FOX 2,3 m z EPO.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
FOX 2,3 m z EPO.
http://www.tatramodel.com/index.php?toP ... 9&lang=svk
Zaujímajú ma letové vlastnosti a spracovanie.
Dík moc za info.
Ahoj.
Zaujímajú ma letové vlastnosti a spracovanie.
Dík moc za info.
Ahoj.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Mám ho
létá to velmi dobře, až majestátně, zpracování obecně výborné, i když zřejmě půjde na reklamaci kvůli směrovce, je tam nějaký divný pant, muselo by se to rozřezat, nevychyluje se na obě strany stejně, něco tam asi upadlo nebo čínan zapomněl dát, trochu byl problém s těžištěm, uvnitř jsem to vyřízl abych posunul baterku, ale stejně mám na ocase cca 15 g. Na přistání trochu rychlý, klapky se nám nepodařilo nastavit, aby to bylo znát, ale dá se. Je to první větroň, ale myslím jsem ho zvládl, ale nemohu to srovnávat. Vě větru "trochu" mávají křídla, ale třeba věřit, že to vyztužili dobře, takže to moc nehonit motorem, když to takhle začne vibrovat a mávat, tak mi vystřelila kabina, který Einstein vymyslel ty naklapávaci UH packy, rovnou to vzadu jistit nějakým šroubem při stavbě, resp. sestavování. Šrouby pro uchycení zadního křidélka nahradit šrouby s imbusovou hlavou 3x30, rozhodně výškovku již pak nesundávat. Trochu byla práce s uchycením motoru, lože je poměrně daleko od hrany, takže napasovat motor mě zabralo asi nejvíce času, jinak šlo vše hladce, ale to je asi normální (kupoval jsem kit). Je to móóóc pěkné, lítá dobře, ale na plachtění jsou zřejmě lepší.
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Re: FOX 2,3 m z EPO.
uvažuju o koupi mezi Fox 2300 a Radian PRO
můžete mi jeden z nich doporučit dík
můžete mi jeden z nich doporučit dík
Já mám toho FOXe z HK. Hodně vychytávek a rad jsem vyčetl tady:
viewtopic.php?f=23&t=40863
A pak samozřejmě na youtubku. Na zálet s nechávám příští týden...jedu za kamarádama do Milovic a pak možná nakouknout na tu podzimní Rcmanii.Takže..jsem v očekávání. Jako panna
viewtopic.php?f=23&t=40863
A pak samozřejmě na youtubku. Na zálet s nechávám příští týden...jedu za kamarádama do Milovic a pak možná nakouknout na tu podzimní Rcmanii.Takže..jsem v očekávání. Jako panna
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
-
salamander
Páni poraďte
Mám Foxa 2300, pri kontrole roviny krídla a výškovky táto nelícovala s krídlom. Po podložení papierom to sedelo.
Pri prvom lete som musel ťahať výškovku aby to začalo stúpať čo ma prekvapilo. Asi v 100 metroch som vypol motor a išiel na hlavu a dosť strmo, vodorovný let som musel držať na výškovke, trim bol na doraz a bolo to málo.
Pristávať s týmto na lúke do trávy pri tejto rýchlostí, no nič moc.
Druhý let skončil na kríkoch vo výške 5 metrov, našťastie to bola pristávačka bez motora, ale bola to aj tak rana.
Takže teraz opravujem.
Poraďte prečo to išlo na hlavu, ťažisko bolo 4 cm podľa návodu, jemno dopredu.
Rada bola, výškovku vzadu trochu podložiť cca 1 mm.
Rýchlo poraďte, v nedeľu ho idem znovu zalietať.
Mám Foxa 2300, pri kontrole roviny krídla a výškovky táto nelícovala s krídlom. Po podložení papierom to sedelo.
Pri prvom lete som musel ťahať výškovku aby to začalo stúpať čo ma prekvapilo. Asi v 100 metroch som vypol motor a išiel na hlavu a dosť strmo, vodorovný let som musel držať na výškovke, trim bol na doraz a bolo to málo.
Pristávať s týmto na lúke do trávy pri tejto rýchlostí, no nič moc.
Druhý let skončil na kríkoch vo výške 5 metrov, našťastie to bola pristávačka bez motora, ale bola to aj tak rana.
Takže teraz opravujem.
Poraďte prečo to išlo na hlavu, ťažisko bolo 4 cm podľa návodu, jemno dopredu.
Rada bola, výškovku vzadu trochu podložiť cca 1 mm.
Rýchlo poraďte, v nedeľu ho idem znovu zalietať.
Asi to budeš mít těžký na čumák,zkusil bych napsat uživateli- Libor
tento model testoval,možná bude vědět,kde přesně měl těžiště,tím bych začal.dával sem příspěvek,tak to zkuz přez SZ.
pokud by to bylo podélným seřízením,tak by se model začal nořit -padat po čumáku nejspíš až při větší rychlosti a né hned,alespon tak jsem tvuj příspěvek pochopil,že musíš tahat pořád.Zkusmo bych dovažoval opatrně zadek-pokud nejde jednoduše posouvat závažím v čumáku.
tento model testoval,možná bude vědět,kde přesně měl těžiště,tím bych začal.dával sem příspěvek,tak to zkuz přez SZ.
pokud by to bylo podélným seřízením,tak by se model začal nořit -padat po čumáku nejspíš až při větší rychlosti a né hned,alespon tak jsem tvuj příspěvek pochopil,že musíš tahat pořád.Zkusmo bych dovažoval opatrně zadek-pokud nejde jednoduše posouvat závažím v čumáku.
No, já jsem Foxovi 2300 musel na ocas naložit 50g, aby letěl bez natahování výškovky. Samozřejmě, lepší v tom případě bude přemístit serva do ocasu a překopat táhla ke směrovce i výškovce na krátká (což mj. bude pouze a jen ku prospěchu věci a letových vlastností a schopností - plánováno na dlouhé zimní večery). Jinak na to, jaký je Fox vlastně "bago" s obrovským průřezem trupu předlouhým čumákem a krátkým ocasem, lítá neuvěřitelně elegantně a příjemně.
FOX je skutečně těžký na čumák, já jsem to uvnitř vyřízl, abych mohl posunout baterku více dozadu a ještě jsem dal nějaké závaží na ocas, plachtí to slušně, ale při přidání více plynu ho ale naopak musím tlačit výškovkou dolů. Mám tam ale motor, který je zřejmě těžší, jak stockový. V recenzi od Kolamanna tuším také něco píše o dovažování na ocas. Je to prostě buď anebo.
Zajímalo by mě, jak vám drží křídla, vpředu to drží v trupu dobře, zadní hrana se rozjíždí. Po každém přistání jsem je musel rozšroubovat a znovu nasadit. Zatím jsem to vyřešil tak, že ty konce lepím k trupu páskou, pak to jde, ale je to řešení takové, no ...
. Nic jiného mě ani nikoho jiného ale nenapadlo.
Zajímalo by mě, jak vám drží křídla, vpředu to drží v trupu dobře, zadní hrana se rozjíždí. Po každém přistání jsem je musel rozšroubovat a znovu nasadit. Zatím jsem to vyřešil tak, že ty konce lepím k trupu páskou, pak to jde, ale je to řešení takové, no ...
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Podľa mňa krídlo a výškovka nemajú byť u tohto modelu v nule. Ak sa nedá zmeniť do + nábeh u krídla, tak laboruj s výškovkou.
Bude problém v uhloch, prípadne v ťažisku.
Bude problém v uhloch, prípadne v ťažisku.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...