávať o maximálnych otáčkach (v prepočte podľa počtu pólov), ale keď to je tak že obežkou točí tak tam je asi viac pólov a nebude to tým, ale skorej tým KV..
Teda to všetko len v prípade že ten inrunner nemá na každom vinutí iný počet závitov, alebo niekde skrat..
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Doktor »

Problém je to, že 25A Ezrun (v podstatě to samé co TGY CAR 35A) s tou oběžkou točí zcela bez problému. :(
Jinak obyč HW Pentium (TGY Plush) umí 420000 komutací/min. Tady sem odhaduju někde na 180000 s tim šestipólem. Takže by s komutací problém mít asi vůbec neměl. Navíc on těch 100% plynu umí, ale někdy se zasekne v půlce a dál nejde. Čekam až dorazí 2 pól inrunner 3650 13,5T a uvidim zda ho zvládne. Pokud ne, tak ho vracim do HC kde už to řešim.
Odpovědět

Zpět na „Auta“