Rušení či ztráta signálu ?
Rušení či ztráta signálu ?
Zdravím, mám menší problém, letadlo SEA BEE, motor ASP 8.5ccm, vysílač Spektrum DX7, přijímač AR7000, baterky čtyřčlánek SANIO 1700 mah.Dvě rozdílná letiště, vždy ve stejném místě rušení při stažení plynu a točení levé zatáčky, v tu chvili éro přestává reagovat. Po přidání plynu, tak za dvě vteřiny se éro vzbudí a pak zase poslouchá. Přisuzoval jsem to kabeláži tak jsem předělal baterky do samostatného kaslíku a tím oddělil zvlášť přijímač po téhle úpravě jsem to ještě nekoušel. Dělá to pouze toto letadlo. Co je příčinou?
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
Re: Rušení či ztráta signálu ?
A co servo plynu? Není ve stažené poloze nějak blokované apod.?
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Dulen píše:Zdravím, mám menší problém, letadlo SEA BEE, motor ASP 8.5ccm, vysílač Spektrum DX7, přijímač AR7000, baterky čtyřčlánek SANIO 1700 mah.Dvě rozdílná letiště, vždy ve stejném místě rušení při stažení plynu a točení levé zatáčky, v tu chvili éro přestává reagovat. Po přidání plynu, tak za dvě vteřiny se éro vzbudí a pak zase poslouchá. Přisuzoval jsem to kabeláži tak jsem předělal baterky do samostatného kaslíku a tím oddělil zvlášť přijímač po téhle úpravě jsem to ještě nekoušel. Dělá to pouze toto letadlo. Co je příčinou?
Vyskúšal by som dosah a to s dvomi prijímačmi. U DX7 občas odchádza modul.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Na nejakom príjmači sa kedysi dávno uklepával kondík.
Nič ma nenapadá rozumnejšie ako že pri prechode na nízke otáčky práve vtedy príjmač nejak zarezonuje a zaklepe sa (celý alebo len niečo v ňom- kondík, a ten sa zase pripojí tam kam patril ale je vybitý a tak resetne príjmač (žiadne normálne zdroje a hlavne za káblikmi, neudržia ten moment kedy sa na procesor pripojí vybitý kondenzátor). Môže to nastať len raz za let, lebo potom je už kondík nabitý a jeho pripájanie a odpájanie nič nerobí.
Len ako nápad.
Jo a možnosť že presne v tom smere ako keď je model v tej ľavej zatáčke je hluché miesto na anténe príjmača (napr sú tam baterky 6,24cm za anténkou??) a model niekedy náhodne točí zatáčku úplne presne po kružnici okolo vysielača - tak že sa na dostatočne dlhú dobu nepotočí ani o minimálny uhol z hluchého smeru, a zostane teda naozaj bez signálu. O stupeň potočený a aj vo všetkých ostatných smeroch (aj v inej výške alebo vzdialenosti) má signál v pohode dostatočný...
- je to takmer nemožné ale teória je teória..
Nič ma nenapadá rozumnejšie ako že pri prechode na nízke otáčky práve vtedy príjmač nejak zarezonuje a zaklepe sa (celý alebo len niečo v ňom- kondík, a ten sa zase pripojí tam kam patril ale je vybitý a tak resetne príjmač (žiadne normálne zdroje a hlavne za káblikmi, neudržia ten moment kedy sa na procesor pripojí vybitý kondenzátor). Môže to nastať len raz za let, lebo potom je už kondík nabitý a jeho pripájanie a odpájanie nič nerobí.
Len ako nápad.
Jo a možnosť že presne v tom smere ako keď je model v tej ľavej zatáčke je hluché miesto na anténe príjmača (napr sú tam baterky 6,24cm za anténkou??) a model niekedy náhodne točí zatáčku úplne presne po kružnici okolo vysielača - tak že sa na dostatočne dlhú dobu nepotočí ani o minimálny uhol z hluchého smeru, a zostane teda naozaj bez signálu. O stupeň potočený a aj vo všetkých ostatných smeroch (aj v inej výške alebo vzdialenosti) má signál v pohode dostatočný...
- je to takmer nemožné ale teória je teória..
petas píše:A co servo plynu? Není ve stažené poloze nějak blokované apod.?
Mě se jeví celkem v pořádku nebzučí aby bylo třeba našponovaný je mi ale divný že to dělá jenom tenhle model.Přijímač dám do jinejch ér a tam je to v pohodě.Ale zkusím to servo vyměnit za jiný a uvidíme dík za nápad.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
Úplně jednoduché jak to zjistit.
Zapneš rádio, pak přijímač, zkontroluješ jestli na přijímači svítí dioda
Pak už jen litáš a čekáš když se to stane tak koukneš po přistání na přijímač a pokud bliká došlo ke ztátě signálu.( bohužel nezjistíš jestli na napájení nebo signál )
Zásada
č.1 satelit k přijímači kolmo 10cm od sebe ,potom ukazují antény do všech směrů
Č.2 anténa na rádiu kamkoliv jen nemířit na éro
AR 7000 mám 5ks na žádným nikdy problém občas blikali tak jsem pořídil logger .
Pak už jen litáš a čekáš když se to stane tak koukneš po přistání na přijímač a pokud bliká došlo ke ztátě signálu.( bohužel nezjistíš jestli na napájení nebo signál )
Zásada
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
kacer08 píše:Úplně jednoduché jak to zjistit.
Zásada
To je mi jasný je pravda že po přistání jsem to vypnul takže pak už nic nezjistím.Předělal jsem tu kabeláž i ty baterky hodil jsem je zvlášť do kastlíku a bylo to už nahoře zatím dobrý ale radši jsem do těch míst už nelítal.Čas ukáže mám ty sedmitisícovky taky dvě ale dělalo to jenom v tomhle éru tak uvidíme a dík za radu.Letu zdar a přistání obvzlášť.
No pokud bys měl jó strach tak ti můžu půjčit logger 
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
kacer08 píše:No pokud bys měl jó strach tak ti můžu půjčit logger
Dík za nabídku ale ono to nějek dopadne zatím tam do těch míst nelítam a jinde to nedělalo.