Motor pro můj model auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
blesk16

Motor pro můj model auta

#1 Příspěvek od blesk16 »

Dobrý den, jsem tu nový a nevím kam to napsat, mám toto http://www.va-models.com/eshop1/himoto- ... de367463e0
Ale nejezdí to moc rychle máte nějaký tip jak to zrychlit vím dát větší pastorek-větší spotřeba do toho se mi moc nechce ale slyšel jsem o motoru HPI 550 šel by do tohoto dát ? Napište když tak nějaký jiný rychlejší motor. Dík
Kovboj

Re: Motor pro můj model auta

#2 Příspěvek od Kovboj »

Na HPI 550 bys tam musel dát ještě jednu baterku :wink:
blesk16

#3 Příspěvek od blesk16 »

Kovboj píše:Na HPI 550 bys tam musel dát ještě jednu baterku :wink:

Ne, nemusel v obchodě mi řekly že to je sice na 14,4V ale že na polovinu napětí to pojede ještě rychlejc než na origo motor.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od corsair »

joooooo, v obchodě říkali...............tak se ptej tam a nemusíš tady :roll: :roll: :roll: vždyt 7,2 a 14 V není skoro rozdíl :lol: :lol:
blesk16

#5 Příspěvek od blesk16 »

corsair píše:joooooo, v obchodě říkali...............tak se ptej tam a nemusíš tady :roll: :roll: :roll: vždyt 7,2 a 14 V není skoro rozdíl :lol: :lol:

NO tak dobře :-) a máte nějaký tip na motor ??? dík
pns

#6 Příspěvek od pns »

ja bych tam urco tyhle V a silnejsi motorek nedaval, nebo ti, to co se toci, za chvilku znici...
EVIL IS BACK 15.5.2012
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jindra_S »

Asi tě moc nepotěším:
- Existují výkonnější stejnosměrné motory (Např. Titany z E-maxxe, Reva apod.) - bazar do 1000 Kč, ale pokud ho dáš, asi odvaříš stávající regulátor
- Více poslouží střídavý motor a regulátor - kombo cca 1-3 tisíce Kč
- Pokud dáš silný motor i s regulátorem, defaultní aku-pack by chtělo nahradit Lipolkami (ale budiž, tohle není tak nutné)
- A jakmile dáš motor, regl, baterky, pojede ti to rychleji, ale pravdepodobně se za chvíli auto rozpadne, odejdou převody apod. - není na takovou zátěž dělané.

Ale třeba jsem jenom velký pesimista. :)

Jinak doporučuji prostudovat spíše fórum na http://www.rcauta.net/ - přece jen tam toho o autech více. než tady.
blesk16

#8 Příspěvek od blesk16 »

pns píše:ja bych tam urco tyhle V a silnejsi motorek nedaval, nebo ti, to co se toci, za chvilku znici...

Právě proto mi řekli ať tam dám když tak HPI 550 že má velké otáčky ale díky tomu že tam pude dvakrát menší napětí tak to nezníčí rozvody ale bude to mít o nějakých otáček víc než ten co tam je
Kovboj

#9 Příspěvek od Kovboj »

blesk16 píše:Ne, nemusel v obchodě mi řekly že to je sice na 14,4V ale že na polovinu napětí to pojede ještě rychlejc než na origo motor.

Chodíš do špatných obchodů, spíš bych řekl že se jim dlouho válel na skladě a tak se ho chtěli zbavit :wink:

Obecně vzato ti žádná investice v řádu pár stokorun zrovna takovýhle model výrazně nezrychlí. Samozřejmě by pomohl střídavý motor s novým regulátorem, ale to je už několik tisíc a je otázkou co na takovou změnu výkonu bude "říkat" zbytek auta.
Pomohlo by použití LiPol akumulátoru (je lehčí, takže motor bude muset rozpohybovat menší hmotnost), ale to znamená novou drahou nabíječku i nutnost nějak v modelu hlídat napětí.
blesk16

#10 Příspěvek od blesk16 »

Kovboj píše:
blesk16 píše:Ne, nemusel v obchodě mi řekly že to je sice na 14,4V ale že na polovinu napětí to pojede ještě rychlejc než na origo motor.

