Rušení či ztráta signálu ?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dulen

Rušení či ztráta signálu ?

#1 Příspěvek od Dulen »

Zdravím, mám menší problém, letadlo SEA BEE, motor ASP 8.5ccm, vysílač Spektrum DX7, přijímač AR7000, baterky čtyřčlánek SANIO 1700 mah.Dvě rozdílná letiště, vždy ve stejném místě rušení při stažení plynu a točení levé zatáčky, v tu chvili éro přestává reagovat. Po přidání plynu, tak za dvě vteřiny se éro vzbudí a pak zase poslouchá. Přisuzoval jsem to kabeláži tak jsem předělal baterky do samostatného kaslíku a tím oddělil zvlášť přijímač po téhle úpravě jsem to ještě nekoušel. Dělá to pouze toto letadlo. Co je příčinou?
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
petas

Re: Rušení či ztráta signálu ?

#2 Příspěvek od petas »

A co servo plynu? Není ve stažené poloze nějak blokované apod.?
LV
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od LV »

Dulen píše:Zdravím, mám menší problém, letadlo SEA BEE, motor ASP 8.5ccm, vysílač Spektrum DX7, přijímač AR7000, baterky čtyřčlánek SANIO 1700 mah.Dvě rozdílná letiště, vždy ve stejném místě rušení při stažení plynu a točení levé zatáčky, v tu chvili éro přestává reagovat. Po přidání plynu, tak za dvě vteřiny se éro vzbudí a pak zase poslouchá. Přisuzoval jsem to kabeláži tak jsem předělal baterky do samostatného kaslíku a tím oddělil zvlášť přijímač po téhle úpravě jsem to ještě nekoušel. Dělá to pouze toto letadlo. Co je příčinou?

Vyskúšal by som dosah a to s dvomi prijímačmi. U DX7 občas odchádza modul.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
coro

#4 Příspěvek od coro »

Na nejakom príjmači sa kedysi dávno uklepával kondík.
Nič ma nenapadá rozumnejšie ako že pri prechode na nízke otáčky práve vtedy príjmač nejak zarezonuje a zaklepe sa (celý alebo len niečo v ňom- kondík, a ten sa zase pripojí tam kam patril ale je vybitý a tak resetne príjmač (žiadne normálne zdroje a hlavne za káblikmi, neudržia ten moment kedy sa na procesor pripojí vybitý kondenzátor). Môže to nastať len raz za let, lebo potom je už kondík nabitý a jeho pripájanie a odpájanie nič nerobí.

Len ako nápad.
Jo a možnosť že presne v tom smere ako keď je model v tej ľavej zatáčke je hluché miesto na anténe príjmača (napr sú tam baterky 6,24cm za anténkou??) a model niekedy náhodne točí zatáčku úplne presne po kružnici okolo vysielača - tak že sa na dostatočne dlhú dobu nepotočí ani o minimálny uhol z hluchého smeru, a zostane teda naozaj bez signálu. O stupeň potočený a aj vo všetkých ostatných smeroch (aj v inej výške alebo vzdialenosti) má signál v pohode dostatočný...
- je to takmer nemožné ale teória je teória..
Dulen

#5 Příspěvek od Dulen »

petas píše:A co servo plynu? Není ve stažené poloze nějak blokované apod.?

Mě se jeví celkem v pořádku nebzučí aby bylo třeba našponovaný je mi ale divný že to dělá jenom tenhle model.Přijímač dám do jinejch ér a tam je to v pohodě.Ale zkusím to servo vyměnit za jiný a uvidíme dík za nápad.
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kacer08 »

Úplně jednoduché jak to zjistit.
Zapneš rádio, pak přijímač, zkontroluješ jestli na přijímači svítí dioda
Pak už jen litáš a čekáš když se to stane tak koukneš po přistání na přijímač a pokud bliká došlo ke ztátě signálu.( bohužel nezjistíš jestli na napájení nebo signál )
Zásada
č.1 satelit k přijímači kolmo 10cm od sebe ,potom ukazují antény do všech směrů
Č.2 anténa na rádiu kamkoliv jen nemířit na éro :-)
AR 7000 mám 5ks na žádným nikdy problém občas blikali tak jsem pořídil logger .
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
Dulen

#7 Příspěvek od Dulen »

kacer08 píše:Úplně jednoduché jak to zjistit.
Zapneš rádio, pak přijímač, zkontroluješ jestli na přijímači svítí dioda
Pak už jen litáš a čekáš když se to stane tak koukneš po přistání na přijímač a pokud bliká došlo ke ztátě signálu.( bohužel nezjistíš jestli na napájení nebo signál )
Zásada
č.1 satelit k přijímači kolmo 10cm od sebe ,potom ukazují antény do všech směrů
Č.2 anténa na rádiu kamkoliv jen nemířit na éro :-)
AR 7000 mám 5ks na žádným nikdy problém občas blikali tak jsem pořídil logger .

To je mi jasný je pravda že po přistání jsem to vypnul takže pak už nic nezjistím.Předělal jsem tu kabeláž i ty baterky hodil jsem je zvlášť do kastlíku a bylo to už nahoře zatím dobrý ale radši jsem do těch míst už nelítal.Čas ukáže mám ty sedmitisícovky taky dvě ale dělalo to jenom v tomhle éru tak uvidíme a dík za radu.Letu zdar a přistání obvzlášť.
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kacer08 »

No pokud bys měl jó strach tak ti můžu půjčit logger :-)
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
Dulen

#9 Příspěvek od Dulen »

kacer08 píše:No pokud bys měl jó strach tak ti můžu půjčit logger :-)

Dík za nabídku ale ono to nějek dopadne zatím tam do těch míst nelítam a jinde to nedělalo.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“