Servisní konektory u Lipol
- pajax007
- Kontaktovat uživatele:
Servisní konektory u Lipol
Zdar kolegové.
Načal jsem novou epochu zvanou Lipol a tu jsem zjistil nepříjemnou skutečnost. Každý výrobce používá naprosto jiné servisní konektory. Mám balancery Dualsky (2 a 3 článek) a baterky RC System, E tech a Dualsky.
Jak to řešíte vy? Mám si sehnat nějaké redukce nebo existuje nějaký jiný
fígl ?Díky za rady. Pajax 007
Načal jsem novou epochu zvanou Lipol a tu jsem zjistil nepříjemnou skutečnost. Každý výrobce používá naprosto jiné servisní konektory. Mám balancery Dualsky (2 a 3 článek) a baterky RC System, E tech a Dualsky.
Jak to řešíte vy? Mám si sehnat nějaké redukce nebo existuje nějaký jiný
fígl ?Díky za rady. Pajax 007
Já si koupil ty plastové protikusy k balanceru a u každé baterky jen vyměním právě jen ten plast. Koncové piny na kabelech servisního konektoru se nechají jednoduše vypinovat bez jakéhokoliv poškození. Ty jsou z 99% všude stejné, jen ten plastový obal je jiný. Takže plast za 15kč a 5 minut práce.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
Koupil jsem nabíječ a ten už konektory měl.Hodily se k němu konektory od p.Hořejšího,robustní plast, naprosto nezáměnné.Ostatní mají jednu vadu: nepatrné zámky a pro ty kdo potřebují brýle a nenosí je, jsou takové konektory přímo nebezpečné.Přesvědčili se o tom už někteří kolegové, když mi do nabíječky tyto konektory s pomocí ,,mírného" násilí nacpali.Pokud se strefili s polaritou, bylo dobře, ale třem se to povedlo tam dostat obráceně.Nabíječku mám, oni už baterky ne.
Jinak si konektory v podstatě dělám sám z pinové lišty. Ulomím podle potřeby počet pinů, označím bužírkou plus a mínus a pro ty ostatní kolegy dolepím kouskem plastu tak, aby to nešlo jinak zastrčit Nejhůře jsou na tom konektory od RC Systému, bratránek už je dokázal zapojit obráceně i mezi sebou.Chyba ale není na straně konektorů, je to opět v lidech.Když nevidím, mám mít brejle a basta!
Jinak si konektory v podstatě dělám sám z pinové lišty. Ulomím podle potřeby počet pinů, označím bužírkou plus a mínus a pro ty ostatní kolegy dolepím kouskem plastu tak, aby to nešlo jinak zastrčit Nejhůře jsou na tom konektory od RC Systému, bratránek už je dokázal zapojit obráceně i mezi sebou.Chyba ale není na straně konektorů, je to opět v lidech.Když nevidím, mám mít brejle a basta!
Používám levné konektory, které mají třeba v GME - např:http://www.gme.cz/index.php?action=detail&sklcis=800-170&lk=&sk=&pict=&jaz= - jdou nasunout, případně po drobné úpravě plastiku skoro na každý servisní konektor.