Chodíš do špatných obchodů, spíš bych řekl že se jim dlouho válel na skladě a tak se ho chtěli zbavit :wink:

Obecně vzato ti žádná investice v řádu pár stokorun zrovna takovýhle model výrazně nezrychlí. Samozřejmě by pomohl střídavý motor s novým regulátorem, ale to je už několik tisíc a je otázkou co na takovou změnu výkonu bude "říkat" zbytek auta.
Pomohlo by použití LiPol akumulátoru (je lehčí, takže motor bude muset rozpohybovat menší hmotnost), ale to znamená novou drahou nabíječku i nutnost nějak v modelu hlídat napětí.

A když tam dám na motor pastorek třeba o 3 zuby víc zrychlí se to ? O kolik a jak vzroste spotřeba???
pns

#11 Příspěvek od pns »

blesk16 píše:
pns píše:ja bych tam urco tyhle V a silnejsi motorek nedaval, nebo ti, to co se toci, za chvilku znici...

Právě proto mi řekli ať tam dám když tak HPI 550 že má velké otáčky ale díky tomu že tam pude dvakrát menší napětí tak to nezníčí rozvody ale bude to mít o nějakých otáček víc než ten co tam je

no nevim jestli bych jim v tom obchode veril, chtelo by to zjistit jake ty motorky maji otacky a porovnat, je mozne ze ta 550 bude mit vic, pak bych vzal model do obchodu, vymontoval ten stavajici motorek a zkusil tam dat tu 550, pokud to tam pujde tak proc ne... k tomu bych koupil 2s li-po -+ stejnou kapacitu a hlidac napeti a to je podle me max tuneni u tohoto vozitka...
EVIL IS BACK 15.5.2012
scarabeus

#12 Příspěvek od scarabeus »

Do tohohle auta at das cokoliv, porad ti to bude pripadat pomale. Pastorek s vice zuby samozrejme auto zrychli, ale na ukor spotreby a zrychleni. Pokud se budes porad ptat o kolik, tak vez, ze nemame vestici kouli a nezbyva ti nez to zkusit.

Opravdu rychly model by z nej udelalo stridave kombo. Ale to temer tutove odpali zbytek pohonneho ustroji.

Tohle auto je tak dobre na to, co je uz uvnitr a kolem baraku. Vic necekej.
Vity

#13 Příspěvek od Vity »

Já tě asi taky nepotěším, tunili jsme kámošův monstertruck za 3000 kč, já mu říkal ať neblbne, nedal si říct. Takže střídák a 2s lipol, po 2 minutách ježdění a několikanásobným plným plynu se zničili ozubený kola, po upgradu na kov odešli hřídele.... Jezdi s tím co máš, jinak do toho moc nacpeš a stejně žádnej výsledek.
FlyBear

#14 Příspěvek od FlyBear »

To Himoto fakt není určený k tomu, abys ho zrychloval :)

Nejlepší rada byla ta jezdit s tím co máš. A pokud tě ježdění chytlo a chceš se mu víc věnovat, nemusíš svou hračku tunit, to nemá smysl. Musíš koupit jiné auto - opravdový RC model :!:

Pročti si příspěvky přímo tady v sekci Auta. Objevilo se již několik dotazů, jaký model levně pořídit do začátku. Je to už celkem slušně prodiskutované.
blesk16

#15 Příspěvek od blesk16 »

Čau a jenom přeci kdybych chtěl zvýšit rychlost pasoval by tam tenhle motor ?
http://www.rcauto.cz/zbozi/4432/Elektro ... dy-540.htm
Odpovědět

Zpět na „Auta“