Jaký používáte vysílač na ovládání větroně?
Jaký používáte vysílač na ovládání větroně?
Jelikož jsem zjistil, že mi 6-ti kanál nestačí, poohlížím se po nějakém lepším. Dejte mi prosím nějaké tipy...
Jaké máte zapojení ve větroni (co na jakém kanále, atd.)
Jaké máte zapojení ve větroni (co na jakém kanále, atd.)
Futaba T14SG, Proxima II, MX2 EPP
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5623
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5623
Multiplex EVO (PRO) 9, a až na kanál plynu ktorý sa snažím z bezpečnostných dôvodov keby som napr. zle prepol pamäť alebo aj kvoli nastaveniu failsafe... mať vždy na tom istom výstupe, mám servá rozložené podľa momentálnej nálady - ktoré chcem, kde chcem. Krídelká som si zvykol mať ďalej od seba, asi kvoli prúdovému odberu serv nech sa posunie, V chvost mám ale servá vedľa seba (ale tie nie sú nijak výkonné ani zaťažené)..
Používám "starou" FX-18 + MZK twin 2,4GHz modul - 8kanál. Přiřadit si můžeš téměř co chceš a kam chceš, rovněž tak namixovat.
Na větroň se 4mi servy ve křídle a dvěma pro ocasní plochy stačí jakýkoliv sedmikanál s běžnými mixy. Pokud jsi zvyklý na Futabu a jsi ochoten investovat okolo 10 000Kč - 8mi kanály má Futaba velmi dobré.
Na větroň se 4mi servy ve křídle a dvěma pro ocasní plochy stačí jakýkoliv sedmikanál s běžnými mixy. Pokud jsi zvyklý na Futabu a jsi ochoten investovat okolo 10 000Kč - 8mi kanály má Futaba velmi dobré.
EVO 9 flashnuté na PRO 9.
Na větroně platí za velmi slušné rádio. Slovo špička se použít bojím, nemám rád flame.
Osobně mi vyhovuje, a to velmi - zatim se mi podařilo naprogramovat všechno, co jsem si vymyslel.
Mluví se o jiném stylu programování, resp. filosofii. Ta multiplexácká je právě na větroně více než vhodná. Proč? Pokud víš, co chceš naprogramovat, půjde to snadno a to až do těch nejmenších detailů. U vrtulníků to pak trochu kulhá.
Kanály přiřazuju podle toho, jak mi přijdou kabely k přijímači. Mám rád pořádek.
Na větroně platí za velmi slušné rádio. Slovo špička se použít bojím, nemám rád flame.
Osobně mi vyhovuje, a to velmi - zatim se mi podařilo naprogramovat všechno, co jsem si vymyslel.
Mluví se o jiném stylu programování, resp. filosofii. Ta multiplexácká je právě na větroně více než vhodná. Proč? Pokud víš, co chceš naprogramovat, půjde to snadno a to až do těch nejmenších detailů. U vrtulníků to pak trochu kulhá.
Kanály přiřazuju podle toho, jak mi přijdou kabely k přijímači. Mám rád pořádek.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
FX18 + Duplex. Tedy 8 kanál. Není to žádný zázrak, ale za ty peníze (koupil jsem za 3,5 tis. + modul Duplex) to je skvělé. Na srazech polomaket větroňů se dá potkat dost často, i když někteří přecházejí na lepší rádia. Ta jsou ale nejmíň za 3 násobek. Zapojení kanálů mám většinou 1+5 K, 2V,3M nebo brzdy, 4S, 6 vypínání vleku, 7 spolu s 1 křidélka u některých větroňů, 8 vyklápěcí kolo(pokud je), 9.a 10. kanál, případně i víc, by se hodily.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
MX16s, MX24s, obe s max. konfiguráciou ovládajúcou motor a 8 serv proporcionálne. Dôvodom je ergonómia JR krabice a vyhovuje mi Graupnerov software hlavne v tom nastavení F3x krídla.
Touto anketou na nič neprídeš, rozloženie kanálov je v základe dané výrobcom (a aj keď trebárs MX24s má kanálový multiplex, používa sa to na drobné finty a nie na zmenu základného priradenia kanálov) a kto aké rádio používa je silne individuálne a dané nie (len) tým, že dotyčný lieta (aj) vetrone. Koľko ľudí, toľko chutí.
Touto anketou na nič neprídeš, rozloženie kanálov je v základe dané výrobcom (a aj keď trebárs MX24s má kanálový multiplex, používa sa to na drobné finty a nie na zmenu základného priradenia kanálov) a kto aké rádio používa je silne individuálne a dané nie (len) tým, že dotyčný lieta (aj) vetrone. Koľko ľudí, toľko chutí.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Multiplex Evo 9 s Duplexem
http://www.kolmanl.info/index.php?show= ... ak_vysilac
Dnes bych šel do toho samého rádia ale 12-ti kanálu a zase s Duplexem.
http://www.kolmanl.info/index.php?show= ... ak_vysilac
Dnes bych šel do toho samého rádia ale 12-ti kanálu a zase s Duplexem.
