FX-20 - stopky + motorcut

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
boboland
Kontaktovat uživatele:

FX-20 - stopky + motorcut

#1 Příspěvek od boboland »

Ahoj, potrebujem nastavit druhe stopky (ST2) na FX-20 pultovke
tak aby mi isli ked pridam plyn (J3 paka + lietam mod2) ale akosi sa mi to nedari :(

Dalej neviem nijako prist na to ako nastavit na prepinaci (SB) to aby my vypol motor.
ked dam plyn dole na minimum, tak mi samozrejme ide len volnobeh, ale neviem ho takto zahasit, ani ked dam trim uplne dole.
vypinac by bol idealny, ale navod mi v tom velmi nepomohol.

Prosim o podrobny, ale jednoduchy navod.

Dakujem vsetky za rady.
http://bobo.matej.name
Voodoo-cz

#2 Příspěvek od Voodoo-cz »

V ktery fazi se zaseknes? Mas prirazenu paku J3 k ovladani startu stopek?

Pokud jo, tak pak musis nastavit zacatecni pozici. Aby stopky fungovaly od nejake pozice nahoru, je treba nastavit reverzni oznaceni (jinak jsou odspod po dany bod). Das paku do pozadovane pocatecni pozice a zmacknes ulozeni teto pozice. A je to. Nad pozici stopky bezi, pod ni ne. Nemusis ani nastavovat stop switch. Jen si nekam pak dej reset switch.
Live smart, die happy...
boboland
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od boboland »

Voodoo-cz píše:V ktery fazi se zaseknes? Mas prirazenu paku J3 k ovladani startu stopek?

Pokud jo, tak pak musis nastavit zacatecni pozici. Aby stopky fungovaly od nejake pozice nahoru, je treba nastavit reverzni oznaceni (jinak jsou odspod po dany bod). Das paku do pozadovane pocatecni pozice a zmacknes ulozeni teto pozice. A je to. Nad pozici stopky bezi, pod ni ne. Nemusis ani nastavovat stop switch. Jen si nekam pak dej reset switch.

zapnu sa az na druhy krat - musim prejst startom 2 krat a tak isto sa aj zastavia = nepouzitelne

Mohol by si mi prosim napisat krok po kroku ako to nastavit, pripadne zavolam ....

Co sa tyka toho vypnutia motora? Neporadi nikto?
zdzd

#4 Příspěvek od zdzd »

Buď máš spínač nastavený na Alternate režim, nebo něco děláš blbě.

Pokud je to tam stejně jako na FX30, tak potřebuješ tři spínače: start, stop, nulování. Rádio na ně reaguje jen při přepnutí, nikoliv podle polohy. Pokud máš zapnutý start a cvakneš stop, tak se stopky zastaví. Na opětovné spuštění je třeba vypnout a znovu zapnout start, podobně se stop.

Pokud je chceš spínat jedním spínačem je třeba na něj přiřadit start v režimu on/off a zároveň i stop v režimu off/on. To musí fungovat.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od boboland »

zdzd píše:Buď máš spínač nastavený na Alternate režim, nebo něco děláš blbě.

........

veď to - niečo robím BLBĚ :(
len neviem čo.

mohli by ste mi, prosim, napisat konkretne hodnoty pri jednotlivych polozkach ?

potrebujem aby ked dvyhnem paku plynu (J3) tak sa stopky spustia (je jedno v akej polohe okrem 0 bude paka), v "nulovej " hodnote sa pozastavia a ked pridam opat sa pustia dalej.
prepinacom SB ich potrebujem resetnut (pred dalsim startom)

Diki - skusal som uz kadeco , ale nikdy mi to neslo tak ako treba :(
zdzd

#6 Příspěvek od zdzd »

Už jsem ti to přece napsal. jen místo spínače použij páku plynu a je to.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od boboland »

zdzd píše:Už jsem ti to přece napsal. jen místo spínače použij páku plynu a je to.

diki, musim to skusit, akosi mi to nezapaluje, ale vecer to napipam a dufam uspesne.

diki.

neporadil by si mi aj ako urobit ten motor cut-off na vypinac?
pri pake plynu na "0" mi samozrejme ide motor na volnobeh (cca 10-17%).
len som nikde nenasiel ako ho zahasit.

Dakujem vopred za odpoved.
zdzd

#8 Příspěvek od zdzd »

Ke každé funkci si můžeš vybrat čím má být spínaná. Spínač, knipl či trim. Tam pak taky nastavíš ve které poloze je zapnutý a ve které vypnutý. Kniplům a trimům taky jestli mají fungovat coby dvou nebo troj polohový spínač a v jaké poloze má dojít k sepnutí.

Všechno je to v návodu na jeho konci, postup nastavení naprosto stejný kdekoliv a pro cokoliv. Je jedno, jestli stopky, nebo mix...
boboland
Kontaktovat uživatele:

Re: FX-20 - stopky + motorcut

#9 Příspěvek od boboland »

ahoj, chlapy

tak sa s tymi stopkami serieme uz par dni a nic :(

moze my niekto poradit ako na to = uplne presne co a kde natukat, lebo tak nezmyselne zlozity system na stopky nikto z nas nepochopil a nikomu sa to nepodarilo nastavit.

paka plynu je J3
reset spinac je SB

potrebujem aby sa mi spustili prve stopky po pridani plynu (akakolvek bodnota > 0)
potom aby sa stopky pozastavili (pause) ak dam plyn do nulovej polohy a opat
pokracovali ak pridam plyn

hodnotu casu potrebujem pripocitavat od 0 sec

vynulovat to chcem spinacom SB

DAKUJEM ak sa najde niekto kto mi to napise ako pre debila, lebo inak to asi nepojde.

DIKI Bobo
barnyn

#10 Příspěvek od barnyn »

Ja mam T8FG, ale myslím, že softver v ňom je taký istý ako v FX-20.
Postup je nasledovný

Na základnej obrazovke si vyber ST1 alebo ST2 (podľa toho ktoré stopky chceš mať nastavené) a stlač RTN.
Obrázek

Dostaneš sa do obrazovky TIMER. Následne nechaj položku MODE na UP (aby rátal od nuly nahor)a v položke ALARM nastav čas pre timer. Kruživým pohybom sa postav na START a stlač RTN.
Obrázek

Dostaneš sa na obrazovku H/W SELECT, kde si krúživým pohybom vyber príslušný spínač (ja tam mám J2, lebo používam MOD 1. V tvojom prípade to bude J3) a stlač RTN. Na tej istej obrazovke si vyber krúživým pohybom ON/OFF a stlač RTN
Obrázek

Dostaneš sa na obrazovku ON/OFF. Kde si v prvom prípade nastav hodnotu ON/OFF na REV (reverz plynu, aby ti išiel timer od spodu).
Obrázek

A teraz urob nepatrný pohyb plynovou pákou smerom nahor, vyber krúživým pohybom POS a nastav hodnotu na SET.
Obrázek

Pre resetovanie timera na obrazovke TIMER (druhy obrázok v poradi) si krúživým pohybom vyber položku RESET stlač RTN a následne si vyber spínač (ja mám SD, ty tam môžeš dať SB)

Dúfam, že ti to pomôže
Futaba T8FG SW 5.0, Easy Star, Excel 2000, Fun Cub
boboland
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od boboland »

diki pomohlo :)
robinj
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od robinj »

boboland píše:diki pomohlo :)

je to stejné jak na FX 20 jinak já mám nastavené stopky na 3polohový přepínáč kde spodní poloha zapíná pak dám střed na let a horní nuluje i to si naprogramuj co bude stopky nulovat
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“