Jaký používáte vysílač na ovládání větroně?

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Rapeman
Kontaktovat uživatele:

Jaký používáte vysílač na ovládání větroně?

#1 Příspěvek od Rapeman »

Jelikož jsem zjistil, že mi 6-ti kanál nestačí, poohlížím se po nějakém lepším. Dejte mi prosím nějaké tipy...
Jaké máte zapojení ve větroni (co na jakém kanále, atd.)
Futaba T14SG, Proxima II, MX2 EPP
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5623
coro

#2 Příspěvek od coro »

Multiplex EVO (PRO) 9, a až na kanál plynu ktorý sa snažím z bezpečnostných dôvodov keby som napr. zle prepol pamäť alebo aj kvoli nastaveniu failsafe... mať vždy na tom istom výstupe, mám servá rozložené podľa momentálnej nálady - ktoré chcem, kde chcem. Krídelká som si zvykol mať ďalej od seba, asi kvoli prúdovému odberu serv nech sa posunie, V chvost mám ale servá vedľa seba (ale tie nie sú nijak výkonné ani zaťažené)..
paveld

#3 Příspěvek od paveld »

Používám "starou" FX-18 + MZK twin 2,4GHz modul - 8kanál. Přiřadit si můžeš téměř co chceš a kam chceš, rovněž tak namixovat.
Na větroň se 4mi servy ve křídle a dvěma pro ocasní plochy stačí jakýkoliv sedmikanál s běžnými mixy. Pokud jsi zvyklý na Futabu a jsi ochoten investovat okolo 10 000Kč - 8mi kanály má Futaba velmi dobré.
milost
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od milost »

EVO 9 flashnuté na PRO 9.

Na větroně platí za velmi slušné rádio. Slovo špička se použít bojím, nemám rád flame.
Osobně mi vyhovuje, a to velmi - zatim se mi podařilo naprogramovat všechno, co jsem si vymyslel.
Mluví se o jiném stylu programování, resp. filosofii. Ta multiplexácká je právě na větroně více než vhodná. Proč? Pokud víš, co chceš naprogramovat, půjde to snadno a to až do těch nejmenších detailů. U vrtulníků to pak trochu kulhá.

Kanály přiřazuju podle toho, jak mi přijdou kabely k přijímači. Mám rád pořádek.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
kocour
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od kocour »

FX18 + Duplex. Tedy 8 kanál. Není to žádný zázrak, ale za ty peníze (koupil jsem za 3,5 tis. + modul Duplex) to je skvělé. Na srazech polomaket větroňů se dá potkat dost často, i když někteří přecházejí na lepší rádia. Ta jsou ale nejmíň za 3 násobek. Zapojení kanálů mám většinou 1+5 K, 2V,3M nebo brzdy, 4S, 6 vypínání vleku, 7 spolu s 1 křidélka u některých větroňů, 8 vyklápěcí kolo(pokud je), 9.a 10. kanál, případně i víc, by se hodily.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
JMalik

#6 Příspěvek od JMalik »

Dnes uvažuj o dvanáctikanálu a nebude na škodu když se podíváš na inzerované možnosti Duplexe a Futaby.
m2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od m2 »

MX16s, MX24s, obe s max. konfiguráciou ovládajúcou motor a 8 serv proporcionálne. Dôvodom je ergonómia JR krabice a vyhovuje mi Graupnerov software hlavne v tom nastavení F3x krídla.

Touto anketou na nič neprídeš, rozloženie kanálov je v základe dané výrobcom (a aj keď trebárs MX24s má kanálový multiplex, používa sa to na drobné finty a nie na zmenu základného priradenia kanálov) a kto aké rádio používa je silne individuálne a dané nie (len) tým, že dotyčný lieta (aj) vetrone. Koľko ľudí, toľko chutí.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Rapeman
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rapeman »

Díky všem za odpovědi. Mám zatím jako favorita Futabu T8FG-Super.

Pokud se chcete přidat a napsat, jaký vysílač používáte, jak to máte nastavené, budu jen rád.
Předem všem děkuji.
Tak ať to lítá... :)
Futaba T14SG, Proxima II, MX2 EPP
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5623
Libor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Libor »

Multiplex Evo 9 s Duplexem
http://www.kolmanl.info/index.php?show= ... ak_vysilac

Dnes bych šel do toho samého rádia ale 12-ti kanálu a zase s Duplexem.
Libor
sova1

#10 Příspěvek od sova1 »

Rapeman píše:Díky všem za odpovědi. Mám zatím jako favorita Futabu T8FG-Super.