Libor
- sova1
Rapeman píše:Díky všem za odpovědi. Mám zatím jako favorita Futabu T8FG-Super.
Dříve Multiplex Evo 7 - nyní upgradnuté na "PRO", pro velký úspěch druhé rádio Multiplex PRO 9 s M-Link (2.4GHz+telemetry). Potvrzuji názor Libora, dnes by to byla místo devítky dvanáctka (s M-Link lze ovládat 16 kanálů), pro ovládání doplňkových funkcí velkých větroňů.
Často tady padá jako možnost to Evo s Duplexem. Sám mám Futabu a Graupnera a nevidím jiný problém (u Futaby) než telemetrie. Právě sem by byla dobrá.
Celkem bych se v tomto konkrétním případě přikláněl k variantě letos to ještě nějak dolétat, počkat na nové TX Duplex a podle toho se pak rozhodnout. Pokud to uvedou jak slíbili, tak by byla dost velká šance, že "betatesteři" to za půl roku nějak vysledují a bude se dát rozhodnout jestli to koupit, nebo ne.
Celkem bych se v tomto konkrétním případě přikláněl k variantě letos to ještě nějak dolétat, počkat na nové TX Duplex a podle toho se pak rozhodnout. Pokud to uvedou jak slíbili, tak by byla dost velká šance, že "betatesteři" to za půl roku nějak vysledují a bude se dát rozhodnout jestli to koupit, nebo ne.
paveld píše:Používám "starou" FX-18 + MZK twin 2,4GHz modul - 8kanál. Přiřadit si můžeš téměř co chceš a kam chceš, rovněž tak namixovat.
Futabu mám. Přiřadit si u FX-18 nemůžeš co chceš a kam chceš, protože to nemá volné přiřazení kanálů.
Na větroň se čtyřmi servy v křídle nemusí 7 kanálů stačit, protože už máš jen jediný volný, nemáš ani na podvozek.
Myslím, že v současné době nevyrábí Futaba žádný osmikanál
Integrovanú telemetriu máš dnes po jednom rádiu od JR/DMSS, Graupner/HOTT a ER9x/Duplex - viac som zatiaľ nezaregistroval. Zvyšní výrobcovia buď integrovanú telemetriu zatiaľ neponúkajú alebo to riešia pricapením externého terminálu k rádiu. Samozrejme, všetci avízujú, že to mať budú, ale je v tom chaos - so spätnou kompatibilitou, s možnosťou aktualizácie, s dôverou v ich vyhlásenia atď.
Máš Futabu, Tvoj favorit je Futaba, si na ňu zvyknutý - buď počkáš na Futabu s telemetriou alebo telemetriu oželieš a potom tá T8 nie je zlá voľba alebo prejdeš k inej značke - rozhodovanie nemáš ani náhodou ľahké.
Máš Futabu, Tvoj favorit je Futaba, si na ňu zvyknutý - buď počkáš na Futabu s telemetriou alebo telemetriu oželieš a potom tá T8 nie je zlá voľba alebo prejdeš k inej značke - rozhodovanie nemáš ani náhodou ľahké.
- sova1
m2 píše:Integrovanú telemetriu máš dnes po jednom rádiu od JR/DMSS, Graupner/HOTT a ER9x/Duplex - viac som zatiaľ nezaregistroval. Zvyšní výrobcovia buď integrovanú telemetriu zatiaľ neponúkajú alebo to riešia pricapením externého terminálu k rádiu.
Multiplex má integrovanou telemetrii již od minulého roku u všech svých v současnosti nabízených rádiích osazených modulem M-Link - 2,4GHz. Podívej se na firemní stránky!
sova1 píše:m2 píše:Integrovanú telemetriu máš dnes po jednom rádiu od JR/DMSS, Graupner/HOTT a ER9x/Duplex - viac som zatiaľ nezaregistroval. Zvyšní výrobcovia buď integrovanú telemetriu zatiaľ neponúkajú alebo to riešia pricapením externého terminálu k rádiu.
Multiplex má integrovanou telemetrii již od minulého roku u všech svých v současnosti nabízených rádiích osazených modulem M-Link - 2,4GHz. Podívej se na firemní stránky!
Dík za info, nesledujem všetko. Pravdepodobne sa ešte nejakí ďalší nájdu.
Ide o to, aby si dal veci do súvisu:
- krabica a jej ergonómia, kvalita vyhotovenia
- SW - jeho možnosti a užívateľská prívetivosť
- samotný prenosový systém v pásme 2,4G
- telemetria
- iné, ďalšie priority / požiadavky