Tamyia DF-02

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
rapid.direct

Tamyia DF-02

#1 Příspěvek od rapid.direct »

Ahoj,

jsem úplný začátečník (nikdy jsem to neměl v ruce, ale vždy mě to lákalo :mrgreen: ) a mám možnost koupit cca za 1100,- tento model. Chci se Vás zeptat na názory a dojmy....

Web: http://modely-tuning.cz/shop/?p=product ... -%28esc%29

Neudělám špatně ?

Jak dlouho to tak jezdí na jedno nabití ? Kolik stojí baterie ? Jaká je údržba?

Díky moc za odpovědi.

Dan
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Re: Tamyia DF-02

#2 Příspěvek od Nakadah »

Za 1100,- Kč to bude hadam asi ojetina? V jakem je stavu? Ma uz aspon kulickova loziska? Co vsechno ti k tomu da? Jen holy model? Nebo i vysilacku, nabijec, atd.?
Loni sem kratkou chvili mel Tamiyu Firedragon, je to takovy starsi predchudce DF-02. Ruzne mi praskaly zavesy naprav, nebyl sem s tim vubec spokojen. Ten plast sasi byl takovy nejaky krehky. Doporucil bych ti spis neco jineho a trosku priplatit. Dle meho nazoru to bude vyhozenych 1100 penez. Nak
rapid.direct

#3 Příspěvek od rapid.direct »

Je k tomu vše, abych to mohl vzít a jezdit.....nabíječka i vysílačka....

Jinak, ano, je to ojetina. Požádal jsem majitele o info o stáří, naježděných motohodinách , výdrž baterky ap.

Víc do modelařiny dávat nechci, chtěl jsem to jako hračku na blbnutí. Pokud bych se dozvěděl, že je to dobrý kup.....šel bych do toho, pokud ne, RC si kupovat nebudu....asi teda :mrgreen:

Nějaké foto 8) (na obrázcích vypadá celkem slušně)
Přílohy
DSC01647.JPG
DSC01646.JPG
DSC01645.JPG
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Za 1100 komplet na blbnuti, asi by to slo. Vis jake baterky tam jsou? Otazka v jakem budou stavu, podle toho se odviji i jizdni projev a delka jizdy. Ale podle fotek to vypada opecovavane, kdyz tak jeste pockej na nazory dalsich lidi. Primo tohle auto sem nikdy nemel, ja bych ti nutil Slashe VXL 2WD :D ale to by stalo trosku vic (novy jeste vic nez vic :D ) Nak
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Milan Nes »

Nakadah píše:Za 1100 komplet na blbnuti, asi by to slo. Vis jake baterky tam jsou? Otazka v jakem budou stavu, podle toho se odviji i jizdni projev a delka jizdy. Ale podle fotek to vypada opecovavane, kdyz tak jeste pockej na nazory dalsich lidi. Primo tohle auto sem nikdy nemel, ja bych ti nutil Slashe VXL 2WD :D ale to by stalo trosku vic (novy jeste vic nez vic :D ) Nak

ja si pamatuju jak sis kupoval toho dragouna a ja ti rikal at vemes Slashe :-d

jako na vyblbnuti jo ale nezne nezne ... crashe konci rozsypem :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
rapid.direct

#6 Příspěvek od rapid.direct »

OK......díky kluci.....budu opatrnej :mrgreen:¨

Kolik to tak jede ? Za předpokladu dobré baterie.....
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Milan Nes »

podle prevodu aby to prezila plechovka odhad 45 km/h spis 40
SOVA is YouR CO-pilot

rapid.direct

#8 Příspěvek od rapid.direct »

To je nějak moc ne? 8O jinak to bude paráda, jsem netušil, že to tak lítá.... já to ještě nemám a přítelkyně už to chce půjčit...tůůůdle :mrgreen:

Co je plechovka?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Nakadah »

