Servisní konektory u Lipol

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pajax007
Kontaktovat uživatele:

Servisní konektory u Lipol

#1 Příspěvek od pajax007 »

Zdar kolegové.
Načal jsem novou epochu zvanou Lipol a tu jsem zjistil nepříjemnou skutečnost. Každý výrobce používá naprosto jiné servisní konektory. Mám balancery Dualsky (2 a 3 článek) a baterky RC System, E tech a Dualsky.
Jak to řešíte vy? Mám si sehnat nějaké redukce nebo existuje nějaký jiný
fígl ?Díky za rady. Pajax 007
8Dandee

fígl

#2 Příspěvek od 8Dandee »

mno existuje fígl zvanej-- "Dva dráty a lustr svorka" , ale bacha na to, muže to bejt nebezpečný, musí si člověk pokaždý dávat pozor.
zelda

#3 Příspěvek od zelda »

ja to mam udelane z nejakeho PC konektoru cca za 2,50 kc a funguje v poho
koko
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koko »

Ja sem se proste rozhodl podle tech mejch prvnich baterek a ted vsechny dalsi predelavam na ty samy. Jiny reseni asi neni. Delat naky redukce je podle me blbost. Pri pajeni si vzdycky prijemne zanadavam na vyrobce, ale to je asi tak vsecko co s tim muzeme delat.
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pajax007 »

Jenže když připájím na baterky jiný konektor , tak tím automaticky okamžitě ztratím záruku. Na druhou stranu asi Lipol baterky stejně nevyreklamuji . Tak nevím. Docela mě zaujal ten konektor z počítače. Asi se mrknu po něčem takovým . Pajax 007
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Speedy »

Jo, hodně používanej je konektor stejný jako od disketovky z počítače. Já jsem si udělal menší z dvouřadového pinového konektoru. Ale přemýšlím taky o přechodu na ten disketovkový. Jen to chce pohlídat pořadí drátů, aby to člověk neměl obráceně než všichni ostatní.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Papir »

Já si koupil ty plastové protikusy k balanceru a u každé baterky jen vyměním právě jen ten plast. Koncové piny na kabelech servisního konektoru se nechají jednoduše vypinovat bez jakéhokoliv poškození. Ty jsou z 99% všude stejné, jen ten plastový obal je jiný. Takže plast za 15kč a 5 minut práce.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kerberos »

buď se dají servisní konektory koupit a udělat si tak redukce, nebo za pomoci mírného násilí jde do toho balanceru zasunout i servisní konektor RC-Systemu :-) a další rada nad zlato, používat jeden typ baterek :)
pepan

#9 Příspěvek od pepan »

Koupil jsem nabíječ a ten už konektory měl.Hodily se k němu konektory od p.Hořejšího,robustní plast, naprosto nezáměnné.Ostatní mají jednu vadu: nepatrné zámky a pro ty kdo potřebují brýle a nenosí je, jsou takové konektory přímo nebezpečné.Přesvědčili se o tom už někteří kolegové, když mi do nabíječky tyto konektory s pomocí ,,mírného" násilí nacpali.Pokud se strefili s polaritou, bylo dobře, ale třem se to povedlo tam dostat obráceně.Nabíječku mám, oni už baterky ne.
Jinak si konektory v podstatě dělám sám z pinové lišty. Ulomím podle potřeby počet pinů, označím bužírkou plus a mínus a pro ty ostatní kolegy dolepím kouskem plastu tak, aby to nešlo jinak zastrčit Nejhůře jsou na tom konektory od RC Systému, bratránek už je dokázal zapojit obráceně i mezi sebou.Chyba ale není na straně konektorů, je to opět v lidech.Když nevidím, mám mít brejle a basta!
MartinH

#10 Příspěvek od MartinH »

Používám levné konektory, které mají třeba v GME - např:http://www.gme.cz/index.php?action=detail&sklcis=800-170&lk=&sk=&pict=&jaz= - jdou nasunout, případně po drobné úpravě plastiku skoro na každý servisní konektor.
PeZet
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od PeZet »

Předělávám všechny servisní konektory na ty od MGM. Důvod: jsou přiměřeně malé. Je to trochu piplačka, ale v jednotnosti je i trochu kouzla. Navíc v malých érech (do 200g) se tento konektor lépe vměstná.

Letu zdar!
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“