Dříve Multiplex Evo 7 - nyní upgradnuté na "PRO", pro velký úspěch druhé rádio Multiplex PRO 9 s M-Link (2.4GHz+telemetry). Potvrzuji názor Libora, dnes by to byla místo devítky dvanáctka (s M-Link lze ovládat 16 kanálů), pro ovládání doplňkových funkcí velkých větroňů.
JMalik

#11 Příspěvek od JMalik »

Často tady padá jako možnost to Evo s Duplexem. Sám mám Futabu a Graupnera a nevidím jiný problém (u Futaby) než telemetrie. Právě sem by byla dobrá.
Celkem bych se v tomto konkrétním případě přikláněl k variantě letos to ještě nějak dolétat, počkat na nové TX Duplex a podle toho se pak rozhodnout. Pokud to uvedou jak slíbili, tak by byla dost velká šance, že "betatesteři" to za půl roku nějak vysledují a bude se dát rozhodnout jestli to koupit, nebo ne.
JMalik

#12 Příspěvek od JMalik »

paveld píše:Používám "starou" FX-18 + MZK twin 2,4GHz modul - 8kanál. Přiřadit si můžeš téměř co chceš a kam chceš, rovněž tak namixovat.
Na větroň se 4mi servy ve křídle a dvěma pro ocasní plochy stačí jakýkoliv sedmikanál s běžnými mixy. Pokud jsi zvyklý na Futabu a jsi ochoten investovat okolo 10 000Kč - 8mi kanály má Futaba velmi dobré.

Futabu mám. Přiřadit si u FX-18 nemůžeš co chceš a kam chceš, protože to nemá volné přiřazení kanálů.

Na větroň se čtyřmi servy v křídle nemusí 7 kanálů stačit, protože už máš jen jediný volný, nemáš ani na podvozek.

Myslím, že v současné době nevyrábí Futaba žádný osmikanál :wink:
m2
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od m2 »

Integrovanú telemetriu máš dnes po jednom rádiu od JR/DMSS, Graupner/HOTT a ER9x/Duplex - viac som zatiaľ nezaregistroval. Zvyšní výrobcovia buď integrovanú telemetriu zatiaľ neponúkajú alebo to riešia pricapením externého terminálu k rádiu. Samozrejme, všetci avízujú, že to mať budú, ale je v tom chaos - so spätnou kompatibilitou, s možnosťou aktualizácie, s dôverou v ich vyhlásenia atď.

Máš Futabu, Tvoj favorit je Futaba, si na ňu zvyknutý - buď počkáš na Futabu s telemetriou alebo telemetriu oželieš a potom tá T8 nie je zlá voľba alebo prejdeš k inej značke - rozhodovanie nemáš ani náhodou ľahké.
sova1

#14 Příspěvek od sova1 »

m2 píše:Integrovanú telemetriu máš dnes po jednom rádiu od JR/DMSS, Graupner/HOTT a ER9x/Duplex - viac som zatiaľ nezaregistroval. Zvyšní výrobcovia buď integrovanú telemetriu zatiaľ neponúkajú alebo to riešia pricapením externého terminálu k rádiu.

Multiplex má integrovanou telemetrii již od minulého roku u všech svých v současnosti nabízených rádiích osazených modulem M-Link - 2,4GHz. Podívej se na firemní stránky!
m2
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od m2 »

sova1 píše:
m2 píše:Integrovanú telemetriu máš dnes po jednom rádiu od JR/DMSS, Graupner/HOTT a ER9x/Duplex - viac som zatiaľ nezaregistroval. Zvyšní výrobcovia buď integrovanú telemetriu zatiaľ neponúkajú alebo to riešia pricapením externého terminálu k rádiu.

Multiplex má integrovanou telemetrii již od minulého roku u všech svých v současnosti nabízených rádiích osazených modulem M-Link - 2,4GHz. Podívej se na firemní stránky!

Dík za info, nesledujem všetko. Pravdepodobne sa ešte nejakí ďalší nájdu.

Ide o to, aby si dal veci do súvisu:

- krabica a jej ergonómia, kvalita vyhotovenia
- SW - jeho možnosti a užívateľská prívetivosť
- samotný prenosový systém v pásme 2,4G
- telemetria
- iné, ďalšie priority / požiadavky
Odpovědět

Zpět na „Větroně“