S plechovkou pocitej tak do tech 40km/h, pak uz to celkem dost ohrivalo motor. Se stridakem 3350kv uhanel Firedragon 57km/h. Ale zalezi i podle zprevodovani - kolik zubu ma ozubeny pastorek na motoru. Jinak 40km/h uhani i muj Slash s 3300kv stridakem. Akorat ze kdyz jedu na draze spolecne s Hormannem HT2 TK10 tak si pripadam jako neskutecny hlemyzd :D budu muset pridat zuby na pastorek :D

A jak pise milan, snaz se nebourat. Nak

Plechovka - stejnosmerny motor s mechanickym komutatorem a uhliky, omezena zivotnost
Stridak - stejnosmerny elektronicky komutovany motor, bez mechanickeho komutatoru a uhliku (bezudrzbovy, teoreticky neomezena zivotnost mimo opotrebeni lozisek rotoru provozem)
Naposledy upravil(a) Nakadah dne stř 24.08.2011 13:09, celkem upraveno 1 x.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Milan Nes »

plechovka - slangove stejnosmerny motor ...

jinak fakt spis tech 40 s cerstvou baterkou a studenym motorem
pak to klesa a to citelne

samo zalezi jak zprevodovano jinak se to nesnaz nejak vyhonit zprevodovanim
a hlavne osahej si jak pak je horkej motor // regl

da se tomu pomoct vetrackama a pasivnima chladicema ale obecne bych to netunil, zkusil jestli te to bude bavit a pripadne pak sel do neceho

jako je slash a spol, obrovska vyhoda je ta ze to se pak da honit fest, a kdyz to v 60 ce hodis prez boudu tak v 95% se nestane naprosto nic, u tamky pudou srat ramena a pripadne i sasi, je to proste takova hracka takze opatrne a hlavne ne vubec
u nejakejch lavicek, obrubniku a tak ... to je pak raz dva KO
SOVA is YouR CO-pilot

Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Nakadah »

milan> jo ale jak uz to hodis pres boudu v 65ti km/h tak zlames predni nebo zadni tehlice kol :D Nak
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Milan Nes »

hele co slash prezil na draze :-d to nechapu, standartne trefujem maly stromek co je u jednoho najezdu do vracecky, vetsinou to de na naraznik ale obcas to de i do kola takze prez nej do ramena a omcas holt to veme C cko ... no spotrebak ale jinak se tomu nestane nic ... obrovska vyhoda zadokolky, staras se o dva diffy a predni naprava co dostava nejvetsi cocku tak je uplne blbuvzdorna, kdyz sem mel 4 kolku tak to porad kardan, predni poloosy ...

na tohle auto asi napisu

DNSTUFF
DNKROZ

:-s
SOVA is YouR CO-pilot

rapid.direct

#13 Příspěvek od rapid.direct »

Tak je tam prý lépe spřevodovaný motůrek a vylepšené chlazení motůrku + k tomu dostanu náhradní díly. Mluvil jsem s klukem, který to už má asi tři roky a prý spokojen.

Uvidíme, v pondělí to přijde, tak jsem napíšu dojmy absolutního začátečníka :) + video samozřejmě :)
rapid.direct

#14 Příspěvek od rapid.direct »

Tak už je doma, vypadá pěkně...... Chtěl bych k tomu koupit novou baterku (mít dvě) jakou a kde mám koupit? Záleží mi na kvalitě a výdrži.....

díky za tipy......
rapid.direct

#15 Příspěvek od rapid.direct »

Tak jsem to byl projet a paráda :mrgreen: akorát mi přijde, že má zadní kolo malej vakl.....

Jinak baterka na prd, takže určo novou.....je tam 7,2V 3000mAH........můžu tedy koupit 4500mAh ? Nebo se dá i víc? Kde je to nejlevnější/nejlepší ?

Ještě malý dotaz, jak to děláte s údržbou a čištěním? Čím mazat a co? Čím čistit a co?

Vůbec mi nebude vadit, když se někdo rozepíše. Já nikoho kdo má model neznám :( , tak musím
otravovat tady.

Díky moc za rady,Dan.
Odpovědět

Zpět na „Auta“